reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ide z Alutką na spacer zaraz, Marcel pojechał z tatą do parku a my zostaliśmy bo młoda komara cięła i szkoda mi było ją wybudzać.

Ewelcia, no wiesz, sąsiadka w sumie nie ma obowiązku się mnie pytać o przywózkę czegokolwiek :rolleyes2: ale zapytać mogła ;-) a fakt - wełenek nigdy nie jest dość :tak:
Co do pampersa na noc, wiesz że w Mothercare możesz kupić takie prześcieradła z gumką, od spodu mają tą powłoczką chroniącą materac przed zalaniem (przesikaniem), spróbuj może z tym, zobacz jak Szym zareaguje gdy obudzi się zesikany... Każdemu dziecku zdarzy się wtopa z nocnym zesikanie - my np musieliśmy ograniczyć picie przed snem bo też wpadki się zdarzały, czasem Marcel mi mówi że miał zły sen i też potrafił się zsiusiać, takich rzeczy się nie uniknie niestety.. Grunt to dobre zabezpieczenie materaca :-D Te prześcieradła są też w dunnysie, ale wg mnie te z mothercare są lepsze gatunkowo. Mam takie ta singel łóżko i na łóżeczko dla Alicji.

reklama
Barmanko-nic innego jak Ci tersz smoki i butle testować;)powodzenia z ciachem-jak dobre takie to i ja moze popróbuję;)
Ewelcia-łeeeeee...głupi ten wirus.najważniejsze,że jakichkolwiek innych oznak brak;)
AsieńkR-też się zabieramy za to odpieluchowanie.ale w żaden magiczny sposób nie mogę Daniela przekonac ani do ubikacji ani do nocnika-totalna panika-mówię serio:zawstydzona/y:
ale doopowaty dzień....jedno niepowodzenie i juz się odechciewa czegokolwiek:(((

Lubiczanko my walczyliśmy prawie rok, podejmowaliśmy miliony prób i nic, zero. Kupa już dawno w nocniku a siku ni huhu, ale w końcu nadszedł ten magiczny dzień:):). W marcu chodziła miesiąc bez pieluchy po domu, ale lała na podłogę, obok nocnika:baffled:, w Polsce stwierdziłam, że nie będę prób podejmować, bo pozasikuje babci i dziadkowi dywany:rofl2::-p, ale na kupkę zawsze siadała na nocnik, cyrki czasem z tym były, ale to inna historia. Potem w maju jak wróciliśmy kolejna próba, kolejny miesiąc sikania na podłogę:-p:baffled:, poddałam się:zawstydzona/y: i czekałam aż młoda w końcu sama zrozumie, że pielucha jest be i bez pieluchy lepiej. Potem znowu próba i w końcu się udało. Ale cierpliwości mnie to kosztowało:szok::baffled:. To dopiero kilka dni, więc wpadki jeszcze są, ale to tylko wpadki i rzadkie są.

Lubiczanko ty leniuszku:-D.No i nie poddawaj sie tam, moze gosciu tam ma jakiegos znajomego chetnego na ten lokal i dlatego tak gada;-)

ufff wlasnie sobie urzadzilysmy spacer do sklepu i banku, oczywiscie non stop leje- jedyny pozytyw to brak wiatru wiec nasze parasolinki sie nie polamaly:-D
Barmanko:-Dto ci sasiadka:rofl2:
Tichonku gratulejszyn 2 miejsca:tak:

Ja pierdziu jaki wiatr :szok: wiatrzysko porwało mi parasolkę od wózka, nie wiedziałam czy mam wózek trzymać czy gnać za parasolką, a ręce to mnie tak bolą że szok - od trzymania wózka..
Ale za to słonko świeci tak mocno że nie ma czym oddychać:tak:

Lubiczanka, wdepnęłam do apteki i kupiłam inną butelkę, zobaczymy...

u nas nie pada a i wiatr wcale nie taki silny:)
Szym mi puscil pawia z 20min temu:-(...
dzwonilam do przychodni,ale lipa bo mogla mnie na jutro dopiero umowic...jade na cerdoc po 18,najpierw musze zadzwonic i wizyte umowic
Ja nie wiem co to za dziadostwo:no::-(​

Ewelcia-matko...a nie widziałas sie ostatnimi czasy z Anineczkami?Bo Jeremiaszek też od gorączki zaczął:-(Trzymajcie się tam!!!
Tichonek-tiaaaaaaa...a no usługi chcę świadczyć:tak:;-):-D
Barmanko-to trzymam kciuki-niech się powiedzie;)

reklama
Barmanka fajnie, że napisałaś o tych prześcieradłach bo moja Zuzia tez na noc ma pampka, ale potrafi czasem cały tydzień nie zsikać sie w nocy tylko zaraz po przebudzeniu krzyczy "siii". Tylko ona całą butle mleka przed snem wypija. A może Ali podpasowałaby butelka nuk one maja wyprofilowane smoki.
Ewelcia zdrówczka

Do góry