reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka ja tylko sie przywitam i zmykam spac po nie przespanej nocce:(
Anineczko masz racje co do krecenia lbem podczas jazdy:)moj tez tak mial jak zdawal glowa musiala chodzic na calego i jeszcze instruktor bardzo patrzyl na wchodzenie w zakrety zeby nie scinac zakretow;)
Wichurko co do wozkow ja mialam sliver cross 3w1 i bylam zniego b zadowolona bo spelnial moje oczekiwania.mial miekka gondolke wiec nikus do 3m lezal montowany fotelik na spacerowke raczki dwie do trzymania wozia i te wlasnie raczki b ulatwialy mi zakupy bo siatki sobie zawiesilam i nie musialam dzwigac a przedewszystkim maly wiec do bagaznika sie caly miescil :)

reklama
nati maly zasnal po23!!!ale to dlatego ,ze w dzien mial pozna drzemke (od2.30do 5)wiec spodziewalam sie ,ze pozno pojdzie spac.
Przewaznie ma drzemke od1.30 do3bo sie wybiega na dworze a teraz jest przeziebiony to nie wychodze z nim.Wlasnie tata wzial go do auto ,zeby zasnal szybciej bo moj maly jak sie nie wylata to ciezko ze spaniem.A nie mam zamiru,zeby dzis tez po23 poszedl spac.

My juz po obiadku.Czekam własnie na kolezanke.Adrianek ma własnie drzemke;-)
damada długo Ci spi maluszek.Ile razy dziennie go na drzemki kładziesz?Ja to wogóle mam problem bo mały przez dzien mi nie chce w łózeczku spać tylko w wózku na dole w salonie.Hmmm.A Twój śpi w łóżeczku?

Lubiczanko to było nasze pierwsze podejscie do wózka ;) Jak bede w Polsce to tez sobie poogladam... chociaz na obecna chwilę 'wygrywa' Quinny Buzz 3, a potem jak Ignacy podrosnie to bedizemy przerzucac sie na cos lzejszego... A te wózki na wzór QB sa tylko w dwoch kolorach - czarny i czerwony ;) Przegladam regularnie donedeal i adverts ;) Jeszcze chyba zaczne szukac na gumtree...

Nati, a w piatek byl u meza fryzjer i on tez od razu niemalze wykrzyknal 'Quinny Buzz 3 kola' ;) Sporo osob i tutaj i takich znajomych poleca te 3 koleczka i wlasnie Quinny... ale znowu mamusie z Polski nie polecaja 3 kolek ;)

Damada roznica w cenie jest dosc spora w przypadku kupna nowych modeli, ale jak podpatruje uzywane Mothercare i Quinny to wychodzi niemalze na to samo, bo wozki Mothercare mozna kuipc uzywane za ok 150 euro, ale 'tylko' gondola ze spacerowka, a Quinny za ok 250 z gondola, spacerowka i fotelikiem - dochodzi dokupienie bazy do samochodu...
Sprawdzalam tez, ze nie ma na sprzedaz za bardzo uzywanych fotelikow z baza, wiec gdybym sie zdecydowala na Mothercare wozek, to dodatkowo musze kupic fotelik i baze.... eh ;) dobrze, ze tak wczesnie sie zaczelam ogladac za wozkami - mam wiecej czasu na rozmyslania, a potem sledzenie super okazji :)

Biola juz sobie podptaruje wlasnie twoj wozek :)

A tak w ogole to za wasza rada weszlam na gazeta.ie i kupilam pake ciuszkow rozmiar 3-6 miesiecy dla chlopca za 30euro (w sumie troche ponad 60 ubranek + sliniaki + skarpetki + jeszcze dorzucono jakies ubranka, ktorych nie widzialam na fotkach). Ja z nowych rzeczy kupowalam glownie rozmiar 0-3 miesiace i mysle, ze to co kupilam powinno mi wystarczyc ;)
Jeszcze tych uzywanych ubranek nie widzialam, bo poprosilam znajomego, zeby podjechal i odebral ubrania - bo to na jego osiedlu :) Jakos niedlugo powinnam sie z nim spotkac, to zobacze moje 'lupy' - ale na zdjeciach wygladalo wszystko w porzadku :)

nati moj ma jedna drzemke w dzien ok1.5.Przewaznie chodzi spac ok21.30-22.00,spi ze mna w lozku.
Jak byl taki malutki jak twoj to mial 3drzemki w dzien i spal w lozeczku,a zasypial mi w foteliku samochodowym przy bujaniu, pozniej go przenosilam.Tak do ok 14mc spal w lozeczku,a teraz ze mna.

wichurka poszukaj stare ogloszenia tzn(ok 2miesiace temu itp),moga byc wciaz aktualne i mozesz ladnie wytargowac cene.
Wpisz na advertsie czy dondealu nazwe tej bazy i fotelika to Ci powinno duzo wyskoczyc.Ja tez kupowlaam ciuszki z gazeta.ie i bardzo sie oplaca uzywane kupowac,bo nowe wiadomo sa drogie.
Co jeszcze bedziesz kupowala dla malenstwa?

anineczka chodzilas moze do klubu mam w portlaosie?
Albo wy dziewczyne chodzilyscie moze do takich klubow?

Witam was w ten pochmurny dzien. Przez te szarości nie mam na nic ochoty, nawet odpusciłam sobie gotowanie niedzielnego rosołku. Niby chce mi się spac, niby mnie łamie w kościach, sama nie wiem co mi jest. Mam tylko nadzieje, ze to nie jakieś paskudne choróbsko:baffled:.
Wichurka jak tak czytam o twoich poszukiwaniach wózka i szykowaniu ubranek to aż mi tęskno za czasami kiedy moi chłopcy byli małymi bobasami. Co do wózków, to nie polece żadnego modelu, bo ja, a raczej mój syn jest na etapie NIENAWIDZE SIEDZIEĆ W WÓZKU! Ale jak byłam w ciąży z pierwszym synem to wszyscy powtarzali, ze wózek to wózek, każdy taki sam i nie ma co kombinować. więc nie chciałam robic zamieszania, była okazja na tani uzywany wózek to skorzystałam. i po 3 tygodniach używania odpadło mi kółko na środku ulicy!!! Przy drugim dziecku już nikogo nie słuchałam i spokojnie tak jak ty oglądałam, przemyślałam i wybrałam dobry dla mnie i dziecka.

Damada no wlasnie tak robie ;) Widzialam wozek wystawiony za 300, ale czuje, ze za 250 by poszedl, bo duzo osob pytalo, proponowalo nizsze ceny, a ona ciagle nie, za duzo, ale ostatnio ktros zaproponowal za 200, to juz bylo doisane - jeszcze troche wiecej zaproponuj i bedzie twoj ;) Jakos tak ;) Takze spokojnie bede szukac... jeszcze mamy czas i mysle, ze jeszcze troche ofert sie pojawi :)
A co jeszcze mi zostalo do kupienia? No troche jeszcze ;) Bo w sumie dopiero zaczelam, chce kupic mate - ale nowa, bujaczek/hustawke - uzywane, jeszcze jestem na etapie 100 pytan do ;) ale wkrotce lece do Polski i tam chce kupic lwia czesc rzeczy...... nie wszystko jest tansze niz w Dublinie, ale ze wwzgledow finansowych bede kupowac w Polsce, glupio brzmi ;) Chodzi o to, ze w Polsce mamy zlotowki - weselne prezenty, a w Iralndii teraz oszczedzamy kazde euro, zwlaszca, ze moja firma nie placi nic na macierzynskim, musimy kupic samochod - nasz pierwszy, a co za tym idzie wysokie ubezpiecznie... wiec taki smieszny paradoks, ze w Polsce mam kase, a tutaj nie ;) hehehe

Priv
, jaka nienawisc do wozka ;) Ciekawe co mnie czeka ;) ostaqwtnio zrobilam mini test i patrzylam jakich wozkow jest wiecej czy 3, czy 4 kolka, oczywisci enie bralam pod uwage parasolek ;) Patrzylam tylko na te, ktore mialy gondole lub fotelik zamontowany - i jednak wiecej bylo z 3 kolkami ;) ale to taka loteria ;) Na pewno jeszcze nie raz pojde do sklpeu pojezdzic wozkami ;)
Mam nadzieje, ze nie bierze cie przeziebienie!

A co myslicie o wszelkich 'gadzetach' typu sterylizator, czy podgrzewacz do butelek?

reklama
Do góry