reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

naja twoj Macius ma piekne oczka! Takie blekitne ::)
I mam nadzieje ze my tez dostaniemy kredycik,tym bardziej ze sie nie obijam po macierzynskim ;D tylko grzecznie chodze do pracy,na part time ,ale zawsze to cos ;)
A co do badan dziecka: W szpitalu jest jedno po urodzeniu. Badaja bioderka(nie nie usg, recznie) badaja uszka i oczka.
Po 3-4 dniach przychodzi pielegniarka srodowiskowa do domu.
Robi wywiad z Toba. Bada Cie(mnie badala czy szwy mi sie dobrze goja.). Bada dziecko,nie jestem pewna ,ale chyba je wazy.
I tak do 3 m-ca zycia jest ze 4 razy no i w 3m-cu robi bilans.
W 6 tygodniu zycia dziecka bylam u lekarza tez na takim mini bilansie. W 2,4,6 m-cu zycia jest szczepionka u swojego GP.
Ogolnie: Wizyt nie ma za czasto. Tutaj bardzo stawiaja na "nature"i haslo:co ma byc ,to bedzie"

Rozumiem ,ze Filip skonczyl 2 latka?!

Wszystkiego Naj Naj NAjlepszego dla Filipka od Antka i anineczki

reklama
dziekuje ślicznie za zyczonka

naja Maciulo jest śliczny
takie łobuzerkie spojrzenie
bomba!

my dowiadywalismy sie i bez problemu dosteniemy kredycik
wiemy mniej wiecej w jakiej okolicy chcemy kupic domek ale to dopiero latem po powrocie z Polski i zmianie pracki

urodzinki jak najbardziej udane
dzisiaj uciekamy na obiadek do znajomych

A jezeli mozna to flipi gdzie pracujesz? I czym zajmuje sie twoj maz?Zaraz postaram sie wkleic zdjecie chatki ktora nam sie powdoba.
Jest ona w Tuam, 30 km og Galway gdzie aktualnie mieszkamy. No nie jest to wolnostojaca chatka,ale ma tez to swoje plusy. Do pracy bym dojezdzala do Galway,albo cos tam bym soie znalaza. A mezus dojezdzal by do Galway ,ale on to nie ma problemu bo ma samochod sluzbowy.

na poczatek zyczenia dla filipa! duuuzo zdrowka i pociechy z rodzicow!

anineczka, udalo, domek wyglada extra! nic tylko kredyt brac i qpowac! a potem zaprosisz nas na parapetowe ;D

dzieki za mile slowa pod adresem macka. lobuz jest, to fakt, a te oczy to nie wiem po kim.. naprawde ;)

Flipi ale sie dostal wielki kawal torta Filipkowi ;D ;D
Mysle,ze nie wsunal calego hihi ;D ;D
a co do parapetowy, jak sie uda kupic to ZAPRASZAM was wszystkie.
pokoje beda wole tak wiec jesli chodzi o nocleg to napewno zapewniony!!!
naja,a czy ty bedziesz zyla w Irlandi czy Polsce?? Bo z tego co zrozumialam jestes teraz w karju?!
A tatus gdzie?

wykladam, i studiuje zarazem. doktorat :p ojciec malego w irlandii,a z tym widzeniem sie to roznie. jesli nie mam zajec to moge ponad pol roku siedziec w dublinie, a wlasciwie dublin co., bo w samym dublinie nie mieszkamy. choc teraz to niestety zajecia mnie tu trzymaja. w grudniu udalo mi sie na prawie miesiac wyrwac, dobre i to. poza tym ojciec malego przyjezdza jak tylko mzoe.. jakos sobie radzimy. a co bedzie to sie okaze :)

reklama
ja pracuje w poznaniu, ale mieszkam poza, bo maly siedzi z moimi rodzicami, kiedy mnie nie ma. a wy skad jestescie?

Do góry