reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Didi, Anineczka- ale mi smaka narobilyscie no! A dopiero co sie najadlam jak smok! Zjadlam pol ciasta Toffi! Tragediaaaaa:zawstydzona/y: A teraz to i te nalesniki i te racuchy bym tez zjadla....

Nie wiem...chyba spac pojde czy co...nie mam co robic....calego pudelka juz przeczytalam...hehe..norma na dzis wyrobiona:-D

reklama
Witajcie dziewczyny! Tak sobie podczytuje jak zachęcacie Tabasie do porodu tutaj i od razu lepiej się czuje! U mnie to już sama końcówka, termin mam na 8 marca, ale pdczas ostatniej wizyty w poniedziałek dr Sempka mi powiedziała że jestem już "gotowa" do porodu! Więc pewnie już długo brzuszkiem się nie naciesze, ale za to będą inne powody do radości!!!
Wasze porady bardzo mi pomogły i uspokoiły Dzięki wielkie

Moniak - Witaj!!! Ale super jest widziec ta dzidzie na suwaczku tak daleko!! Domyslam sie jak musisz byc podekscytowana! Trzymaj sie dzielnie!! I koniecznie daj znac jak juz bedziesz po, co by nam tu wszystkim otuchy dodac! :-)

moniak82 zagląda i pisz z nami częściej :tak::tak:
Uwierz mi pomimo mych narzekań na tutejszą służbę zdrowia (np.na wizytę u laryngologa czeka się ponad 2 miesiące :-D ) to poród jak najbardziej polecam.Zwłaszcza,że dwa przeżyłam w Galway i pod niebiosa wynoszę te wszystkie położne,studentki które się mną opiekowały.Chwała im :-D;-)

Hmmm czy wszystkie ciężarne z Galway chodzą do tej osławionej dr.Stępki :confused::-D:-D:-D

Misia lepiej nie najadaj się na wieczór,zwłaszcza smażonym bo chyba jeszcze nie zaznałas co to zgaga? ;-):-D:-D

Anineczka- nie, nie zaznalam....w zyciu nie mialam zgagi:-) Ale smazonego i tak nie bede jesc..juz sobie odpuszcze....

Ostatnio obudzilam sie o 3.15 w nocy i myslalam, ze umre z glodu...Musialam zjesc miske platkow z mlekiem, bo bym nie zasnela z glodu...ja nie wiem..jak tak dalej pojdzie w zyciu tego sie potem nie pozbede. Tego - patrz czytaj- tluszczu. :-)

Zgadza sie jak rodzić to tylko tu:) Ja tez jestem zadowolona z porodu i moge rodzic jeszcze raz:)

No ja z chęcia sie dołacze do zjadania pancaków z Wami:)

Obejrzałam własnie ten film o Butonie taki inny jest ale ogólnie mi sie podobał:)
Chyba pora juz spac:)
buzaki

Misia gdzie tam u Ciebie tłuszcz ja nic nie widziałam ty wogóle w ciaży jestes:)??
Ja miałam zgage w pierwszych kilku tyg ciazy kiedy nie wiedzialam ze w niej jestem i nie wiedzialam ze to zgaga bo nidy jej nie mialam:) Naszeczescie to byly jedyne moje dolegliwości:)
pozdro

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak czyta i czytam ale zeby cos napisac to sily nie mam hihihih
Witam nowe mamuski...mam nadzieje ze dolączycie do nas i regularnie bedziemy sie spotykac wirtualnie ale i realnie teeeezz:tak::tak::tak:
Monia82 fajnie ze jestes przede mna, bo juz myslalam ze to ja pierwsza w kolejce do rodzenia...hm...ja tez bylam u sempki w poniedzialek i tez mi powiedziala ze jestem ""gotowa";-) a wiesz czy to synek czy coreczka...?
Misia ty to juz nie wydziwiaj z tym tluszczem swoim dobra...i nie zaluj sobie nic. Kurde zescie caly dzien nadawaly o tych nalesnikach a ja nie mialam sily podniesc sie nawet z kanapy, wiec wyslalam mojego M po lody i skonczylo sie na 6 paku Magnum hihihih....no ale do obiadu to byla obowiazkowo kapusta kiszona, a na jutro ogorasy mam kiszone tylko jeszcze nie wiem co do nich hihihihi

Dziewczyny chwalicie porody tutaj, a nie macie porownanie z PL :-p
ja wam powiem, gdzie bylo lepiej, bo pierwszy porod mialam w PL i tez jestem bardzo zadowolona, zobaczymy jak bedzie tutaj ;-)

Ja dalej oslabiona, moj junior w przedszkolu, powinnam cos posprzatac ale nie mam sily :sorry2: poza tym kompletnie nie mam pomyslu co dzis gotowac, moze cos podpowiecie??

ja nie smazylam nalesnikow, bo robilam to zaledwie tydzien temu i wczoraj mi sie nie chcialo. Tlusty czwartek tez mnie ominal,bo lezalam wtedy chora w lozku,ale dobra kolezanka sie nade mna zlitowala i przyniosla paczuszki i chrusty.I tak nie mialam sil jesc, ale za to maz z corcia sie nacieszyli.

anineczka jak ja bylam w ciazy,to nie chodzilam do tej dr stempki. Mam swietnego GP, ktory mi w zupelnosci wystarczyl.

Z porodem tez sie zgadzam,tu najlepiej. Zajeto sie mna przeswietnie, nie moge narzekac. No i epidural za free, co moze byc piekniejsze od tego :-D Gdyby nie to, to mozg by mi wyparowal :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.

Moniadan masz racje,że nie mamy porównania z rodzeniem w Pl ale wystarczy,ze poczytam sobie trochę ot na przykład na tym forum :baffled:
Oczywiscie,że nie można wszystkich wrzucac do jednego worka i jeśli ty miałaś cudowny poród to tylko pogratulowac :tak::tak::tak::tak:
Jednak to co tutaj jest za darmo czyli uśmiech i życzliwośc w Pl trzeba często za to płacic :sorry2:

Nooo
My już po śniadanku.Teraz dzieciaki mają czas na zabawe a matka gary myc :dry:

Do góry