reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzięki dziewczyny,muszę się kiedyś wreszcie zabrać za nie bo wszyscy lubimy a ich nie robię:zawstydzona/y:
Mapas ile pierogów wychodzi z Twojego przepisu?
Anineczko a Ty robisz z półtorej porcji?
I ile wtedy farszu?:zawstydzona/y:
damada to nawet nie liszaje,tylko takie podrażnienie suche,czerwone na policzkach i na brewce,nawet nie wiem z czego:sorry:Podejrzewam,że jak mu myłam rączki mydłem w płynie i potem buźkę to może to mu podrażniło bo kiedyś też kilka razy umyłam taki mydłem twarz i na powiekach mi takie coś wylazło:baffled:

reklama
Wichurka też miałam takie ukłucia i mi tez własnie brakowało witamin .Lekarz powiedział mi pamietam tak jak piszesz,że to macica rośnie i tak to odczuwamy jako kłócie:tak:Na zgage tez migdały tylko brałam bo nie chciałam żadnych leków,aha i jeszcze piłam gorące mleko:-):-):-)ale była ulga;-)
Tichonek diprobase polecam mi pomogła kiedys jak miałam taki problem jak Ty.

Dobry wieczór:)Maluszek aykapany słodko sobie spi a ja zmykam do prasowania.
Miłego wieczoru dla Was i przespanej nocki dla Was i Waszych dzieciaczków:biggrin2:

Tichonku ja dzisiaj zrobiłam z mniej więcej kilograma (bo na oko robiłam) i wyszło mi około 80 pierogów i to z takiego raczej cieńkiego ciasta.
A farsz? O jeju,nie wiem.Bo ja gotuję na oko.Ale tak z 1,5kg ziemniaków,dwa opakowania sera białego (pół kilo) no i cebulka smażona.

mapas30 dzięki wielkie.Olej wiem,że dodaje Lubiczanka. :tak:

damada nie jestem pewna czy pytanie mnie dotyczy. ale nie jestem w ciazy. ja byłam dłuzszy czas na zwolnieniu lekarskim ze wzgledu na kregosłup. potem ortopeda nie znalazl przyczyny bólu ani tez niczego powaznego i mój GP stwierdził,ze w tej sytuacji mogę wrócic do pracy. cyrk na kółkach. od dwóch miesięcy biegam jak głupia, do GP, do ortopedy, do pracodawcy, do socjala. niektórzy mówią,ze ci co na socjalu siedzą to mają taaaak dobrze. ale nikt nie wie jak to jest biegac 2 miesiące jak jakis żebrak. mam nadzieje,ze szybko to minie.
narobiłyscie mi wielkiej ochoty tymi pierogami i chyba w sobote wezmę sie za lepienie :)

priv tak Ciebie dotyczyl post.
Musisz tak latac do gp,pracy i socjala ,zeby miec zasilek?
Wspolczuje z tym kregoslupem i zycze poprawy:-)a u kreglarza probowalas cos?
Masz dzieci?

anineczka pytalam sie Ciebie cos,bo juz nie wiem czy widzials czy nie??//?

Zycze milej nocki:-)

Hej;-)Jak tam u Was?U mnie jakoś tak z rana nie za dobry humorek:-(Jakos tak markotnie.Mały spał nam dzisiaj do 7:szok:ale wieczoram sie obudził z płaczem bo miał taki katarek,że mu się zle oddychało.U mojego małego kaszel i katarek nadal.
Na obiadek pierś z kurczaka w papirusie;-)
Miłego dnia dla Was:)

Bry
Anineczko ja też daję olej do ciasta na pierogi
Damada współczuję tego biegania
Nati zdrówka dla Adrianka, katarki są okropne, bo nie pozwalają oddychać

Miałam wczoraj ciężki wieczór. Ania ciągle jęczała i co chwilkę zmieniała zdanie. Chce się kąpać, nie chce się kąpać, już wychodzi, spuściła wodę i ryk, bo on anie chce wychodzić.Chcemy ją przestawić na spanie w majtkach, bo wstaje z suchą pieluchą, nie budzi się na sikanie, dopiero rano, jak wstanie idzie siku. Tłumaczyliśmy jej ileś razy, obiecaliśmy nagrodę i co? Moje dziecko zrobiło mi awanturę. Ona bardzo nie lubi zmian. A jeszcze jak coś sobie wbije do głowy to już w ogóle tragedia. Ma silną osobowość, ponoć z trzylatkami jest najgorzej, bo mocno zaznaczają swoje ja. A ja już nie mam siły do niej. Wszystko jest nie tak, jeszcze przez dzień jest jako tako, ale wieczorem tragedia. Zmęczona jestem tym.

Dobrego dnia

reklama
Hej kobitki.

ta maść diprobase to z tutejszej apteki?? Bo własnie mojej Zuzi cos na policzku wyskoczyło, takie suche i zaczerwienione, własnie cos a'la liszajek mały.
Asienka_r sama piszesz, że Ania nie lubi zmian wiec tylko pozostaje cierpliwie próbować. Cierpliwości i wytrwałości życzę kochana.

Musze dzisiaj na jakieś zakupki wyruszyć bo w sobote robimy Zuzi imprezke urodzinową więc jakies ozdoby musze zakupić, a i cos do jedzenia trzeba.

Do góry