reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
wesolo wam widze:-D:-D....Anineczko a zdjecie boskie:-D...
Caluski dla Jeremiaqszka i Dominiczki;-):-)
Lubiczanko
fotki nie widze:no:

mlody mi wyciagnal z pod zlewu rekawiczki gume...npompowalam mu dwie i ma dwa balony,patrze a on przed chwila wyciagnal wszystkie z pudelka i mowi"dmuchaj mi balony,ja bede gral...ale bede mial duzo balonow i duzo zabawy"...mialam na koncu jezyka, zeby powiedziec ze od dmuchania to jest tatus:rofl2::-p

pogoda boska:baffled:

dziewczeta, mam palacy problem...
niee wiecie, gdzie w irl mozna kupic ubranka dla wczesniakow????
bo znajomym meza urodzila sie dziewczynka o duzo za wczesnie, a z wlasnego doswiadczenia wiem ze dla mikroskopijnych dzieci o ubranka trudno...
zgodnie z tradycja dziecka nie zmierzyli wiec nie wiemy ile ma wzrostu, miesci sie podobno na dloniach, a wazy cos kolo 900g ...
i tak bardzo mi jej szkoda.... i pomyslalam sobie, ze jej rodzice nieprzygotowni na malenstwo jeszcze byli, wyprawki za bardzo nie maja, to mozna by im znalesc miejsce z ubrankami dla wczesniakow, zeby czasu niepotrzebnie na szukanie nie tracili, bo przeciez maja wazniejsze rzeczy do roboty...
z gory dzieki

Crea-napewno w tesco są na "tiny baby i early baby"...ale to ograniczony wybór i z pewnością i tak za duże będą...Natomiast-czy oni potrzebują tych ubranek?bo przecież za szybko to Maluszka nie wypuszczą do domku-a w inkubatorku to chyba w pampie tylko będzie siedział:confused:ale linka proszę
http://cheekychumsonline.co.uk/category_168/-prem-baby-clothes-1lb-2lb-.htm

Ostatnia edycja:
Hej bozyszz ogladam wiadomosci i ryczec sie chce jak mozna porwac takie malenstwo i jeszcze matke w leb palnac poprostu szok i juz doba i nic nie slychac,tak b wspolczuje rodzicom:(
Wiecie co kacper po szkole mowi mamo zobacz co ja mam w buzi i patrze a on na zebie mial jakby cukierka przyklejonego tam z tylu no i machnelam reka bo przeciez cukierek mu sie rozpusci a on przy obiedzie mowi dalej mamo wez mi to bo mu przeszkadza jesc i patrze i o zgrozo to jest kawalek dziasla mu tak dynnda i lezy na zebie a co sie okazalo to 6 na dole mu wyszly i to dziaslo tak mu zostalo jak myslicie czy to dziaslo sie jakos wchlonie czy cos bo to strasznie wyglada:(

Ja nie przypominam sobie by moja kuzynka zanosiła ciuszki do szpitala,a Julcia urodziła się z wagą niecałe 700gram.I tak dziecko wyjdzie ze szpitala jak dobije do 2kg,ale faktem jest,że będzie się jeszcze topiła w zwykłych ciuszkach.Koleżanka ma jeszcze czas by porobic sobie zakupy.Pewnie będą chcieli tylko by jak wyjdzie ze szpitala by ściągała sobie mleko i zawoziła małej.
Faktem jest,że Julka urodziła się w Galway.I powiedź koleżance,żeby się za bardzo nie zamartwiała bo straci mleko.A dzidzi urośnie zdrowa :tak: Nasza Julka ma już 6 lat i rezolutna z niej pannica :tak:

dzieki sliczne za liknki, juz ogladam:)
a z ciuszkami dla maluchow to naprawde tu klopot, bo jak moj maluch sie urodzil taki miniaturowy (46cm w terminie) to nawet te dla wczesniakow wisialy na niej jak na wieszaku... i jeszcze teraz ma niektore rzeczy dla noworodkow dobre.... a to juz tyle miesiecy chodzi w za luznych ubraniach jak lump :)

dzieki sliczne za liknki, juz ogladam:)
a z ciuszkami dla maluchow to naprawde tu klopot, bo jak moj maluch sie urodzil taki miniaturowy (46cm w terminie) to nawet te dla wczesniakow wisialy na niej jak na wieszaku... i jeszcze teraz ma niektore rzeczy dla noworodkow dobre.... a to juz tyle miesiecy chodzi w za luznych ubraniach jak lump :)

:-D:-D:-D:-D
Biola-no dzieją się różności na świecie-niestety i te straszne:(trzymam kciuki aby dziecko jednak wróciło do domku:tak:
Anineczko-o tak właśnie...:tak:

reklama
Lubiczanko u nas tez pada:wściekła/y:
Ewelcia to synus ma pomysły,zywe dziecko.:-)
Crea takie ubranka dostaniesz w mothercare,w Tesco :tak:
Biola tez dzis czytałam na tvn o tej dziewczynce,co zostala porawana.Az serce sciska człowiekowi.Co to za bandziory.
Ciesze sie bardzo,bo dzis kuzynka mi napisala ze przylatuje do Nas w odwiedzinki.:tak::-D
Moj baczek wstał wypił mleczko,teraz sie bawi.Pozniej Aniaa ma z familia przyjsc do Nas.:tak:

Do góry