reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek-zgroza-u nas nie ma takich ruchliwych ulic,a też czasem mam serce w gardle jak idąc z moimi jakis wariat pruje:wściekła/y:
Barmanka-ja dla odmiany dziś prania nie mam-no nie wierze poprostu...i czuj się Kochana-i to jak najlepiej:tak:

reklama
Lubiczanka, hihi ja ostatnio jestem większym brudasem od MArcela :szok::-D przez brzucholek ciągle się w kuchni brudzę, już mam w nawyku że fartuszek zakładam nawet do zmywania naczyń :sorry: najgorzej że zawsze albo mi się uleje albo coś kapnie z pyska:eek:

Witam sie kobitki chora i dotego @:(:(czuje sie masakrycznie zle,i probuje doprowadzic mieszkanie do ladu;(nic mi sie nir chce a dotego tw pogoda,a ogolnie to w szoku jestem ze koniec kwietnia a my jeszcze grzejemy:(
Barmanko no chwal sie fruzurka :)
A tak wogule to anineczka wrocila juz z pl ciekawa jestem jak dali rade z 3 dzieci
Tichonku ze jezdza jak szaleni to wiem a nawet jak stoja to i tak im nie wierze jak przechodze ze mnie widza;)
Ok leece sie wygrzac:)

Biola zdrowka zycze//
Barmanko ja sie nie znam na fotelikach...ale my mamy taki:-troszke sie rozni..
Safety 1st | Boost Air Protect® Booster Car Seat
Tichonku mi kiedys tez facet wjechal na czerwonym na pasach i dobrze ze Szymka trzymalam za reke,jakbym wtedy szla z wozkiem to na bank stalo by sie nieszczesci:wściekła/y::-(...jezdza jak wariaci..

Oj zimno u nas...:no:...licze na poprawe pogody

tichonku to jak nie masz umowy to teoretycznie możesz się wyporowadzić nawwet z dnia na dzięń :-p
my jak ostatniej właścicielce napisaliśmy że chcemy się wyprowadzić (mieliśmy umowę na pół roku) to ta do nas że miała właśnie jechać do naz z kolejną umową z przedłużeniem żebyśmy podpisali hehe ale się nie zgodziłam , mimo że chata w której mieszkałam była fajna to znaleźlismy okazję bliżej miasta , taniej o całe 50 e i bliżej bo tam do miasta mikałam w sumie z kilometr a tu mam 5 min drogi :-) i więcej pokoi i w ogóle.. i akurat zawsze u nas są chamskie chaty na beznadziejnych osiedlach a my trafiliśmy akurat na fajny dom na dobrym spokojnym osiedlu gdzie w sumie w ogóle na tym osiedlu nie ma domów do wynajęcia :-)
a co do DD to u nas też bank nie przelał pieniędzy tej poprzedniej właścicielce to już o 11 rano dzwoniła że nie ma pieniędzy .. co nie było moja winą... heh
fenix ja xscanów miałam w sumie kilka przy każdej ciąży .... z Vi chyba miałam 6 jak się nie mysle z Emma z 5
ale gdyby wszystko było ok i bez problemów to miałabym zapewne po 2 ;-)
katrina 100 lat dla Alinki :-)

dobra lecę ..... :sorry: jak zawsze goni czas... ehhhh

ViKamcia no,dokładnie:tak:Tak samo P powiedziałam,że skoro mieszkam bez umowy,nigdzie nie jest napisane,że muszę dać miesięczne wypowiedzenie:-pTylko,jak mówię...Teraz do poniedziałku mamy zapłacone,jeśli P wstrzyma DD to do 23 maja moglibyśmy mieszkać za depozyt i jeszcze 75E powinien nam kolo oddać:tak:Ale jak to będzie...wyjdzie w praniu bo nadal nic nie znalazłam:confused2:Tzn.mam dwa domki na oku,ale trochę drogawo jak dla nas.P ma dzwonić,ale ja się już nie nastawiam bo do tej pory nikt nas poważnie nie potraktował,gdziekolwiek się dodzwoniliśmy,wszędzie-oddzwonimy i nic z tego:confused2:Ani jednej chaty jeszcze nawet nie byłam oglądać:wściekła/y:
Barmanko my mamy taki fotelik dla Radka,że nie rozkłada się tej części za plecami,jest na stałe:tak:Jesteśmy zadowoleni a i Radek nie narzeka;-)Czasem nawet drzemkę walnie w nim,jak dłuższa trasa się trafi:-) Taki o: Concord Lift Core Car Seat Lava - From Eurobaby - Eurobaby.ie

Hej dziewczyny, ja z szybkim pytaniem. Adasko powoli domaga sie czegos wiecej niz tylko jogurcikow, owockow i jedzenia ze sloiczkow (tudziez maminego obiadu :-) ) zastanawiam sie jak moge urozmaicic mu diete jeszcze?

Miele jedzonko ladnie. ostatnio zjadl troche bialego chlebka. smakowaly mu lubisie z nadzieniem truskawkowym (krzywi sie na czekoladowe! wiec sie zastanawiam czy to na pewno moj syn :-D)

Nie wiecie czy moge dac mu np musli (drobno posiekane), wczesniej nasaczone jogurtem? no i drobne kawaleczki chlebka np z dzemem albo miodem na sniadanko?

Adam zrobil sie ostatnio troszke bardziej glodny i domaga sie wiekszych porcji. ostatnio dalam mu tez makaron z ciemnej maki - tak sam na przekaske - i mu smakowalo.

Macie jakies pomysly? sprawdzone przepisy? ksiazek juz mi sie nie chce czytac bo czesto w kazdej pisze co innego. moja matka uwaza ze na wszystko jeszcze za wczesnie i niech bedzie na samych jogurtach i mleku/kaszy lepiej, a tesciowa najchetniej podawalaby mu tylko mleko conajmniej do 3ciego roku zycia zeby sie tylko nie zakrztusil przypadkiem...

Bede wdzieczna za pomysly!
Buziaki dla Was i maluchow

ps. co do ruchliwej drogi polecam skontaktowanie sie z jakims Local Authority (niezaleznie jaka partia) i zwrocenie mu na to uwagi - znam pare przypadkow ze po mejlu od "zaniepokojonego obywatela" postawiono radar, lub polozone progi :) Ja sama zamierzam pisac do jednego z nich bo mamy prosta droge w miejscu gdzie ludzie czesto chodza na spacery wiec 120km/h to norma...

reklama
Fenix-gratuluję!!!!Bozieńko-4lata uczyłam się francuskiego,ba maturę na 4zaliczyłąm,a jedyne co mi do głowy przychodzi to"Je ne peux parler pas la français"
Barmanka-i tak Ci nie wierzę:-p

Do góry