reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Asienka, aa to te czapulki :)

Gliwa, zdrówka dla Igorka.

Anineczka :-p:-D
Powodzenia jutro na ichniejszym obiedzie ;-)

Lubiczanka, a skąd wiesz o kosztach oleju poprzednich najemców w twoim domku?>
Pierożki mniam, narobiłam 70 sztuk, pomroziłam sporo (na 3 obiady), dobrze że zamrażalnik pusty był bo bym miała zonka :nerd:

Wichurka witaj.

Dobra spadam polatać na odkurzaczu bo chata wygląda jakby tornado przeszło :szok:

Lubiczanko koleznki kuzynka mieszkala w chacie a obok niej landlord,i ona placila za prad za 2 miechy okolo 500e,gdzie ja osttani rachunek za prad mialam 74e,a na tej chacie najwiekszy to 94e;-)wiec na bank landlord jechal na ich pradzie...wiec calkiem mozliwe ze do was tez sa podpieci.
a tak na serio,gdybym wiedziala ze ktos przede mna zaplacil za olej czy gaz 800e za miesiac w zyciu bym nie wynajela takiej chaty:no::sorry2:.
Z tego co wiem to wy macie strasznie duzy ten dom...wezcie mniejszy,mniejsze koszty utrzymania...chyba ze kazde dziecko musi miec swoj pokoj?
Wichura witaj!
Barmanko ja wczoraj prawie 80sztuk ruskich strzelilam i ponad 40 z grzybami i kapusta:rofl2:

Ewelcia ja lubię lepić pierogi, pod warunkiem że nikt mi dooopy nie truje, że ktoś się dziećmi zajmie. Naiwnie myślałam że jak m będzie w domu to ja spokojnie porządzę się przy garach.. naiwna ja :/
Z kapustką i grzybkami też bym pojadła ,mniamm
A Ty wiesz że ja dziś Pierwszy Raz robiłam ruskie? W ogóle pierwszy raz jadłam ruskie domowej roboty... (bo zawsze jak miałam pypcia to gotowe kupowałam), u mnie w domu niestety nie robiło się tego nadzienia.. i dzięki pomocy Lubiczanki jakoś przebrnęłam Ten Pierwszy Raz :))) tak więc Lubiczanko dziękuje za wskazówki :) :*

Ewelcia-ja gdybym wiedziała tez bym nie zamieszkała...Wczoraj znajoma mi powiedziała,a ona znała poprzednich najemców:-(Wiesz-ja tam 5sypialni nie wymagam,ale 4ry musza być...Tylko dlatego,że Dawid z Danielkiem nie przebrnie:baffled:Reszte pomieścimy...Niestety nawet 4ech nie ma na rynku póki co:-(Echhhh...
Barmanko-to masz pyszne zapasy-gratuluję wytrwałości;)I nie ma za co-polecam się:tak:

Lubiczanko własnie nie stwierdziła,co za lekarz.Ahhhh szkoda słów.Niby nowa pediatra.
Wichurka Witaj.
Mały mi gorączkował prawie cały dzień,do tego ostry płacz cały czas.Pojechaliśmy wieczorem do lekarza,i sie dowiedzielismy.Mały jeszcze dostał w przychodni 40 stopni goraczki prawie,Zaraz go rozebraliśmy z Pania Doktor zeby sie schłodził,i podalismy leki.Zbadała Igoria,okazało sie ze ma czerwone gardło i wirusa dlatego ma wysypane raczki i stopy itd.Antybiotyk przepisała. Na dwór nie moge narazie wychodzic z małym,a goraczka moze sie utrzymywac 3dni. A u tej co byłam dzis rano,to powiedziala niby ze gardlo oki.Ahhhh a moje dziecko dalej by sie meczylo,gdybysmy dzis nie pojechali.Jestem taka zla.
Miłego wieczorku.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry Mamusie :)

Ja mama dobiero zostane, jestem w 10 tc. Cos o sobie? Hmm.. :) Mam na imie Asia, mieszkam w Dublinie juz prawie 5 lat. Swieza mezatka (od 3 miesiecy), mojego meza poznalam w Dublinie :) Niemalze od razu wzielismy sie do roboty i... szybciutko pojawily sie dwie kreski na tescie, potem spotkanie w lokalnej przychodni, a tydzien temu poszlismy prywatnie na USG :) Dzidzia rosnie zdrowo :) A za 2,5 tygodnia pierwsze spotkanie w szpitalu.
Na razie pracuje i wyglada na to, ze bede pracowac 'do samego konca', zeby potem jak najdluzej byc z dzieckiem.
Lubie czytac ksiazki i jestem pedantka :D

Gliwa
, mam nadzieje, ze antybiotyk szybko zlikwiduje wirusa i Igorek bedzie zdrowy.

reklama
Do góry