reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witajcie dziewczyny! Czy któraś z was składała może niedawno dokumenty o maternity benefit? Ja wysłałam w tym tygodniu ale na adres który był podany na tej formie do wypełnienia czyli do Letterkenny, a dziś zauważyłam na stronce citizens że jest podany adres do Longford ! i nie wiem czy dojdzie to czy mam wysłać jeszcze raz??
A tak w ogóle to jeszcze nie zainstalowałam sobie suwaczka, to trochę bardziej skomplikowane niż mysłałam;-) Mieszkam w Oranmore niedaleko Galway i tam też będe wkrótce rodziła. Moja Emilka ma już 38 tygodni i powinna urodzić się 8 marca ( ładniutki prezent na dzień kobiet:-))

reklama
Moniadan dziękuje,ale nawet wódki nie mam :baffled::-D
Ale wyszły pyszne bez tych dodatków.
Mój Antek przeszczęśliwy :tak::-D

Margaritta a ja nie umiem piec ciast :baffled:
A faworki to proste są ;-)

Ja wróciłąm z pracy i zapomniałam że dziś tłusty a wy mi przypomniałyscie:)
Przydałoby sie cos upiec może faworki ale średnio mi sie chce..
My sie nudzimy w domu z Olivierem bo tata właśnie pojechal na lotnisko bo do Polski zeba leci naprawiac:)
Może któras z was tez sie nudzi-może jakaś kawka?:-)
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny:-)Jak wam mija tłusty czwartek?Ja od rana byłam w mieście oh te irlandzkie urzędy:no:Przez to wszystko odechciało mi sie upiec pączków i zachaczyłam o polski sklep:-)A miały być to moje pierwsze pączki no cóż moze za rok;-)
Tak sobie czytam co pisecie na temat porodów w Irlandi i chyba nie jest tak zle co?Ja planuje drugiego dziecko,ale mam ogromnego:szok:stracha,wiecie angielski nie zbyt i wogole.
:-)POZDRAWIAM

A ja bylam na salthilu na plazy dzis:-):-):-)trafilam na moment ze tak sloneczko grzalo jak latem...wooow super, dzieciaki na bosaka w piasku sie grzebaly hihihih

Agusiek a jakis lekarz przy badaniu nic ci nie mowil ze masz problemy z miednica...? pytalas lekarza o to? :tak:
No wlasnie lekarza to sie nie pytalam, ale przy pierwszej wizycie w szpitalu wspomnialam o tym poloznej a ona powiedziala ze to nie jest wcale powiedziane ze u mnie bedzie tak samo i ze dziecko bedzie pewnie nie duze i sobie spokojnie poradze:baffled::baffled::baffled: hm...to bylo troche dawno i wtedy sie nie przejmowalam ta beznadziejna odpowiedzia ale teraz to mam troche stracha...w poniedzialek ide do polmedu to sie zapytam, moze ,sie cos dowiem.

Moniak82 ja dostalam odpowiedz wczoraj pozytywna z maternity wlasnie z Letterkenny wiec wydaje mi sie ze dobrze wyslalas. Ja swoj formularz zostawilam u nas w galway w socjalu i mi wyslali, sama nie wysylalam:zawstydzona/y:

Dziewczyny nie wiem czy zauwazylyscie ale my tak sie zapraszamy na te kawki tylko niczym to nie skutkuje:-D moze sie bysmy gdzies wszystkie spotkaly np w sobote???? co do czasu ja nie proponuje bo ja jestem dyspozycyjna caly dzien, a wiem ze wy macie maluchy i jestescie uzaleznione od niech, wiec moze wspolnymi silami cos zorganizujemy???:tak::tak::tak:

Anineczka ale ty zdolna jestes...:-):-):-) mniam
No wlasnie sobota dobry dzien TY mozesz wpasc do galway, misia ma wolne z tego co wiadomo, didi i frog4 dyspozycyjne jak ja :-D:-D:-D(tak mysle ) no wiec??????????

reklama
Jeśli już to chciałabym by było to raczej spotkanie na neutralnym terenie.
Chodzi o to,że moje dwa urwisy mogą nabroic w czyimś domku.Może jak będzie ładna pogoda to jakiś park,lub ewentualnie sala zabaw jak bedą jakieś dzieci :sorry2:

Do góry