reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

dzień dobry:-)

marcysia wczoraj super sie czułyśmy,zero zakwasów:tak:ale dzisiaj juz mnie plecy bolą,podejrzewam ze to przez prace:baffled:i dzisiaj bedzie ciężko pracowac:baffled:

reklama
Witam
Mała dzisiaj wstała po 7. Teraz stoi przy okienku. Zauważyłam, że rano budzi ja budzik P. czasami jak P obudzi się wcześniej i wyłączy budzik to mała śpi do 8.
U nas mokro, jak wstałam to padało. Obiad na dzisiaj mam, więc może za jakieś porządki sie wezmę.
Ashiarona :confused::baffled::baffled: nie wyobrażam sobie pobutki już na dobre o 4:20
Lubiczanka jak tam u Was nocka??

Ostatnia edycja:
Witam
U nas pobudka przed 8;-)
Szym wstal z kaszlem i katarem..ale katar na razie delikatny..
Nie wiem czy go wczoraj przewialo jak wyszlismy a tak wialo,czy on znow od Nilli sie zarazil...

Milego dnia zycze:)

Bry
Wczoraj lało, dzisiaj leje....

AsienkoM dzielna Zuzia:-), obserwuj, obserwuj, bo po tej szczepionce Ania zachorowała na trzydniówkę, bo organizm osłabiony
Aniu dobrze, że szczepienie się odbyło i że z Lenką lepiej
Anineczko niezłe zdjęcie:rofl2:

ja wczoraj nie bardzo się udzielałam, bo mieliśmy dzień marudy, Ania ma katar, spływa jej wszystko i jęczała cały dzień, wszystko było na nie. Gorączki nie miała, ale czasem tak ma i wtedy wiadomo, że coś się dzieje

Dobrego dzionka

Dzień dobry Paniom:)
Ewelcia-zdróweczka Szymusiowi-oby na katarku się skończyło
AsieńkoR-i u Was poprawy zyczę:)
Aaniu-całe szczęście,że nie odbiliście się od drzwi i Lenusia dostała swą dawkę kłócia;)
AsieńkoM-ja na nockę nie mogę narzekać...a nie-mogę...Młody od 1.40 do 2.30 przyłaził 4razy-za każdym razem odtransportowany do łóżeczka...ale w końcu się poddałam i wylądował u nas:zawstydzona/y:
Ashiarona-na eksperymenty i nowe doświadczenia zawsze jest dobry czas;)))niekoniecznie tylko dla niewyspanej Mamusi-trzymaj się:)
Marcysiu-wczoraj rewelka była...jak wróciłysmy myślałam,że po schodach nie wyjdę,bo czułam każdy mięsień...ale o dziwo dziś znowu brak powodów do narzekań...a dziś ambitny planik-postanowiłam sobie podwyższyć poprzeczkę i przeszło 4mile zaplanowane:)))a co do batona-nie zamienię:no:.z autopsji wiem,że rezygnując z "pustych kalorii"strasznie mnie nerwówa bierze i bez kija nie podchodź.a tak rezygnuję ze śniadanka,a samopoczucie 1sza klasa:))))Paoprawy samopoczucia:tak:
Gastone-ja tylko fakty stwierdzam-jesteś piękna kobietą i nigdzie niczego nie brakuje-a tym bardziej za dużo-serio,serio...a mojego tłuszczycha mogłaś nie przyuważyć,bo maskuje pod kurtka...niestety okres kurtkowy się kończy:-(
No nic-trzeba się za coś konstruktywnego wziąć-miłego dnia Wam

dobry dzien!!!!
a no moj lobuz 46 cm i 2200g i to w terminie!!!!
kurcze ma juz 5.5 miesiaca i nadal na 1 centylu...
jak ostatnio bylam u pielegnuarki i ja zwazyli i zmierzyli, to sie zalamalam- 5kg i 58cm...
wiec odrazu zaczelam dawac jej sloiczki i tucze ja jak ges... za kilka dni znowu na wazenie/mierzenie mamy przyjsc...

a co do wczesniakow znajomych, to ich pytanie brzmialo, gdzie moga kupic.. wszystko bo musza sie jako tako z wyprawka pospieszyc, a czasu nie maja bo w szpitalu siedza. z wszystkim im podpowiedzialam, bo przeciez sama co robilam wyprawke, ale pamietam ze z ciuszkami byl klopot.

no i bylam wczoraj w tesco a tam z tych dla wczesniakow tylko 3 pojedyncze sztuki byly z czego 2 niebieskie... ale jak mysmy szukali dla Sary to nie bylo niczego, ani jednej sztuki...

a powiwedzcie jak szybko wam te wasze kruszynki przybieraly na wadze i rosly???? bo troche sie boje, ze mi to dziecie krasnoludkiem zostanie... :?

Crea-nic się nie stresuj...Moja Mikucha też do tych kruszynek należy...teraz ma pół roku i ledwo do 6kg dobiła:/a ciuszki-w zeszłym tygodniu odkładaliśmy te na newborn i od 0-3m:/ też na ważenie,mierzenie chodziliśmy,ale po kilku takich wizytach lekarz stwierdził,że chyba taka jej uroda.Teraz znowu kontrola będzie jak szczepienie na 6m dostanie(ciągle zapominam się umówić:/).Tym bardziej,że cała moje trójca starszaków do "mikrusków"raczej nie należy:/Ja się przejmować tez nie przejmuję-głodna nie chodzi,dobrze śpi,więc nie ma co się stresić:tak:

reklama
Crea moja Ania też była maleńka, byliśmy na 2- 3 centylu dość długo, jak miała rok to ważyła 8 kg,a teraz waży ponad 12 i ma jakieś 90 cm, przybierała jakoś 500- 600 gram i było ok, teraz troszkę nadrobiła

Do góry