reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Moja młoda w końcu tez wystękała dużą i normalną kupkę, bo tak to czasem po półtorej godziny siedziała, żeby zrobić małego bobka. Nie mogła się nauczyć stękać, mówiła, że kupka sama wyjdzie:rofl2::-( i co kilka dni jest problem. wstrzymuje bardzo często...
Widzę,że nie tylko moja myśli,że kupka sama wyjdzie. Ach te dzieci mają wyobraźnię. Póki co jestem na etapie tłumaczenia,że kupce trzeba pomóc itp. ale na nic się to zdaje, bo skubana dobra jest w przetrzymywaniu.
Tichonku jak tam poszukiwanie mieszkanka?? Dogadaliście się z landlordem?? Ja też się przymierzam do przeprowadzki, ale znając życie to jak ja będę już się mogla wyprowadzić to nic fajnego nie będzie i znowu będzie kupa nerwów :/
ViKamciu ja Kingę też chrzciłam tutaj w irlandzkim Kościele i obyło się bez problemów. Bo jak się nasłuchałam od znajomych to szczerze mówiąc trochę się bałam jak to wszystko załatwię.
Barmanko mam takie pytanko: ile miałaś usg w ciągu całej ciąży?? Kurcze bo mojej siorze zrobili tylko jedno, a jest w 37 tyg ciąży. Dwa badania krwi i tyle. Pamiętam,że ja miałam trochę lepszą opiekę lekarską. Tyle,że ja rodziłam w Limericku, więc mozę dlatego. Sama nie wiem. Wczoraj była na wizycie w szpitalu. Pobrali jej krew, zbadali ciśnienie i lekarz po zbadaniu brzucha orzekł,że mały obrócił się główką do dołu :cool2: Termin ma na 22 maja a drugie usg na 15. Wiesz nic się takiego nie dzieje, ale ja to przewrażliwiona jestem.
Ewelcia ale miałaś przygodę ;) kurcze z drugiej strony trochę strach :/ już widzę minę mojego męża jakby mi się taka sytuacja przytrafiła,hehehe. Chyba miałabym zakaz chodzenia samej,hahaha.
Tak na marginesie to tuż niejeden mój znajomy irlandczyk chwalił Polki, że są piękne, pracowite. Normalnie niedługo w piórka zaczniemy obrastać kobietki,hehehe.

U nas z kupką dalej problem. Poza tym wyleczyłam te krosty na twarzy, także mogę polecić z czystym sumieniem firmę LA Roche Posay ;)
Dziewczyny korzystała któraś z was z zakupów w jakiejś aptece internetowej?? wczoraj natknęłam się na tą:http://www.aptekaslonik.pl/ i tak się zastanawiałam czy to nie jakiś wałek?? bo jak nie to normlanie jest to dla mnie jak spełnienie marzeń :) bo to znaczyłoby że nie musiałabym się prosić ciągle,żeby mi leki czy kosmetyki z Pl przysyłał :)
Dobra znikam do nauki bo w czw. pierwszy examin.

Ostatnia edycja:
reklama
Fenix szukam,szukam i doopa:no:A landlord nie odbiera fona,nie odpisuje na esy,ja się już nie chcę z nim dogadywac tylko się stąd wynieśc:wściekła/y:
Ja rodziłam w maju zeszłego roku w Rotundzie i przez całą ciążę miałam 6 USG:tak:Na pierwszej wizycie,połówkowe a potem jeszcze 3 i jak już leżałam na patologii ciąży,dzień po terminie-jeszcze jedno:-)

tichonku napisz mu esa ze się wynosicie żeby nie iuznał ze musicie jeszcze mieszkać bo nie zgłosiliście wyprowadzki miesiąc wcześniej.. :/

kurde u nas pogoda masakra! aż się z domu nie chce wychodzić :eek:

ViKamcia nie mogę mu tak napisac bo jak nic nie znajdę to gdzie się podzieję?A na prawdę kiepsko z chatami u nas:confused2:Poza tym mam zapłacony do końca marca czynsz a P teraz chyba wstrzyma direct debit,żeby jeszcze odmieszkac następny miesiąc:sorry:A trzecia sprawa,że już prawie miesiąc mieszkam bez umowy i gdzie to w tej chwili napisane,że muszę dac mu wcześniej znac?:-pNie no,mam nadzieję,że jak kasa nie dotrze na czas to się szybko palant zjawi i wtedy mu powiemy,że czegoś szukamy:sorry:

Stawiam na to,że jak wstrzymacie DD to pojawi się jeszcze tego samego dnia ;)
U nas raz była awaria systemu w banku i nie poszedł przelew rano w piątek, to po 10 rano już pukał landlord do drzwi z zapytanie gdzie kasa. Jeśli chodzi o branie to oni są dobrzy, gorzej z dawaniem :/
Cosik tam wkułam, ale mylą mi się już języki :/ masakra.
Mąż wybył już do pracy, dziecko leży spokojnie, także mam chwilę dla siebie :D

net mi muli, ale znowu coś z kompem :confused2:
Ja po fryzjerze, z cięcia zadowolona, a kolor w ostateczności stanęło na bordowy z małą ilością czarnych pasemek. echh a miał być oczojebny czerwony... Fotki będą jutro, bo sama sobie nie zrobię zdjęć tym wielkim aparatem :eek:

Msadbebe, ja aż o 3 rozmiary powiększyłam swe cycory :-D

Lubiczanka, odpowiedź na Twe pytanie - z brudasów :-D

Ewelcia, a co chcesz kupić na mieście?

Fenix, wiesz ja mam zupełnie inną sytuację w tej ciąży, i scanów nie zlicze ile miałam, tak samo badań...
Z Marcelem miałam chyba 1 czy 2 scany i żadnych dodatkowych badań.
Jak nic się nie dzieje, to oni się nie wysilają za specjalnie, każdy Ci to powie ;-)

Dzionek minął dobrze,tylko szkoda ze pogoda nie dopisuje.Aniaa dzis mnie odwiedziła,kawke spiliśmy i winko.Wiec było fajnie.:tak:
Fenix ja miałam jeden scan w szpitalu,ale chodziłam prywatnie na usg dla pewnosci czy wszystko dobrze jest.
Barmanko to czekamy na foteczki.:tak:
Miłego wieczorku.

reklama
Do góry