reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam...ale naskrobalyscie :szok:ja co prawda wczoraj chcialam napisac z telefonu ale sie wkurzylam bo mi wcielo posta a Lena cos w kompie mi poprzestawiala ze strony obrocone bylo o 90 stopni taki szkodnik maly no :-D
Lubiczanko dzieki
Priv przykro mi ze stracilas prace
Tichonku oby masc pomogla,mojej Natalce znowu wyskakuje co jakis czas w kacikach ust ale to przez to ze sie oblizuje,super ze kola do wozka da sie naprawic

Nie wiem co komu jeszcze ...my juz po obiedzie,Lenusia spi wiec relax;-)wczoraj wieczorem jaka mgla byla u nas normalnie nic nie bylo widac
Natalka wczoraj byla na drugiej lekcji baletu jest zachwycona...jakis czas temu mowila do mnie ze chcialaby chodzic zaczela mi w domu tancowac :tak: no i znalazlam tutaj u nas w miasteczku szkole baletu pierwsza lekcje miala przed swietami Pani ktora uczy mowila ze predyspozycje ma i bardzo szybko lapie,wczoraj miala kolejna lekcje pochwal nie bylo konca,jestem z niej dumna a najwazniejsze ze ona szczesliwa

Milego popoludnia zycze

a wiem co jeszcze...
Nati ja uzywam flegaminy i zazwyczaj zamawiam przez net badz jak jestemi u J brata w City West to zajezdzamy do Rathole a swaja droga zobacz jeszcze w polskim sklepie Mroza bo ja u nas ostatnio widzialam maja kosmetyki i niektore leki
Mopas dzieki za przepis az wstyd sie przyznac ale nigdy nie robilam pierogow :zawstydzona/y:

Lenka dostala list na baby check 25 stycznia idziemy zobaczymy co powiedza.....

Ostatnia edycja:
reklama
Damada no sa cwiczenia :) Bole biora sie ze slabych miesni dna miednicy, a dodatkowy ciezar brzucha nie pomaga... nawet sama znalazlam w necie, ale wiadomo, jak sie zobacze z fizjoterapeuta to na chyba czegos wiecej sie dowiem :)
Exercises for Pelvic Pain | eHow.com
No i pasy tez sa, ortopedyczne :)

Aniaa83 - widzialam takie dzieci chodzace na balet na silowni, w ktorej kiedys cwiczylam, i wssystkie gwiazdeczki byly bardzo zadowolone, a dla rodzicow to nawet ulozone byly 'lawki' ze stepperow ;) ale jakby na zewnatrz sali, zeby chyba dzieci nie byly skupione na rodzicach ;) Teraz po przeprowadzce jest obo k mnie takie dance studio factory, gdize mozna wynajmowac sale i widzialam, ze maja tam tez balet dla dzieci, no ale ja swojego synka na tance nie wysle ;) przynajmniej nie na te baletowe ;) Chociaz... ci faceci w rajstopach z umiesnionymi nmogami wygladaja calkiem sexy na scenie tanczac ;) hehehehe

Szefa nie ma, mam chwlie spokoju ;)

A z tymi lekami to... rzeczywiscie nie ma tu za duzego wyboru na leki dla malych dzieci, co slysze jakas mame, to wlasnie skarzy sie, tak jak Wy, ze ubogo w aptekach... a znowu w Polsce to chyba za duzo mamy aptek - jeden z wyzszych czynnikow ilosc aptek na mieszkanca ;) no i asortyment tez jest bogaty ;)

Ja niedlugo lece do Polski, moze ktoras cos chce zeby jej przywiezc z apteki? Wracam 23 stycznia, potem moge podeslac poczta :)

damada no przymierzamy się do powrotu,kiedy i jak to jeszcze nie wiemy.

Wichurko ja miałam takie bóle w ostatniej ciąży...ale to były okropne bóle,ścinały mnie w pół...masakra.I też miałam mieć umówione spotkanie z fizjo i też mi mówili o pasie,ale po 30 tygodnie bóle zelżały i dało się żyć ;-)
Na adverts.ie widziałam te pasy wtedy ;-)

Aaania83 fajnie,że Natalka zadowolona z baletu

Nati może syrop z cebuli? Też sok z buraka ponoć na kaszel się stosuje :tak:

Ania83 super z tym baletem,ja gdybym miala dziewczynke tez bym dala do do takiej szkolki tanca.
Nie przejmuj sie ,ja tez nigdy nie robila pierogow i nawet mi sie do tego nie spieszy,bo to jest zbyt pracochlonne.

wichurka ja slyszalam ,ze taki pasy i cwiczenia daja jak kregoslup boli a nie brzuch,wiec cos nowego sie dowiedzialam:-)

Dzieki za chec kupienie czegos z pl ale mi nic nie potrzeba bo szwagier przyjezdza wiec przywiezie to co trzeba:-)

Ja dzis nie klade synka na drzemke bo on juz przegina z tym sapniem na noc,zdecydowanie za pozno chodzi ,wiec zobaczymy czy wyjdzie rezygnacja z dzrzemki popoludniowej

anineczka a Ty na jakie osiedle chcialabys sie wprowadzic i gdzie wczesniej mieszkalas?

No widzisz Damada, czlowiek sie uczy cale zycie ;) Ja to sie co chwile ostatnio czegos nowego dowiaduje ;) Oczywscie zwiazanego z ciaza, porodem, dziecmi.... ;)

Wichurka Najważniejsze,że z Mateuszkiem wszystko ok:):)
Tichonek muszę sie też w Pl obkupić w leki dla małego;-)a wybieramy się w marcu na tydzień:-)Mięsko z papirusa wychodzi rewelacyjne i starsznie soczyste:tak::tak::tak:więc polecam;-)
Aniaa83 podskoczę do tego Rathcole bo mam niedaleko;-)
anineczka mogę podawać małemu syropek z cebuli???Z dodatkiem cukru?
asienka_r czekamy na informację kogo nosisz w brzuszku;-):happy:

U mnie maluszek też już śpi:-)z katarkiem już lepiej na szczęście:tak:Mykam dzisiaj wcześniej do łóżeczka:-)Dobranoc i do jutra:happy: hmmm A gdzie Tygryskowa??:dry:

Rano byłam w aptece mi ten kremik, maść zakupiłam Zuzi.
Asienka_r oby tylko dzidzius chciał pokazać sie z odpowiedniej strony.
Nati tak jak dziewczyny piszą dla maluszków nie ma tu leków tylko z Polski
Aniaa ooo balet dla dziewczynek, fajna sprawa. Jeśli Nacia zadowolona to i ty zadowolona. Super. Zawsze jakieś zajęcie i jest gdzie troche energii zostawic.

Nie wiem co komu jeszcze. Jakaś wypompowana jestem. Nie wiem czy dam rade jutro zajrzeć bo troche roboty przede mną.

Dobrej nocki.

reklama
Hej, ja padnięta, gdyż od tygodnia już pracuję i nie mam na nic siły:zawstydzona/y: co siądę do kompa, to posiedzę chwilę i nie mam siły odpisać. Oczywiście dzień przed powrotem do pracy przepłakałam, ale już jest ok. Lepiej byłoby w domu z dziećmi, no ale nie mogę sobie na to pozwolić.
nati, jak Borys miał 7 mies miał lekki kaszelek, lekarka pozwoliła użyć syrop Sootha, jest on homeopatyczny i skuteczny. Pod koniec stycznia będę miała kilka dni wolnego więc może uda nam się spotkać na kawusi?
AsienkaR, aż Ci zazdroszczę tego oczekiwania i podekscytowania związanego z poznawaniem płci:tak:
AsienkaM, no to szybko Ci córcia z pampków wyrosła. Ja teraz daję Borysowi mleko godzinę przed pójściem spać i pielucha jest znacznie już lżejsza;-)

Do góry