reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Lubiczanka-az mi tym swoim opisem przypomnialas,jak mnie wzielo w Pl. Pisalam Wam wtedy jak zemdlalam 2razy.. Normalnie masakra. 1szy raz w zyciu takie cyrki. Nastepnego dnia Wike wzielo. Eh,wole nie wspominac. Zdrowka Wam!
Ja tez czesto korzystam z wanienki tutaj ;-) Wreszcie cieplusia lazienka i nie ma problemu z woda. Uwielbiam :-)
Marcysia-mozemy sie wymienic ksiazkami na spotkaniu,jesli uda nam sie spiknac. Ja mam duuuzo przeczytanych I tez wiecznie cierpie na brak lektury ;-)
Aania- przykra sprawa :-( My tez mielismy problem z piecem. Zaczelo sie 2giego dnia Swiat. Raz grzal na dole,raz na gorze I woda wrzatek.Fachowiec przyszedl po 2ch dniach i stwierdzil ze przesrane,trza cos tam wymienic. A do tej pory wlaczac piec max na 15min bo zzera olej strasznie,a I tak nie grzeje jak powinien (gdzie wiadomo ze zegar mozna ustawic na pol godziny najmniej ;-) ). Na szczescie mamy znajomego plumbera,Polaka. Przyszedl,ustawil termostaty,bo mamy oddzielne na gore i dol,przekrecil zawor przy bojlerze I wszystko gra :-D. Po prostu mielismy zle ustawione i tyle..
My stronimy od irlandzkich fachowcow jak mozemy. Sa. m a s a k r y c z n i!

My bylysmy na spotkaniu mam z dziecmi. Super sprawa. 3euro placimy,w tym kawa,herbata,ciastka,ubezpieczenie I wynajem lokalu,bo mamy same to sobie organizuja. Duza sala,mnostwo zabawek I swietna frekwencja! Wika ladnie sie bawila,takze bede stalym bywalcem ;-) Jutro zas w innym miejscu to samo,w playcentre,z tym ze tam 5e,ale w atrakcjach jeszcze malowanie farbkami :p
W zwiazku z tym pomyslalam ze puszcze wike do przedszkola dopiero jak sie zalapie na to bezplatne.
Fakt ze te spotkania, to nie to samo,co bez mamy pod reka,ale zawsze te 2dni w tyg.ma staly kontakt z dziecmi..

ewelcia niestety Oliwka nic nie jje:no:poszla sie położyc:baffled:a co do renowki to nikt ci nie powie ze dobre:no:a jaką masz??

najadłam sie bleeee:baffled:chyba tez przejde na MŻ:-D

Ewelcia,że ile?!:szok:OMG!!! Współczuję:baffled:
Lubiczanko tak,dziś rozmrażana fasolka po bretońsku mojego wykonania,Radek zajada aż się uszy trzęsą,P też pewnie nie będzie narzekac,ale jednak jak on to mówi,świeży obiadek to jest zupełnie coś innego:-DAle mam mortadelę to zrobię jutro na szybko kotlety z serem i będzie świeży:tak:a że "gwizdany" to już nic nie poradzę;-):-D

Aga jeszcze sie zgadamy do wtorku:)
Tutaj m byl u Polaka mechanika a potem u Slowaka i tak samo...500e..
Dobrze ze w Portlaoise taniej...nawiedzimy Anineczkow przy okazji:-D;-)

Marta zdrowka dla Oliwki zycze:)
nasz pali,ale dzis jak jechalismy do Newbridge to nam wode wywalilo:baffled:...m pozniej kupil termostat,bo myslal ze to to,a to glowica jednak:baffled:

reklama
Tichonku-:-D:-D:-DMZ to cos dla mnie,niby malo jem ale najgorsze to podjadanie,tu ciasteczko tam kostka czekalady,jakis paluszek i w ciagu dnia sie uzbiera:baffled:
ewelcia-ja mam scenika i nie jest zle,wiadomo zawsze trzeba cos wymienic ale jak to moj J mowi "jak dbasz tak masz"a ze irole o auta nie dbaja to jak kupisz od nich to zawsze bedzie cos nie tak:no: Ale mi juz J zapowiedzial, ze to ostatni francuz jakiego mam:-p
lubiczanko-twoj lanlord przebija wszystkich:-D:-D:-D
madbebe-a jakie ksiazki czytasz?? bo luknelam na polke i mam ze 2,3 kryminaly i jeszcze pare innych obyczajowe itp czy Ci to wszystko jedno? gdybym wiedziala wczesniej to bym od siostry przywiozla reszte moich ksiazek,a takto bede u niej dopiero w niedziele.:zawstydzona/y:
haha tak piece i cisnienie wody-znam ten temat:-Drok temu tez mielismy z tym problem, a dokladniej z zaworem, dzwonie do lanlorda i mowi jaka sprawa to zaraz przyjechal,popatrzyl,i pojechal po plumbera(ekspert-ktory cale osiedle robil)ten przyjezdza,patrzy i mowi pewnie slabe cisnienie wodyz miasta idzie i dlatego nie mozemy jej dopompowac :confused:. Sprawdzili kaloryfery-odpowietrzone, pokrecil glowa i mowi,ze za kilka dni powinno sie unormowac:baffled: a ja im mowie ze moze to ten sam zawor jest rypniety i ze trzeba go wymienic to popatrzyl sie na mnie jakbym byla kosmitka a potem pojechal do sklepu,przywiozl nowy zawor i wszystko zaczelo grac.:dry: No i nic sie nie odezwal juz wiecej bo mu glupio bylo, ze to on ekspert a takie bzdury gadal.:-D:-D:-D
ok lece robic drugie,bo ze spaceru wrocilismy i pewnie zaraz beda wolac o obiad:baffled:dobrze,ze jeszcze poszli pobawic sie do sasiadow to sie troche odwlecze i moze zdaze :-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry