reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Asienko no to bym podbila, zwlaszcza, ze to nic nie kosztuje, a zawsze masz papierek i pewnosc ze cie wpuszcza na poklad ;) No i tak, w Polsce to sie luuuuubia czepiac - sami sluzbisci :/

Anineczka - nie ma sie czego wstydzic :) I no cos Ty, sraja na trawniki? U mnie na osiedlu wlasciciele psow nadal porzadni :) Pogoda - no widzisz, roznie bywa :) a w ogole to od kierowcy jednego uslyszalam, ze w lutym ma padc snieg w Irlandii :) :D I w ogole to ma byc najbardiej deszczowy miesiac... dobrze, ze taki krotki ;)

reklama
Asienka, i tu Cię zaskocze.. Nie pamiętam w której to ciąży było, ale jak wracałam z Pl to na lotnisku przyczepili się mnie że nie mam nowego zaświadczenia :/ że powinnam iść do lekarza na max 2 dni przed powrotem i wziąć nowe zaświadczenia.. normalnie aż mi się gorąco zrobiło ze strachu że mnie nie puszczą :( zrobiłam mine kota ze Shreka, powiedziałam że nie wiedziałam i celniczka się ulitowała i mnie przepuściła...

Lubiczanka, czyja coś przegapiłam?.. do pracy chodzisz? pisz tu szybko co i jak bom nie w temacie ;)
Co u mnie?.. codzienność, z chęcią bym coś porobiła ale ta pogoda mnie tak dobija że masakra, nie mam powera do niczego :( uwierzysz że nawet ciasta czy sałatki mi się nie chce robić?... jak już jestem na takim etapie to wiem że dobrze nie jest :/

Biola, a Ty wiesz że ja dosyć często słyszę że młodsze rodzeństwo tłucze starsze? i to nie tylko w polskich rodzinach ;) starsze zawsze uczymy by młodszego nie biło, bo słabsze, bo bezbronne etc, i właśnie młodsze to wykorzystuje i 'ustawia' starsze rodzeństwo.
Teściowa, wrrrr, pogoń miotłą ;)

Tichonku dzięki Ci, poczytam zaraz.

Wichurka, ja też brałam witaminki dla ciężarówek, ale jak widać za mało tego magnezu tam było.. ja oprócz dodatkowych porcji magnezu brałam jeszcze potas bo mi strasznie dłoń drętwiała..

Barmanko no niby tam napisane, że powinno być podbite dwa tygodnie przed wylotem, ja podbiję kilka dni przed, a będę 2,5 tygodnia. No zobaczymy, może przejdzie, bo to i tak będzie 27 tydzień. No ale wylot to nie powrót, powiem najwyżej, że źle zrozumiałam:):)

Barmanko mi na szczescie nic nie dretwieje ;) a polozna 'zabronila' brac dodatkowo magnez ;) no nic, moze gorzka czekolada pomoze? :)

Chyba cos wisi w powietrzu, ze tak sie nic nie chce ;)

Asienko
tez bedziesz robic mine ze Shreka ;) Zacznij cwiczyc przed lustrem ;)

Ostatnia edycja:
Barmanko, powiedziala, ze skoro biore tabletki dla ciezarnych, to tam juz jest magnez i dodatkowa dawka moglaby zaszkodzic...... no ze po prostu za duzo by bylo.....

A ja te witaminy to tez tak biore.. heh, nieregularnie ;) Tak co drugi dzien :)

Barmanko - oj chcialabym zeby to takie lenistwo bylo, mam niestety zapalenie oskrzeli i to takie ze prawie zapalenie pluc:szok:, wystraszylam sie jak diabli, mam 2 antybiotyki i za tydzien powrot do lekarza na kontrole

lubiczanko- oj wyrosla, a to zdjecie co mam to do paszportu sama jej robilam;-), ja tez wole jak tak busy, jakos potrafie sie bardziej zorganizowac wtedy,

lece obiad robic- dzis ryba :-)

AAAAA, mi sie jeszcze cos przypomnialo! Mialam zapytac Was - w jakie torby nalezy sie spakowac do szpitala? Mialyscie jakies 'specjalne'? ;) Pakowalyscie osobno siebie i dla malenstwa czy razem w jedna torbe?

reklama
Ja miałam dwie torby zwykłe podróżne,w jednej wszystko dla mnie,w drugiej dla maluszka:tak:Śmiały się ze mnie pielęgniarki,że pół chałupy ze sobą przytargałam:zawstydzona/y::-DAle ja leżałam na patologii ciąży3 dni przed porodem więc gazet miałam trochę,krzyżówek i ubrań (stanowczo wszystkiego za dużo:-D)

Do góry