reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzieki Tichonku :) Mi maz mowi, ze wystarczy mi torba na kolkah - bagaz podreczny :D Taki w Ryanair'oskich wymiarach ;)
A czemu lezalas na patalogii? Jesli moge wiedziec

reklama
czesc dziewczyny ja tylko tak na szybko sie przywiatm i zmykam bo zapusilam sie strasznie w domu przez ta chorobe ,dzis poczulam ze zyje nos odblokowany zapachy wrocily migrena przeszla no i najwazniejsze piekne slonce od rana zero wiatru:-):-)az sie zyc chce syn w przedszkolu od rana do 18 tak ze latam z przyslowiowa sciera i korzystajac z okazji pogody robie pranie za praniem:blink: ps. to juz 14sty tydzien ciazy a poranne wymioty niestety jeszcze mi dokuczaja:-( mam nadzieje ze jeszcze gora tydzien dwa i odpuszcza bo juz mam szczerze dosyc ,ale dosyc narzekania wracam do roboty:tak: milego dnia !!!

Wichurko miałam wizytę w dzień wyznaczonego porodu tj.19 maja i miałam bardzo wysokie ciśnienie,zresztą choć jestem niskociśnieniowcem na każdej wizycie miałam wysokie,chyba tak z nerwów czy cuś:sorry2:Do tego miałam nogi jak balony,dużo wody nabrałam...Ponieważ mój pierwszy syn był przenoszony 11 dni i urodził się tylko z 1pkt.ja strasznie bałam się drugą ciążę przenosić więc chciałam,żeby mnie już ze szpitala nie wypuścili,specjalnie lekarzowi te stopy pokazałam,ten się wystraszył i mnie zostawił:tak:
Jak masz ochotę to możesz przeczytać moją opowieść z porodówki:-D https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...musie-w-ciazy-45877/index169.html#post7361695 ;-)

o prosze, wszystko opisane :)
Chetnie poczytam :) Na razie jednak, NARESZCIE, koncze prace za 15 minut, wiec musze jeszcze swoje kubki pozmywac, ogarnac biurko i rozpoczynam weekend :) Ale w domu bankowo przeczytam :) Dziekuje :*

P.S. Zaczleam troche czytac, ale nie, nie moge, hormony i juz mam szklanki w oczach!

Ostatnia edycja:
No,młody poszedł spać :dry:
Szkoda,że tak późno,no ale...

Wichurko,ja miałam walizkę na kółeczkach,trochę większą niż ta co mówisz,ale jak jesteś dobrze zorganizowana to powinnaś się zmieścić do takiej co twój M mówi ;-)

No widzisz,ja też nie narzekałam na zafajdane trawniki,nie wiem czy ja tego nie zauważałam,czy jak? Ale takie słuchy mnie dochodziły i dochodzą ;-) Ale nie będę się na ten temat rozprawiać hi hi bo i tak w porównaniu do polskich trawników to jest mniodzio w Irl.

No nic,lecę porozwiązywać z dzieciakami zadania.

Antek dostał maskotkę na weekend ze szkoły i musi z nią wszędzie chodzić,oprowadzać i pokazywać.Ma przy tym robić sobie z nią zdjęcia i opisywać w zeszycie wszelkie wyprawy,można rzec,że na weekend mamy gościa :-D

Hej

A ogolnie jestem wypompowana maxa nikolss przechodzi samego siebie

Witaj w klubie u mnie Lenusia daje czadu

AAAAA, mi sie jeszcze cos przypomnialo! Mialam zapytac Was - w jakie torby nalezy sie spakowac do szpitala? Mialyscie jakies 'specjalne'? ;) Pakowalyscie osobno siebie i dla malenstwa czy razem w jedna torbe?

Wspolczuje skurczy tez mnie czasmi lapaly wiec wiem jaki to bol co do torby to ja mialam jedna mala torbe zmiescialam o dziwo a jak mi cos bylo potrzeba to J mi przywozil

Tichonek co za tekst :-)
Barmanko czy podrozaly to nie wiem nie zwrocilam uwagi
Wiesienka to sie zalatwilas Zdrowka!!!!

Anineczko coz za gosc :-)

A ja od srody w nerwach jestem Natalka przyszla z guzem na pol czola kolega ja popchal na regal z ksiazkami jak ja zobaczylam to prawie plakalam dziecko mi sie zmienilo od tego dnia o 360 stopni do przedszkola nie chce chodzic w nocy koszmary miala nie chciala spac sama mowi ze sie boi nie puszczalam jej dwa dni siedziala w domu a malo tego jeszcze mi sie rozchorwala leci z nosa ciurkiem kicha prycha ehhh J byl u dyrektorki powiedziala ze beda monitorowac sytuacje w grupie Natalki
to sie wygadalam zmykam

Wichurka, hmmm jak widzę każda gp ma inne podejście ;) mi właśnie gp zaproponowała dodatkową suplementację. A kto Cię prowadzi? Pewnie pisałaś ale przegapiłam :(
ja mialam do szpitala 2 sportowe torby. nie bylu pelne, po prostu lepiej mi bylo jak ciuchy dziecka byly osobno od moich.

Anineczka, fajnego goscia macie :)

Aniaa, ehhh, masakra normalnie :( oby przeszlo zle nastawienie u Natalci

Ostatnia edycja:
Wichurko ja miałam jedną dużą i się midwife śmiały, żeby M drugi wózek dać to będzie ją wiózł:-p:cool2:, teraz spróbuję w mniejszą się zmieścić:):), albo dwie sportowe właśnie, zamierzam dużo mniej rzeczy wziąć
Aniu oby przeszło Natalci złe nastawienie
Anineczko fajny gość:)

Wichurko ja to w jedna torbe sie spakowałam, wraz z małego rzeczami,jak cos zabraklo mężulek mi dowiózł.
Wisienko zdróweczka dużo.
Aniaa oby wróciło wszystko do normy życze tego.Zdróweczka dla Natalki.
Dzis smyczek mi spał dwie godzinki w dzień,to sobie poleżałam pod kocykiem.Pozniej byłam troche na dworzu,po oddychac świeżym powietrzem,a wieczorkiem wziełam sie za ciasto.No nic zmykam.
Miłego wieczorku.

reklama
witajcie

Barmanko - dziewczyna sprzedawała X-landera, duże pompowane koła, wieeeeelki koszyk na zakupy, a w moim poprzednim Graco koszyk był g... niany, to się napaliłam i kupiłam,

Lubiczanka - tak, mieliśmy zacząć staranka juz od czerwca, ale zachorował mi ząbek i była kanałóka, bałam się, że potrzebny będzie antybiotyk i tak odłożyliśmy sobie początek starań na lipiec, w 3 cyklu sie udało... gablota trochę poczekała.

A tu fotki tego, który korzysta z gabloty

Do góry