reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Miłego wieczorku dla Was.
Ja zmykam poćwiczyc troszkę .Maluszek juz śpi,mąż niedawno dopiero z pracy wrócił.Mało pisze bo starsznie wolno mi coś dzisiaj net chodzi:baffled:

Witam, pogoda jak zwykle wspaniała!!! miałam troszke spraw do załatwienia i kilka razy przemoczyło mnie do majtek. cudownie...:wściekła/y:.
gliwa gratulacje!!!
nati2116 zdrówka zyczę.
Wstyd się przyznać ale mój młodszy (2,5) nadal zasypia ze smoczkiem. wina moja, miękka du.a jestem, bo przykro mi jak on płacze, i wina mojego P. bo on to pozwala na wszystko byleby był spokój. ehhh brak mi pomysłów jak pozbyć się smoczka. zamieniałam smoczek na maskotke- więc teraz śpi z misiem i smoczkiem. żegnaliśmy smoczek, wyrzucilismy do śmietnika i wieczorem była akcja- mały grzebał w śmietniku za tym smoczkiem i naprawde nie wiem jak pozbyć się tego potwornego smoczka. macie jakies pomysły?

witam, sie wieczorowo,
zaraz zmykam do wyrka, jestem mega zmeczona i jeszcze do tego trace glos:-(, dzis juz ledwo mowie, ale kupilam wczoraj bilety do PL dla siebie i Asi:-D na tydzien a ze ryainair leci i tak na Okecie nie do Mdolina wiec trzeba korzystac. Paszport przyszedl wiec mozemy leciec

Gliwa- gratulacje ogromne,
priv- ja nie mam zbytnio pomyslu, Asia sama wypluwala smoka jak miala 7mcy i juz nie wrocila, ale mysle ze jak przetrzymasz( troche placzu pewnie bedzie przy tym) malego to smoczek pojdzie w odstawke

Hej

Moj syn dzis przegial,dastawal spazmow,ehh nawet mi sie nie chce o tym pisac,na szczescie juz spi ufff:crazy:

Dziewczyny to super ,ze ten stroj nadaje sie do kapieli:tak:Bylam pewna ,ze sie nie nadaje,nigdy nie widzialm na basenie dziewczyny w takim stroju:zawstydzona/y:rzeczywsicie jestem troszke zacofana co do mody:zawstydzona/y:
W jakich sklepach mozna kupic te stroje?pewnie sa drogie?

Ania83 ja sie pewnie nie doczekam tego bilansu,bo przeprowadzilam sie do innego miasta i pewnie mnie przeocza znajac te panstwo:dry:
Z tym krowim mlekiem to przeginaja.

priv czesc ,dawno Cie nie bylo.
Co do smoczka to ja pewnie bede miala ten sam problem,u nas jest tak ,ze jak jest maskotka do prztulania to koniecznie przy tym musi byc smoczek,dlatego chowam zawsze jego przytulanke w ciagu dnia co by nie przypomnial sobie o smoku.

priv wiesz co a spróbuj posmarować smoczek czymś niedobrym,kwaśnym itp...może mały się zniechęci;-)U mnie koleżanka ,aż 2 tygodnie sie męczyła z odstawianiem smoka.Jej mały miał nawet gorączkę <podobnoc od tego>.Wiem,że pierwszy tydzień to prawie nie spała mały tak szalał i wydziwiał,ale dała sobie tadę.Poprostu przeczekała te starszne dni i teraz jest ok.;-)
U mnie mały tylko smoka do spania,a tak to nie chce wypluwa mi;-)

u nas najmłodszy nie chce smoka:dry: aż dziwne :blink: nie używa do spania ani na codzień nie chodzi z dydem,smoczek stoi na komodzie jako eksponat.

pierwszemu mysza ukradła...tak,tak się złożyło,że mieliśmy myszy w kuchni i zwaliliśmy winę na nie,oj jak ganiał wkoło kuchni i wyzywał "zła misi,odaj smoczusia":-Dpo tygodniu znalazł smoczka za łóżkiem i nie wiedział jak się z nim obsługiwać:baffled::-D
u drugiego nie pamiętam,ale też raczej bez problemów pozbył się moka,smoka,a trzeci za cholerę nie weźmie smoka,a czasem by się przydało zatkać buzię :crazy::rofl2:
pierwszemu smoka zabraliśmy dość późno,po 2,5r...
priv a czy widziałaś jakiegoś nastolatka ze smokiem? nie? no właśnie! pozbędzie się go,wtedy gdy będzie gotowy!
od was tylko zależy sprawdzanie kiedy ta jego dojrzałość nastąpi...mnie razi 4 latek ze smokiem,tak samo jak 4 latek z pampersem,ale nie wiem tak na prawdę jak gotowe jest dziecko i jego rodzice.Chociaż fakt,że twój maż każe dać smoka bo dziecko się drze mnie razi:-pale to wasz biznes i wasze dziecko.Kup mężowi dobre słuchawki,tydzień i dziecko zapomina o smoku,uwierz mi!gorzej jest z pampersami :happy:

To znowu ja.Coś nie mogę zasnąć,więc buszuję po BB:-D:-D:-DKurna powoli sie uzależniam od tego forum:-D:tak:Jutro będę chodziła jak ćma jak zaraz nie zasnę,Pozostało mi liczyc baranki hahaha:-D:happy:

reklama
dziekuje wam za rady. nie bede go naciskac, spróbuje namoczyc w czyms kwasnym i moze podziała, jak nie to dam mu jeszcze troche czasu.
anineczka to nie jest tak,że mój kaze dac smoczek bo mały się drze. to bardziej chodziło o to,że mały szukał smoczka w śmietniku i dlatego kazal oddac smoczek i dac dziecku spokój i nie robić zamieszania :-)

Do góry