reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

moze dublin jakis pechowy..? oby. tu jak dotad nie spotkalam sie z pozytywnymi opiniami. a moze moi znajmoi i ja mielismy pecha? tylko o dziwo takie opinie znam z ust irlandczykow! z polakami mam tu maly kontakt, sporadyczny raczej.

a ze zyje sie lepiej.. czy wy tez macie to dziwne uczucie ciaglych wakacji? :)

reklama
Filpi! Ja potwierdzam słowa Najii! Służba zdrowia ZDEZYDOWANIE lepsza w Polsce!!!
My mamy karty zdrowia,więc byłam z małą (córka ma dwa latka i dwa miesiące) do naszego rodzinnego. Powiedziałam co i jak z córcią i co mnie martwi. Ona nawet nie zbadała!!!!!tylko powiedziała,że ona sie tym nie zajmuje- i dała skierowanie do szpitala do pediatry!!! Lekarz rodzinny jest od chorób. Dodam ,że martwiły mnie nóżki małej,bo krzywo chodzi,jest bardzo nerwowa i pobudliwa oraz mało mówi. No więc czekaliśmy na wizyte w szpitalu aż  dwa miesiące!!! Tam godzine w poczekalni....i ....lekarz Nigeryjczyk!!!! (nie jestem rasistką,ale...) Długa rozmowa ze mną i mężem i badanie Pauli. Potem dołączył jego szef lekarz pediatra Irlandczyk. I co??? NIC! Dowiedziałam sie ,że mam bardzo inteligentne i mądre dziecko i że jest w pełni zdrowe!!!! SZOK!!! W nóżkach nic nie widzą . A podobno wszystkie dwulatki są nerwowe i drażliwe....  i że mam sie modlić..... I co na to powiecie???????
Ja wiem,że coś z nóżkami jest nie tak. Ja to widze i nawet znajomi widzą. W Polsce pójde z nią do ortopedy. Dodam,że Paula była w Polsce w wieku 8 miesięcy rehabilitowana,bo miała wzmożone napięcie mięśniowe w nóżkach i rączkach. Myśle ze coś zostało....
Co o tym myślicie???? Super lekarze,no nie???
A! Moja mała w Irlandii o wiele częsciej ma kaszel i katar niż w Polsce. Chyba jej nie służy tutejszy klimat...
Flipi!! Gdzie dokładnie mieszkacie w Irlandii??
POzdrawiam!!!

no text z modlitwa jest genialny ;D

a cala reszta jakos mnie nie dziwi. naprawde cieszyc sie,ze sa tanie linie lotnicze!

a`propos, wiecie juz, ze od konca kwietnia ryan ma miec polaczenia z poznaniem, jesli was to interesuje oczywiscie :)

co do lotów to ja latam do szczecina wiec rayanem mam nieciekawe połączenie bo w Londynie nie ma czasu na odbiór i nadanie bagazu latamy wiec przez warszawe centralwingiem
najpierw lot szczecin-wawa a dopiero wawa-shannon
mieszkam 10 minut drogi od Shannon
Limerick to niewielkie miasto ale dosyc ładne

z tą ich wiarą to mnie tez to rozbraja
jak zapytałąm urzedniczke w socjalu o żłobki to rozłozyła ręce i skeirowała mnie do księdza jako ze on najlepiej mi pomoże
a ja z tych niewierzących wiec jak słysze te ich teksty o modlitwach to wyć sie chce

adusia0503 widze ze macie neiciekawe doswiadczenia
z tym ze dwulatki sa nerwowe to neistety fakt - jest cos takiego jak bunt dwulatka
tyle ze ja mam wrazenie ze moje dwuletnie dziecko cierpi na to od urodzenia taki to maly wredotniak złośliwy
spokojnie, jesli macie w planach wyjazd do Polski to pójdziesz z malutką do lekarza
az sie boje myslec jak sama bede (tfu tfu) w takiej sytuacji, masm nadzieje ze do tego nie dojdzie

naja znam to uczucie i bardzo mi sie ono podoba
taki luz, brak pospiechu
w Polsce wszystko na odwrót, wszystko na wczoraj

Cześć dziewczyny!!!
Kilka dni mnie nie było. 10.01 przyjechałam do Polski. Za kilka dni dojedzie mój mąż i chcemy tu zostać. Pod względem materialnym będzie nam gorzej, ale już bardzo stęskniliśmy się za domem, przyjaciółmi i rodziną. Cieszę się polską zimą, chodzę z psem na długie spacery i czekam na swoje dziecko.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i powodzenia w Irlandii!!!

adusia ja nie moge obaczyc zdjecia
buu nie otwiera sie :(

a my jestesmy umówieni na wtorek z lekarzem i załatwimy karte medyczną
tzreba sie w koncu zmobilizowac

No no widze w koncu ruch na tym watku :) :)
Jak fajnie ;D ;D
Karmel powodzenia w Polsce i mam nadzieje, ze bedziesz nas informowac o stanie twoim i dzidziusia ;)
Jestem ciekawa czy to dziewuch czy chlopak ;)
Jezeli chodzi o lekarzy...temat rzeka.
I boje sie z jednej strony tu zostac.
A z drugiej chce tu byc cale zycie ;D
Ogladalismy domek do kupienia...piekny domek.
W poniedzialek idziemy do banku dowiedziec sie czy dadza szmal na niego :) ;D ;D
AAA no i najwazniejsze...Dzieciaczki boskie :-*
Moj Antek ma dopiero 4 miesiace, ale juz fajny z niego chlopak.
A co do lotow to ja latam Centralwings lub Ryanair,ale do Wroclawia.
Juz mam nawet bilety na kwiecien :p
Pozdrawiam

anineczka Antos jest booossski
jakież on maśliczne oczęta
cud miód
dobra a opisz jak u ciebie było do tej pory z lekarzami
jak czesto jakies kontrole czy bilanse masz z małym
przybliz mi to jak tylko mozesz najlepiej
moje kolezanka za meisiac rodzi i zaczeła sie troche zamartwiac

a my dzisiaj mielismy świeto w domku
był tort i prezenty i było miło
Filipek z nadmiaru wrażen po prostu padł wieczorkiem
fajnie być mamą dwulatka :)

zdjecia w koncu widze wsyzstkie
sliczne!!
adusia masz bardzo ładną córeczke
moze szuka tesciowej? ;)

reklama
co do kredytow wlasnie wczoraj rozmawialam ze znajoma, oni dostali bez klopotu 190 000, juz kupili domek w Athy. co mi sie zreszta podoba - przy calej procedurze prawnika widzieli dwa razy - reszta zalatwiana na telefon i poczte. czyli spotkali sie na dzien dobry i pozniej, zeby odebrac klucze. taaa.. tak to mozna sie bawic w biurokracje :)

a w ramach przedstawiania dzieci.. to maciek :)

resizeofgrudzien0436it.jpg

resizeoflistopad2019nl.jpg

resizeoflistopad0817ih.jpg

Do góry