reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hejka,
u mnie też ziemniaki były na wigilię ;) i zupa owocowa, zazwyczaj z suszonych owoców. Ale odkąd jestem żoneczką przyjęłam zwyczaj męża - zupa grzybowa :)

Lubiczanka, głos oddany.

Aniaa, zdrówka dla Was.

Gliwa, ja bym z nerwów chyba wszystkie paznokcie pozjadała gdybym miała czekać z zakupem biletów na ostatnią chwilę, podziwiam!

Tichonku, a płaciliście kartą czy gotówką? Bo jak kartą to wyciąg z konta by Wam pomógł.

Wichurka, a tutaj po lumpach nie możesz się przejść? Ja czasem zaglądam do dwóch - w jednym każda szmatka wyceniona, w drugim mam koszyk i sobie grzebie - można takie bonusy znaleźć że hoooo!

Asienka, kiedy masz połówkowe? Będziesz się pytać kto w brzuszku mieszka? :)

Mam na imie Natalia:)Jestem szczęśliwą mamą i żoną.W Irl jesteśmy już od 5 lat;-)Mam 25 lat i kocham bycie mamą;-)Mieszkamy w okolocach Dublina.
Mój synek mówi już mama i baba:)Piewrsze słowo bezcenne:)

U nas kolacja wigilijna tradycyjna.Świeta spędzamy po raz 5-ty w Irlandii.Jesteśmy z gór u nas sie gotuje:
-ryba z ziemniaczkami
-zupa grzybowa z lanym ciastem
-groch z kapustka
-uszka z barszczykiem
-krokieciki
i tyle:)
Juz nie możemy się tych Świąt doczekać:-)Nasze pierszw Święta z Naszym bobasem:happy::happy::happy:

Witam wtorkowo
Tichonekk-zacznę od Ciebie;) Wszystkiego najlepszego-dużo zdrówka,szczęścia,satysfakcji ze wszystkiego co robisz,pociechy z Dzieci i wsparcia w każdej sytuacji od Męża
blog_yq_489760_1070605_tr_mis_kwiaty_i_szampan.jpg

Co do Świąt w okolicach Cork...a moze tak chociazby wracając wstąpicie?????

Nati-witaj:)Rozgość się;)
Aaniu-zdróweczka Wam...Szybko dochodźcie do siebie i cieszcie się nadchodzącymi Świętami!!!
Co do potraw...u nas tradycyjnie 12 potraw+opłatek 13ty:)))
Uciekam,bo dom się do życia budzi;) Miłego dnia Wam

Bry
Tichonku wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, tych dużych i tych małych, pociechy z męża i dzieci

Aniu tak wiem, że otworzyli Mroza
Barmanko 15 stycznia, a pewnie, że będę pytać, mam nadzieję, że tym razem się pokaże, kto tam jest, jak nie to w lutym pójdę w Polsce, o ile jakieś miejsce gdzieś będzie

Dobrego dzionka

Witam

wczoraj położyłam sie późno spać a teraz troche niewyspana jestem, ale zaraz kawulca spije i sie obudze do życia. Mam nadzieje, że ten facet od piecyka dzisiaj przyjedzie z częściami i wreszcie go uruchomi bo nawet porządnego prania nie moge zrobić bo schnie 4 dni. A musze poprać ręczniki, pościele a nie wspomne już o ubraniach.

Tichonek Wszystkiego naj, naj, najlepszego. Znalazłaś ten paragon??
Nati Witam
Aniaa zdróweczka dla Was wszystkich, oby jednak Cię nie dopadło tak przed świętami.

Wichurko w pl to cena ciuszkow nawet w secend hendach moze porazac polecam ci sklepy w dublinie tzw charity zawsze ubranka dzieciece sa do 1e i naprawde mozna sliczne niezniszczone firmowe i czasami nowe kupicc.ja tak sie obkupowala do 3lat z kacprem i teraz jak czasami mi cos brakuje to i nikusiowi cos kupie.lub pecam gazeta.ie i dziewczyny sprzedaja paki dla maluszkow i tez sie oplaca niz kupowac wszystko nowe

UUuuu Tichonku, wielki podryw byl na disco ;) I dzis sa twoje urodzinki?Imieninki? Wszystkiego najlepszego :) Spelnienia marzen i samych szczesliwych dni :)

Aniaaa nie daj sie chorobom, i oby wszyscy zdrowi byli!

O Barmanko, zupa owocowa to nowosc dla mnie ;) U nas jest kompot z suszu i juz :) A tutaj po lumpkach tez polatam :) Planuje jeden dzien po swietach przeznaczyc na zakupy. Mam wolne w pracy, maz bedzie pracowal, to sobie spokojnie pochodze :)

Witaj Nati :) A co to jest lane ciasto? ;) Zapowiadaja sie super swieta z malenstwem :) U mnie za rok takie beda ;) W tym jeszcze spedzamy je w ilosci 2.5 ;)

AsienkoM
mam nadzieje, ze juz wszytko fachowiec nbaprawi, w moim poprzednim mieszkaniu bylo tak okropnie, ze rzeczy schly tak wooolno.... denerwujace to bylo!

Biola no wlasnie wybiore sie do tych charity shop w przyszlym tygodniu. A to ze dziewczyny pakami sprzedaja ubrania to tez wiem, tylko ze ja samochodu nie mam, zeby podjechac po taka pake, ale pewnie w pozniejszym czasie, jak juz kupimy samochod, to bede bardziej mobilna i pokupuje rozne rzeczy z ogloszen :) Wlasnie wczoraj maz z kolega pojechal ogladac auto, ale cos tam nie pasowalo, wiec... szukamy nadal ;) Mam nadzieje, ze do konca stycznia cos kupimy!

reklama
Do góry