reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Anineczka, ojjj skad ja to znam - ten spokoj i cisza gdy dzieciaki spia, a ja sobie siedze delektuje sie ciiiszaaa

Ewelcia, no wlasnie w Pl tez nie bylo serka... a panna cotte robilam z torebki, przywiozlam kilka sztuk jak jeszcze w Pl bylismy (w styczniu), ale jakos mi to gotowe z proszku nie podeszlo wcale i tak sie ociagalam ze zrobieniem go, ale zauwazylam ze data waznosci w lipcu sie konczy wiec pomyslalam ze najwyzsza pora sie go pozbyc ;) Wogole to dochodze do wniosku ze proszkowe ciasta/desery juz mi jakos nie podchodza... francuski piesek sie na starosc zrobilam czy jak...

Gliwa, fajnie Ci tak blogie lenistwo gdy dzieciatka spi:)

Asienko :))))) Zuzia poszla grzecznie spac? ;)

bry wieczor,
barmanko- taka zalatana jestem ostatnio, ale jestem, mascarpone w dunsie kupisz ja robilam tiramisu dawno temu i tez sie naszukalam;-)
Asienko M- dobra jestes tak od rana Cie wzielo:-D
lubiczanko - a jednak warto bylo isc do dyra

Dziewczyny mam pytanie do mam z Galway, gdzie mozna w miare tanio nocleg chcemy sie wybrac na przyszly weekend a wlasciwie to chyba w piatek na ten ocean volvo- warto? napiszcie cos czy warto,please

Witam
Anieczko sliczne fotki chłopców, czasem są takie dni żeby poleniuchować należy sie !!
Asieńko , hehe rzuciłaś się już na niego?? Przeżył?:)
Wisienka opłaca sie jechać na Volvo po prostu Galway jest przemienione i tyle się dzieje że nie da się nudzić!! A noclegów jest mnóstwo najlepiej na booking.com B&B poszukaj albo hotelu , w centrum jest spoko Meyrick (pracowałam tam), House Hotel też w centrum samej akcjii, a tak na kawałek od centrum w strone Salthill to The Ardilaun (mają basen:), Wiesz w tym okresie pewnie będą wyższe ceny ale sprawdż sobie. No i B&B jest mnóstwo, ja bym zaproponowała nocleg ale dziś moja mama przyleciała na tydzień i zabiera Oliviera do PL na wakacje , więc chce sie nimi nacieszyć!!!
Dobranoc

uuu ale tu ruch :szok::-p
Słonko pięknie świeci, choć wiaterek jest ale da się przeżyć. MArcel chory :baffled: smarki, pokasłuje i ma tak zaropiałe oczy że rano ich otworzyć nie może .. pięknie zaczyna wakacje nie ma co:baffled:
Rosołek się pichci, zaraz podszykuje cos na drugie danie.

Wiesienka, ładnie ładnie, po Galway to się chcesz włóczyć a do mnie to już nie przyjedziesz :sorry::-p

Kamcia, miłego spędzenia czasu z najbliższymi:tak:

Lubiczanka, gdzie Cię wywiało? Co masz dziś dobrego na obiadzio? :-) Deserek synuś robi? Czytałaś? Kultowy show kulinarny w TVN. Zobacz zwiastun i zgłoś się! podobno Gesslerka ma być w jury :cool2:

Witam niedzielnie

śniadanko wszamane, zaraz rosołek nastawie, a pózniej jedziemy do Asienki_r na grilla, mam nadzieje, że pogoda się nie zepsuje.

Asienka_r, Barmanka
no Zuzia zasnęła szybko ale ja musiałam czekac na P bo poszedł do sąsiada i pomagał mu wymieniać zmywarke. Chwile to zajęło bo u nas są wbudowane zmywarki. No i przyszedł troche pod wpływem bo sąsiad to lubi przy takich robotach coś łyknać, żeby lepeij sie pracowało.
Kamcia a no przeżył, gorzej z okularami roboczymi, wygięły się i szkiełko wypadło:zawstydzona/y::sorry:bo zostawił je na łózku a nie na szafce.

Dobra kobitki lece.

Barmanko weszlam zeby poszukac przepisu na panna cotta,bo ja robilam sama,wlasnie przepis z neta i byl pyszny:)/...znalazlam to i sie oslinilam:zawstydzona/y:
:sorry2:

KUCHNIA WŁOSKA - Panna Cotta - Przepis

AsienkoM i jak tam...??zyjesz?a m przezyl?;-)

Wrocilam wczoraj po 1...na szczescie dzieci spaly caly czas,a ja se moglam co nieco poszydelkowac:cool2:...ale sie wkurzylam strasznie bo 3 elementy odwrotnie doszylam i musialam od nowa:baffled:

Milego dnia:)

EDIT:
znalazlam przepis:)
robilam z tego:)
http://www.kwestiasmaku.com/desery/panna_cotta_przepisy/deser-oreo-panna-cotta-mango/przepis.html

Ostatnia edycja:
reklama
barmanko - ja chetnie bym i przyjechala ale jak wiesz najlepiej to mi w weekend, a tu masz jak nie Asia to Marcel chory, a to Galway to tak glosno mysle zobaczymy;-)

Do góry