reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam weekendowo:)
Nati-mam nadzieję,że obyło się już bez większych ekscesów i z Maluszkiem wszystko w porządku:)
Aaniu-mnie nikt o mleczko nie wypytuje;)I dobrze,że robisz wszystko zgodnie z "sumieniem"-mnie też nikt nie przekona do wielu rzeczy;))))
Priv-spokojna głowa-zobaczysz,że wreszcie mu się"odwidzi"cycanie smoka;)))
Anineczko-oj,oj-uważaj-wróciłam i czytam komentarze typu"przydaloby sie mu czasem przytknąć buzię";))))))))))))))))))))))))))))klapsa na pupę chcesz?
Barmanko-mam nadzieje,że ból głowy więcej nie doskwierał?;*
Ewelcia-wszystkiego najlepszego młoda!!!!
4108.gif

reklama
Witam
Ewelcia ​Wszystkiego najlepszego!!!!
Damada lekka to malo powiedziane...Kolejny bilans jak cora skonczy 3 lata i nas babka sie pytala czy tutaj jeszcze bedziemy jesli planujemy zmienic adres to zeby to zglosic
Nati jak tam wyspalas sie?
Lubiczanko i wlasnie tak robie krzywdy nie zrobilam Natalce a tez pozniej mleko pila

Milego dnia

witam serdecznie:happy2: dziewczyny 3 lata temu:tak: udzielalm sie na tym forum ale pod innym nickiem;) mam 3,5 letniego syna teraz jestem w drugiej ciazy :)..chcialam zapytac czy ktoras z was miala tutaj dwie cesarki ? i jak to wygladalo mialyscie wybor czy byla taka koniecznosc ,ja rodzilam w szpitalu w Galway przez cesarkie ciecie ..porod byl ciezki wiec z tad pytanie ... z gory dziekuje i pozdrawiam !;-)

Witam

Priv
jeszcze co do tego smoczka,zapomniałam napisać,że my obcinaliśmy też smoczki twierdząc właśnie,że myszy obgryzły.
Utnij końcówkę smoczka,

lubiczanko wybacz:-D

Ewelciu Wszystkiego Naj NAJ NAJlepszego kochana:tak::tak:

damada nic mi te miejsca nie mówią :-D nie wiem gdzie jest nowy college:baffled:
no ale się dowiem jak przyjadę :-)

Witam kobitki.

Nati jak tam wyspałas się
Priv my pozbylismy sie smoczka jak Zuzia miała 16 miesięcy. Po prostu zabralismy i przez pierwsze dni po prostu musielismy być twardzi i nie poddawac się, mimo, że młoda płakała przed snem. Mój P sie tym zaja bo ja bym zaraz jej dała smoka. Po paru dniach zapomniała o smoczku. Troche drastycznie ale skutecznie.
Fifi mam znajomą sąsiadke która piersze dziecko urodziła przez cc bo rozwarcie stanęło na 6cm, potem przy drugim dziecku mogła rodzic naturalnie ale powtórzyło sie to wszystko jak przy pierwszym porodzie i skonczyło sie cc i teraz jej powiedzieli, że jakby zdecydowała sie na 3 dziecko to tylko cesarka.

Ja z moim P dzisiaj mamy małą rocznice. Dzisiaj mija 11 lat jak jesteśmy parą. Jak to zleciało.

Hej.
Nic sie niechce,wczesniej byłam u Anii na herbatce,poplotkowac troszke :-).M pojechal na zakupki,i trzeba sie wziąść za obiadek.Igorio poszedł na drzemke.
Priv mój synus tylko do spania dostaje smoczka,ale jeszcze troszke i trzeba odzwyczajac.
Fifi
ja miałam cesarke,bo rozwracie staneło na 6cm.i małemu zaczeło spadactętno.Niewiem jak to teraz bedzie z drugim porodem.
Ewelcia Sto Latek:)
AsienkoM Dużo Miłośći i Zrozumienia na dalsze latka.
Miłego Popołudnia.

Asienka /Gliwa dzieki wielki za odpowiedz ja jestem obecnie w 13 tygodniu ,panicznie boje sie drugiego porodu i bardzo chcialabym miec wybor jesli takowego nie bedzie to bede uderzac do prywatnej kliniki jesli bedzie taka opcja ..co nie ktorzy moga myslec ze moze ide na latwizne itd ale u mnie ten temat jest juz zamkniety i porod naturalny poprostu nie wchodzi w gre :no:nawet jesli scenariusz bylby inny psychika oraz najblisze mi osoby radza porod w ten sam sposob . ps. zmieniajac temat do dziewczyn mieszkajacych dluzej galway jak wam sie zyje w tym miescie jestescie zadowolone jak z praca ,marzymy z mezem ze moze w niedalekiej przyszlosci bedziemy chcieli zaryzykowac wszystko od nowa wlasnie w Galway obecnie mieszkamy w malenkiej miescinie juz ponad 7 lat i w zwiazku z decyzja o pozastaniu w Irl juz na satale to chcielibysmy zyc tam gdzie sa wieksze perspektywy ,gdzie zycie tocczy sie caly rok a nie tylko latem :-(

fifi czesc:-)

To w jakim miescie mieszkasz?kolo Galway?

A co do tej cesarki to mozesz sprobowac poprosci swoja ginekolog prowadzaca ,zeby Ci wypisala skierowanie na cesarke,w pl przynajmniej tak dziewczyny robia jak nie chca sn.
anineczka cos wiecie wiecej juz kiedy przyjezdzacie do ie?
Ja juz po obiadku,maly spi,chwila odpoczynku:-)

I ja witam sobotnio ;)
Poranna jazda zaliczona, nawet nie było tak źle ;) Tylko, ze jestem niezle padnieta! Od rana posprzatalismy troche z mezem mieszkanie, on teraz w pracy, a ja chyba sobie obejrze jakis filmik... może zasne - musze w końcu odespać wypad do Polski ;)

reklama
Fifi - ja nie mieszkam w Twojej okolicy, ale mam tutaj u nas znajomą, która pierwszy poród miała bardzo trudny i skończyło się ostatecznie cesarką i teraz rodziła drugi raz. Naświetliła sytuację lekarzowi jak było pierwszym razem i bez problemu lekarz przystał na to, żeby za drugim razem od razu była cesarka. Musisz porozmawiać z lekarzem prowadzącym.

Do góry