reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Aniaa83- w Swords seanse sa w soboty i niedziele o 11.30, tu masz stronke
Movies-At Swords - Live Events, Opera, Ballet, Schools, Corporate

wybawily sie oj wybawily, Asia dzisiaj taka byla pelna energii po przedszkolu ze nawet kapiel nic nie pomogla. Dopiero usypia,a Natalka pewnie tez sie cieszyla z dzisiejszego powrotu do przedszkola,co?;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorowa pora,
Kurde, Priv, no to masz 'szpital' w domu! Ogolnie mi to jest ciezko ze znajomymi w Dublinie - co kogos fajnego poznam, to zaraz wyjezdza....

A ja to Wam zazdroszcze, ze macie swoje pociechy w ramionach ;)

Ja sobie wlasnie odpoczywam prze kompem - pocwiczylam sobie 60 minut pilates dla ciezarnych ;) i czytam o szczepionkach i mam metlik w glowie - kolejny ;)

Czesc dziewczyny:-)
My dzis bylismy u lekarza z malym,bo w nocy mial atak kaszlu,ale wszytko ok,zadnej infekcjii nie ma.Gabrys byl bardzo grzeczny ,dal sie bez prpblemu zbadac lekarzawi,co mnie zdziwilo bo kiedys to plakal,ale ten lekarz mial super podejscie do dzieci i bradzo chwalil malego ,ze taki grzeczny byl:-)
A moj synus dopiero teraz zabiera sie za spanie:sorry2:

wichurka z tymi szczepionkami to naprawde dylemat,jedni mowi .ze lepiej zrobic,inny zas,ze nie powinno sie,ehhh kogo tu sluchac:baffled:
My narazie po wszytkich szczepionkach,nastepna na 4latka

Zycze milej nocy:-)

Czesc:)ja juz od 6 na nogach:-)goluje zupe pieczarkowa na obiadek,a małemu jarzynowa:tak:z mieskiem;-)Noc mineła spokojnie,mały przespał całe 11 h bez przebudzenia.Coś mi mniej je mleka ostatnio.Wczoraj przed spaniem wypił tylko 80 ml!!!I to mu do rana wystarczyło;-)Zmieniłam mleko na Aptamil 3 moze dlatego:confused:
Wichurka nawet nie wiesz kiedy Ci ten czas minie i swoje maleńswtwo tez bedziesz tulić:tak::tak::tak:ja tez mam wlasnie dylemat z tymi szczepionkami.U nas dzisiaj mielismy isc na 6 miesiac do szczepienia ale mały przeziebiony wiec za tydz dopiero.Rozmawiałam z lekarzami na temat szczepionek i oni są jednoznacznie za szczepieniami.Kupowałaś buteleczki do karmienia?W argosie jest fajna promocjahttp://www.argos.ie/static/Product/partNumber/9103836/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C14417537/c_2/3%7Ccat_18793869%7CFeeding+and+bathing%7C14417596/Trail/searchtext%3EGREAT+DEALS+ON+BABY+AND+NURSERY+PRODUCTS.htm
Buy Tommee Tippee Blue Closer to Nature - 6 x 260ml Bottles. at Argos.ie ja wczoraj kupiłam niebieskie sa swietne:)
damada super ze maluszek grzeczny był i ze wszystko ok z nim.U mnie w nocy Adrianek tez miał jakis napad kaszlu wczoraj:confused:hmmm.A na rok nie będziesz szczepiła Perełki???Bo jeszcze jest szczepionka w 12 miesiącu:tak:
Miłego dnia Wam:)

Dzień dobry:cool2:
Wichurko nawet nie wiesz, kiedy czas Ci zleci i będziesz miała dzidziusia:):). Ja liczę dno do wylotu do Polski, jak wrócę to zaraz mam wizytę u midwife, niedługo święta i zarz będzie maj
Nati jak ja się cieszę, że mogę trochę pospać, Ania o 6 się budziła na jedzenie a potem spała dalej i tak jej zostało, że koło 8 dopiero wstaje. Ciekawe, jak z tym drugim maluszkiem będzie, bo on to taki aktywny koło 22 się robi:baffled:
Priv zdrówka dla chłopaków

AsienkoM dla mojej ulubienicy Zuzi wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu

Damada to dobrze, ze nie ma zadnej infekcji, a taki lekarz to skarb :)
Nati, ale z Ciebie pracus ;) Dwie zupy, mi sie czasem jednej nie chce zrobic ;) Ale podobno dzieci daja kopa ;)

A co do szczepien, to... oh... i mam znajomych, ktorzy szczepia, i takich, ktorzy nie szczepia... Posluchalam wczoraj troche na youtube profesor Majewskiej - widzialam tutaj na babyboom forum gorace dyskusje ;) Jedno jest pewne - w Polsce karta szczepien jest duzo bogatsza, niz ta Irlandzka. I o czym Majewska na przyklad mowila - nie potrzeba robic od razu dziecku szczepienia wzw, jesli matka nie ma wirusa, i rzeczywiscie... w Polsce na dzien dobry jest gruzlica i wzw, a tutaj tylko gruzlica... Wydaje mi sie, ze po prostu zdecydujemy sie na program szczepien, ale zdecydowanie ten w wersji Irlandzkiej, a jak bede w Polsce, to oczywiscie wlasnie z lista szczepien wg Irlandzkiego systemu zdrowia ;) Taka jest przynajmniej decyzja na dzien dzisiejszy, ale nie wiem, czy ona sie nie zmieni...
A co mnie jeszcze zaciekawilo i nie wiedzialam - od 2010 roku dziewczynku w wieku chyba 11-14 lat sa szczepione przeciw wirusowi hpv.... Oczywiscie, na temat tej szczepionki tez juz jest wiele kontrowersji, ale pamietam akcje w Polsce, artykuly no i przede wszystkim cene takiego szczepienia.......

Nati, dzieki za buteleczeki :) Na razie jednak sie wstrzymam, poczekam do porodu, kupie teraz pojedyncza butelke, i chyba wlasnie zdecyduje sie na dr Brown's, a jak sie okaze, ze potrzebuje wiecej butelek, to wtedy dokupie caly zestaw i wszystko co z nim zwiazane :) Tzn jak sie okaze, ze np karmienie piersia mi nie wyszlo... ;)

Mam dzisiaj swietny humor :) Oby zostal na caly dzien :)

Asienko :) No ja tez juz licze dni ;) Pojutrze wizyta u midwife, za tydzien w srode sis przylatuje, potem razem lecimy do Lodzi :) Jak wroce to pokoik dla Ignasia bedzie juz wymalowany przez meza :) Jak wroce to tez kupimy nowy regal na ubranka (tzn chyba na poczatku lutego, bo do 3 lutego mamy wazny kupon promocyjny z Ikei), luty krotki miesiac - szybko minie ;) W marcu i WIelkanoc i jeszcze wolny dzien bo swietego Patryka ;) Poza tym, juz zaczynam od lutego regularne wizyty w Rotundzie - tzn skzola rodzenia, wiec tez ten czas bediz elecial od jenego zajecia, do drugiego, po drodze kolejne spotkania z lekarzem/midwife, ktore juz tez pozniej chyba sa coraz czesciej? :) Skonczy sie marzec... a od 15 kwietnia ide na macierzynski, wiec te dwa tygodnie kwietnia.... mina szybko. W pracy tez czas szybko zacznie mi leciec od marca, bo przychodzi ktos na moje zastepstwo, wiec bede musiala jakies szkolenie zrobic, a to tez zajmuje troche czasu i glowe :)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)

Nati moj synek ma poltora roku;-)wiec po wszytkich tych szczepionkach;-)

wichurka to Ty pracujesz,myslalam ,ze siedzisz w domu;-)wiec dobrze,ze tu w ie jest mniej tych szczepien.W pl ci co moga sobie pozwolic na wiecej , wykupuja jeszcze za1000zl pakiet i tam jest jeszcze wiecej tych szczepien:sorry2:.
Wybralas juz jakies imie dla malenstwa?
Ja dzis na obiad robie gulasz.
A dzis przylatuje moja dobra kolezanka z pl,wiec sie ciesze i Gabrys tez bo i jego kolezanka przylatuje:-)

Tak, Damada, ja sobie pracuje spokojnie ;) A imie, tez juz wybrane - bedzie Ignacy :) No i super, ze macie gosci, ja bardzo, bardzo lubie przyjmowac gosci :) Uwielbiam jak mam pelna chate :) Ostatnio przylecieli rodzice ze znajomymi - w sumie 6 osob :) ale bylo wesolo! :)

reklama
Bry:-)
Przyznaję się bez bicia,że nawet nie odnoszę się do wcześniejszych postów,nie nadrabiam tylko resetuję się i zaczynam z nową świeżością:-D
Podglądałam od czasu do czasu Wasze poczynania tutaj,ale na nic więcej czasu nie miałam:sorry2:
Otóż z gościny świątecznej wróciliśmy dopiero 29 grudnia i wioząc gości do siebie:sorry2:Tzn.od mojego P kuzyna dziewczyny mama była u nich na święta i oni chcieli jej Dublin pokazać więc wracali z nami,na dwa auta.W Sylwka mieliśmy też gości:tak:Wyobraźcie sobie,że nasz Matt Sylwka z nami spędził....do ....2:00:szok::-DAle jak goście poszli to już 2:05 spał:-DP i ja poszliśmy spać po 3:00.W Nowy Rok też mieli być goście
;-),ale moje chłopaki katarzysko złapały więc goście woleli odpuścić:tak:
Po Nowym Roku trochę żeśmy po sklepach pojeździli,Ikea,sklepy w Północnej,obkupiłam dzieci na wyprzedażach:-)Szczególnie na brak butów narzekać nie może Matt bo 3 pary przyrobił:-D
Dopiero wczoraj P do pracy poszedł więc zaczynam wracać do normy.Pościągałam ozdoby świąteczne,posprzątałam trochę i czas wracać do codzienności:sorry2:
Aaa,pamiętacie,pisałam,że mi się kółko spsuło w wózku i nie mam paragonu?...Otóż parago niepotrzebnie szukałam bo...sklep zlikwidowali:baffled::dry:Szlag!!!:wściekła/y:No,ale,że to wózek z Mamas&Papas więc pojechaliśmy do najbliższego ich sklepu i zapytaliśmy o naprawę tego kółka...37,50E:sorry2:Za 2 tygodnie wózek będzie do odebrania:tak:
Poza tym wszystko u nas ok,szkoła ruszyła więc do 14-15 spokój względny w domu,pomijając gadającego jak najęty Mateo:-DTeraz u nas "na tapecie":przestań,spadło,nie działa,w szkole,tatuś,mamuś,nie ma,bardzo-bardzo,tam,tu i ciągle ała":-DRozgadał się zbój po świętach;-)
Aniaa w Swords są te poranki w weekendy,ale jakoś chyba po 3,75E od osoby,taniej jest w Odeon na Coolock bo za dzieci płaci się tylko 3,20E (czy jakoś tak) a dorośli wchodzą za darmo
:tak:

Do góry