reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Kasia Irlandka ja tez nie bede wiecej sie na ten temat wypowiadac... Myslalam poprostu ze to forum to cos wiecej niz tylko sztywne ramy. Dziewczyny znaja mnie na zywo. To ze jestem osoba szczera i prawdziwa poprostu dyskwalifikuje mnie ale coz...
Mysle ze wiele z dziewczyn predzej czy pozniej wroci do Pl i myslalm ze mozna nadal utrzymywac znajomosc. Pisac o tym jak uklada sie w Pl itd. ale widac nie... a szkoda.
Anineczka nie wklejalam fotek ale wystarczy obejrzec fotki ze spotkan mamusiek, to na nich jestem.

Chcialam jeszcze raz pożegnać sie z mamuskami z Irlandii. Bylo mi bardzo miło :tak:
Jesli ktoraś z Was bedzie w Pl w górach w okolicach Ustronia, Wisły serdecznie zapraszam ;-)Wiecie jak mnie szukac.

Hej dziewczynki!:-)

Anineczka- ja tez o tym slyszalam, a raczej czytalam w gazecie....usmialam sie ostro! Pamietam, ze jak mieszkalam jeszcze w duzym gronie polakow, to robilismy glosne imprezy. Czasem przyjezdzala Garda i wtedy wszyscy podawali jakies dziwne imiona i nazwiska.....:zawstydzona/y: A biedni irole we wszystko uwieza....:-D

Moniadan- zgadzam sie z opinia o filmie...przeboski...!! Gleboka tresc, sklania do przemyslen. Bardzo madry film..lubie takie:-)

Ja zapisalam sie do szkoly rodzenia, bo i tak pracodawca mi placi za godziny tam spedzone...Pozatym uwazam to za okazje do spedzenia fajnych chwil takze z partnerem. Bedziemy chodzili razem. Niech on tez sie troche do roli przygotuje, zobaczy jak to wszystko wyglada, nauczy jak ma pomagac...uwazam, ze to bardzo przydatne i napewno pomocne, szczegolnie ,gdy ma sie zostac rodzicem po raz pierwszy. Aaron nie moze sie doczekac! :-)

Dzisiaj pancake tuesday....chcialam robic nalesniki ale A i tak idzie do pracy wiec mi sie odechcialo smazenia:-) Za to mam ochote na jajecznice..hehe

Czesc Dziewczynki :-)
Mam wielka prosbe do tych, ktore sa juz szczesliwymi mamusiami, aby "wtajemniczyly" mnie jak wyglada porod w Irlandii. Jestem z Galway, wkrotce planujemy dzidzie i zastanawiam sie czy rownoczesnie prowadzic ciaze u polskiego ginekologa i chodzic na wizyty do GP. Jestem zupelnie zielona w tym temacie, chcialabym rodzic w Polsce, ale pozniej z maluszkiem szybko tu nie wroce, a my raczej zostajemy tu na stale...
Pewnie juz przewijal sie ten watek wczesniej, ale nie znalazlam wielu informacji. Ja oczywiscie pisze sie na epidural :tak: wyznaje zasade, ze skoro istnieje mozliwosc zmniejszenia bolu, to czemu z tego nie skorzystac :)

Pozdrawiam wiosennie :-)

A co do filmow - "Benjamin" mi sie podobal, ale faktycznie troche dluuugi i momentami nudnawy...
"Slumdog millionaire" ciekawy, dobry pomysl, ale chyba troche za duzo tych Oskarow... (moje subiektywne zdanie ;-))
Natomiast film, ktory ostatnimi czasy zrobil na mnie duze wrazenie, a na koncu prawie wycisnal lezke to "Gran Torino" - Clinta!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj Tabasiu!!

Ja moze jeszcze nie jestem mamusia w pelnym tego slowa znaczeniu, wiec wypowiem sie tylko na temat GP - nie ma potrzeby posiadania ich dwoch (wersje polska i irlandzka). Jeden jest zupelnie wystarczajacy! Polecam Polmed i dr. Sempke, do ktorej chodzi wiekszosc z nas. Bedziesz miala wszystkie badania i ciaze fajnie prowadzona. Scan raz w miesiacu i takie tam:-)

A dlaczego chcesz rodzic w POlsce, skoro planujecie zostac tu na dluzej lub stale...??? Szczegolnie jak chcesz epidural....lepiej tu w Irlandii....w Polsce bedziesz musiala za niego placic, i to nie w kazdym szpitalu daja. Mysle, ze pomysl z rodzeniem w Irl jest duzo lepszy! Zreszta wierze, ze sama sie przekonasz jak pobedziesz troche na naszym forum! Zaraz Cie dziewczynki uswiadomia jak fajnie jest tutaj rodzic!
:-):-):-) Ja tam nie moge sie doczekac:-)

Heee
Dobry ten list:) No i te prawo jazdy:)
A ja dzis byłam na kilka godz w pracy i tam zjadalam przepyszne nalesniki zreszta ja je jem co weekend w pracy hi nie zaluje sobie a co:)
Bylam dzin na placu zabaw przez 2 godz i mialam cicha nadzieje ze któras z was spotkam ale niestety no ale dzieci sie wybawiły:)
Teraz odpoczywam i mam zamiar obejrzec ten film co polecacie:)
Wczoraj ogl Walkirie i polecam takze podobny film Defiance jest spoko o Zydach i Hitlerze.
Pozdrawiam

:-D
Dzisiaj pancake tuesday....chcialam robic nalesniki ale A i tak idzie do pracy wiec mi sie odechcialo smazenia:-) Za to mam ochote na jajecznice..hehe

ja dzisiaj smazylam naesniki..a jak juz skonczylam stac nad patelnia uswiadomilam sobie ze to lasnie dzisiaj jest dzien nalesnika...hehe...
no imam ich tyle ze hoho...na jutro i jeszcze dluzej chyba ze Martuskami pomorze sie uch pozbyc :-D

Czesc Dziewczynki :-)
Mam wielka prosbe do tych, ktore sa juz szczesliwymi mamusiami, aby "wtajemniczyly" mnie jak wyglada porod w Irlandii. Jestem z Galway, wkrotce planujemy dzidzie i zastanawiam sie czy rownoczesnie prowadzic ciaze u polskiego ginekologa i chodzic na wizyty do GP. Jestem zupelnie zielona w tym temacie, chcialabym rodzic w Polsce, ale pozniej z maluszkiem szybko tu nie wroce, a my raczej zostajemy tu na stale...
Pewnie juz przewijal sie ten watek wczesniej, ale nie znalazlam wielu informacji. Ja oczywiscie pisze sie na epidural :tak: wyznaje zasade, ze skoro istnieje mozliwosc zmniejszenia bolu, to czemu z tego nie skorzystac :)

Pozdrawiam wiosennie :-)

witaj...serdecznie ..
jak jzu MIsia napisala...to po co miec 2 lekarzy jak mozna Sempke wybrac na GP i masz 2w1 ginekolog polski i prowadzacy GP...
ja tez do niej chodze jak jeszcze kilka innych brzuchatek...
no i porod chybalepiej tutaj..jesli zamiar macie tu zostac ..;-)

ja zmykam zaraz dolozeczka bo jutro na 10 wizyta w szpitalu..poznie plac zabaw aby ten moj szalony chlopak sie wyiegal no i Misia zawitam u Ciebie w pracy ;-)

:-D

ja dzisiaj smazylam naesniki..a jak juz skonczylam stac nad patelnia uswiadomilam sobie ze to lasnie dzisiaj jest dzien nalesnika...hehe...
no imam ich tyle ze hoho...na jutro i jeszcze dluzej chyba ze Martuskami pomorze sie uch pozbyc :-D
Didi czemu dzisiaj niepowiedzilas o tych naleśnikach;-)Ale oczywiscie jutro moge pomuc sie ich pozbyc:-):tak:

Misia83_83 oraz Didi:
Bardzo, bardzo dziekuje za dobre rady i widze, ze trafilam w odpowiednie miejsce z moimi problemami :-)

Spokojnej nocki zycze wszystkim Kolezankom! ;-)

reklama
A racuchy bananowe się liczą :-D
Bo na kolacje nasmażyłam chłopakom.A zapomniałam o pancake day :zawstydzona/y:

Witaj Tabasia
Ja urodziłam dwójkę brzdąców tutaj.I jak mówię "Nigdzie indziej" jeśli chodzi o poród :-):-):-)

Do góry