reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka kobietki :-)
u nas ostatnio awaryjnie produ w sobote nie mialam a co sie okazalo to wina mikrofali,jakies zwarcie w niej bylo i prad siadal,kibelek szwankuje ale juz niebawem ma hudraulik przyjechac,z kranu cieknie no masakra jakas:wściekła/y:dzis zakupilismy nowa mikrofale i jest fajniusia bo zielona:-)a kosztami obciaze lanlorda ktory ma wszystko gdzies:wściekła/y:
aaa nikusiowi zakupilismy nakladke na kciuka i jest masakra mam nadzieje ze sie przyzwyczaji bo ciezko to widze:-(
Wichurka ja zawsze chodze z dziecmi do tych domow gdzie swieci sie swiatlo i jak jest udekoronowany hallowinowo to wiadomo ze sa przygotowani:-)a jak jest ciemno to raczej nie pukamy ale raz sie dzieci zapedzily i zapukaly do sasiada a ze fajny facet i nie zabardzo przygotowany byl to dal im pare drobnych:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry Mamusiom :)
Dziekuje za wskazowki :) Czyli oprocz cukierkow skocze do sklepu 'wszystko po 2 euro' i zakupie jakies ozdobki :)

Dzisiaj wyjatkowo zimne powietrze! Tak w ogole to musze skoczyc do centrum kupic sobie kozaki, bo te z poprzedniego roku to sie okazalo, ze sa przemakalne.......

Biola ale niefart! U nas tez kiedys prad padl, przez mikrofale wlasnie. Byla taka stara, ze juz miala dziury! :D Ale i tak najlepszy numer kiedys zrobilam, wlaczylam swiatelka od choinki, zeby sprawdzic, czy nadal dzialaja, i w tym samym momencie prad padl. Zaczal wyc alarm - a my nawet nie znalismy kodu do niego, bo nie byl uzywany, spanikowana zadzwonilam do landlorda, a potem sie okazalo, ze prad padl w calym bloku :D Oczywiscie nie z powodu lampek choinkowych ;)

Wichurka a z alarmem tez mialam przeboje bo kiedys zaczal wyc i siedzialam tak z kacprem kilka godz myslalam ze uszy mi odpadna bo wiecie nasz lanlord nie raczyl sie tym zajac wiec r ucial kable i po klopocie,kolejnym razem i to w sumie niedawno alarm zaczal wyc u sasiadow i na dworzu w nocy,a na dworzu alarm jest kolo mojego okna wiec pobudka murowana.r wrocil z pracy wzial mlotek rozwali ten na dworzu i nastala bloga cisza:)sasiad z dolu spanikowany bo obudzil wszystkich zaczal wydzwaniac do lanlorda ale tamten nic nie pomogl to zadz uwaga na garde:)ale tam go tez odeslali z kwitkiem:)
Mam pytanko czy orientujecie sie ile moze kosztowac usluga elektryka czy hyraulika ale u irlandczyka?za zrobienie nam pradu i wymiane spuczki w kibelku polak zainkasowal 120e ciekawa jestem czy to normalna cena czy moze irlandczyk wzialby wiecej

My teraz nie mamy alarmu, ale poprosilismy landlorda, zeby nam zalozyl. Najpierw zaproponowal, ze mamy sie zlozyc na pol :D Ale nie zgodzilam sie na taki uklad ;)

Poprosilismy o alarm, bo w niezbyt milym miejscu jest nasze mieszkanie.... Po drugiej stornie mieszkaja cyganie, i juz ukradli nam dwa rowery, ktory byly zapiete (mieszkamy na parterze i mamy jakby osobne wejscie do mieszkania, nie z klatki, tylko tak prosto z dworu), ogolnie ktos laserami po oknach swieci i na dodatek petqadry leca w nasza strone...... Az sie boje wlasnie Haloween....

A co do uslug to nie mam pojecia! Nigdy sama nikogo nie zamawialam, zawsze jak byl jakis problem, to landlord zamawial i my nawet nie widzielismy rachunkow, ktore byly potem wystawiane.

Witam:)
Wichurka-nie mysleliscie o zmianie lokum?
Biola-ładne rzeczy:/Mam nadzieję,że wszystko Wam do ładu i składu się wreszcie doprowadzi;)
A co do mieszkań-wynosimy się stąd!!!!Nie jest to dom marzeń-mało tego-najkiepściejszy ze wszystkich w jakich do tej pory mieszkałam...ale 4sypialnie,bliziutko szkoły i na 1000% ogrzewanie nie tak drogie jak tu;-)Czyli 60% zadowolenia...facet pokazał nam jeszcze drugi domek-przepięknie umeblowany dom,z werandą-ochy i achy...ale 3 sypialnie.I stwierdziliśmy,że komfort wazniejszy od wystroju-nad wystrojem popracujemy sami;)))
wreszcie życ się zaczyna chcieć-klucze dostajemy 26go...i nawet starucha landlordka nie robi zadnych problemów-tralalala

Hej

U mnie depresyjnie.

Lubiczanka wszystko zaczęło się jakoś układać, najważniejsze, że znależliście mieszkanko.
Biola nie orientuje się
Wichurka no to nie zaciekawa okolica. Co do imbiru na migreny to jest tak: bierzesz imbir w proszku lub świerzy otarty na czubeczek łyżeczki. Wrzucasz do filiżanki i zalewasz wrzątkiem i wypijasz. Niezbyt dobre to w smaku ale pomaga. Moja mama to próbowała i jej pomogło.

Asienka_r
a jak ty się czujesz, nasz brzuchatku;-)

reklama
No wlasnie dopiero co sie tu wprowadzilismy :D Z samego mieszkania jestemy bardzo zadowoleni, lokalizacja tez nie jest zla, mam 20 minut piechotka do pracy, Marek rowerem 15 ;) Ale mieszkania tutaj na pewno nie kupimy :) Ale ogolnie planujemy zostac w tej okolicy, wiec ten wynajem traktujemy jako doswiadczenie ;) Bedziemy wiedziec na co zwrocic uwage przy kupnie wlasnego eM ;)

Poza tym nie placimy za duzo za wynajem, co nam pozwoli wiecej zaoszczedzic :)

Oh, probowalam herbate imbirowa na ciazowe mdlosci i nie dalam rady jej wypic.... fuj... ale sprobuje jak mnie bol glowy zlapie; lepsze jednorazowe wypicie takiej mikstiry niz kilkanascie godzin do kilku dni bolu glowy.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry