reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

Heh, no tak, wy juz o sikaniu do nocnika, a ja jeszcze na etapie - nie wiem jak zaklada sie pieluszke :D

Dzien dobry :)

Tygryskowa
sprawdzilam sobie Twoj wozeczek :) Tylko ja tam nie moge sie polapac - mozna do niego dolaczyc gondole?

Tak w ogole przez te wozki to mialam dzisiaj koszmar! ;)

Zrobilam tez w koncu liste 'wyprawka' z rzeczami dla dziecka...... Jakby ktoras miala ochote i czas spojrzec i cos ewentualnie jeszcze podpowiedziec, to z gory bardzo dziekuje :)
Plik mozna pobrac TUTAJ, wystarczy kliknac na Download This File w szarej ramce

reklama
Hejka

Zuzia dzisiaj w nocy cos si wierciła i jękała od 4 do 6 nad ranem, po 7 już pobutka.

Lubiczanka mojego P cos bierze, chyba złapał cos od sąsiada na sylwka. Mam nadzieje, żę to tylko chwilowe osłabienie i nie rozloży się na dobre.:crazy: Wszystkich nas jakiś katar łapie. Jak na złośc, ja chce się z domu wyrwać na weekend a tu jakieś choroby ida.:wściekła/y:
Tygryskowa moja Zuzia od 10 miesiąca życia użuwa nocnika. Najpierw tylko kupa, bo ona nie lubiła robić kupy do pieluchy, od urodzenia robila kupe dopiero po zdjeciu pieluchy, a od kwietnia przestała całkowicie w dzien nosic pieluche. Na spacery przez miesiac jeszcze nakładałam pieluche, ale zaczęła ładnie mówić, że chce siku więc nie nakładałam. Jak zawołała to na trawke nawet ładnie zrobiła siku. W nocy jest różnie, czasem wstaje z suchą a czasem z mokrą pieluchą. Pielęgniarka na bilansie mówiła, że jak dziecko prześpi od 5 do 7 dni pod rząd z sucha pieluchą mozna uczyć w nocy. My doszłyśmy do 3 nocy. Tylko Zuzi jest cięzko wytrzymać całą noc bo tuz przed spaniem wypija całą butelke mleka. Ale po drugich urodzinach zamierzam zamiast mleka na noc dawać jej cos innego i kupić ochraniacz na materac i nie zakładac pieluchy.
Wichurka przejżałam liste i chyba jest ok, ja jedynie mimo, że miałam, nie uzywałam rożka bo Zuzia nie lubiała, wolala kocyk, nie używałam śpiworków do spania bo zuzia bardzo sie wierciła. Nie uzywałam polarowych pajaców bo nie lubiła gorąca. I bardzo szybko zrezygnowałam z rękawiczek żeby się nie drapała. Ponić lepiej obcinać pazurki częściej i niech dziecko może rączkami dotykać buzi.
Zawsze mozna mieć wiele rzeczy i zobaczysz jak będzie Ci wygodnie i jak będzie reagowało dziecko.

spadam Kawke spijać.

Nati-zdrówka dla Twoich chłopców:))))Oj-ileż ja mam do uporządkowywania w moim laptopiku-:baffled:placuszki ziemniaczane-pyyyyszka
Wichurko-chętnie bym zajrzała,ale wyskakuje"oops-ten link wygląda na uszkodzony":((((A teraz jestem w trakcie kompletowania(w sensie spisywania)takiej wyprawki dla Siostry mej;)
AsieńkoR-zarzuc mi tu kilkoma pierozkami....moze dzis tez ukręcę?
AsieńkoM-tylko mnie na bieżąco informuj...żeby nie było,że nie będe miała w zamrazarce miejsca potem;)))))Zdrówka dla mężowskiego

asienka_r Pierogi pychotka;-)pomysł na mój jutrzejszy obiadek;-)Dzięki:-)Jak tam przed wyjazdem?Spakowana i gotowa?Jak Ania?Pewno juz za nią tęsknisz.
Wichurka Właśnie skoczyłam czytać Twoją listę.Super:)Ja np .kupiłam też 10 flanelowych pieluszek,a prawie z nich nie korzystam.Może 2 używam tylko;-)
  • Środki do mycia/kąpieli -polecam na sam początek mydełko bambino_Ostatnio byłam u pediatry i pytałam o środki do kąpieli.Stanowczo odradzała JONSON BABY-podobno najbardziej uczulają.I u mnie sie to sprawdziło. A reszta rzeczy ok.;-)
    lubiczankaMnie coraz bardziej rozbiera:-(Masakra.Narazie to faszeruje sie lekami,ale mam nadzieje,że mi przejdzie.Jak narazie to jeszcze nie zaczełam porzadku w laptopie,bo musze jeszcze sosik z grzybami do placuszków zrobic:)

Nati masz racje kosmetyki dla dzieci J&J często uczulają, moja tez miała po nich wysypke, wiec uzywalam Oilatum, a pierwsze kapiele to robiłam z krochmalem, bo mała miała dużo naskórka wysuszonego. Bambino dobra firma i moja Zuzia też ja lubi.
A co do pieluszek to ja mialam dużo tetrowych bo moja mała ulewała. W polsce kupiłam sobie flanelke i znajoma mi ja ładnie podzieliła i poobszywała i Zuzia do tej pory lubi sie do nich przytulać przed zasnieciem.

Dziekuje Wam :)
Co do rozkow, to wlasnie tez roznie slyszalam ;) Jedne uzywaja, inne nie, kupie jeden, jak bede uzywac i bedzie wiecej potrzeba to dokupie, to samo z innymi pieluchami - kupie mniejsze ilosci na poczatek, zeby w praktyce sprawdzic co mi najlepiej odpowiada, po 2 tygodniach tata przylatuje mi pomoc, wiec jak cos, to dokupi np pieluchy tetrtowe w Polsce (bo taniej) i przyleci z nimi :) I to samo z innymi rzeczami, typu wlasnie pajacyki czy te sleeping bag - wszystko 'wyjdize' w praniu i nie ma dwoch takich samych dzieci ;)
O kosmetykach J&J tez slyszalam same zle opinie! I na razie wlasnie do kapieli to tylko korzystac z emolientow (Oilatum)
Lubiczanko, zaraz ci podesle plik w prywatnej wiadomosci :) O cholera, mozna tylko pliki - zdjecia wyslac :/ Napisz do mnie maila: 83joanna@gmail.com, to ci odpisze wysylajac plik

Dzien dobry dziewczyny.
Ja dzis na obiadek robie karkowke,juz sie piecze w piekarniku:-)
Ktora to z dziewczyn rob placki z sosikiem grzybowym bo zapomnialam?mniam mniam,z jakich grzybow robisz sosik?

lubiczanka moj maly ma 1.5roku a Twoja ile ma?

nati u nas piewrsze zabki pojawily sie jak maly mial roczek:-)wyjatkowo pozno.

wichurka
ja mialam 3 pary tych rekawiczek na raczki,ale nie uzywalalm,choc maly mial dlugie paznokcie,polozna mi powiedziala ,ze to takie nie naturalne.
U nas rozek bardzo sie przydal,szybko i wygodnie mozna zawinac malucha.
Polecam butelki dr.browna antykolkowe,na pewno bedziesz piersia karmic ,ale zawsze warto miec,ale to mozne kupic jak juz sie malenstwo urodzi.
Jak z wozkami?czy jakis przypadl Ci do gustu?

Dziekuje Damada :)
Z wozkami oprocz tego ze wiem na co mam zwrocic uwage to jeszcze wielki znak zapytania w glowie ;) Jutro bedziemy jezdzic po sklepie to moze cos sie wyjasni ;)
Niedrapki to mam jedna pare - byla w komplecie ;) i chyba tyle wystarczy ;) Podobno skarpetki tez swietnie spelniaja role niedrapek i do tego nie spadaja, bo maja sciagacz ;)
O butelkach dr. browna nie slyszalam nawet ;)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Znowu zapomnialam Wam o czyms napisac! Bylam wczoraj w Dunnsie popatrzec na promocje, ale zanim tam dotarlam to sprawdzilam, ze w Tesco tez jest cos w stylu Baby & Toddler Event i sa tansze rzeczy TUTAJ LINK TESCO
Po drodze zajrzalam do Bootsa i TEZ sa rzeczy dla dzeiciaczkow w promocyjncyh cenach, i tez jest jakos to nazwane baby event ;) niestety online nie mozna nic sprawdzic... ale widzialam wielki paczki papmeprsow po 10 euro......
Poza tym, odkrylam, ze Tesco ma karte Club dla dzieci ;) O czym nie wiedzialam, wczoraj sie zarejestrowalam, licze na magazyny i kupone znizkowe ;) TUTAJ

reklama
He, zrobiłam ponad 100:):):)
Nati jeszcze nie spakowana, niegotowa, jeszcze zdążę:):), muszę jeszcze trochę posprzątać. Ania dzisiaj już nie bardzo chce, żeby mama jechała:(, ale będzie dobrze, mam nadzieję.

Wichurko moja Ania nie cierpiała rożka, śpiworków troszkę używałyśmy, rękawiczek niedrapek ani razu

Do góry