reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
W socjalu tragedii nie było ;-) pan przyjął ode mnie dokumenty i wsio, żadnych pytań "pomocnych" nie było ;-):-)

No tak, prosząc Was o opinie nt dywanu mogłam llinki jakieś wstawić co byście wiedziały co konkretnie mi chodzi po głowie :zawstydzona/y: No więc myślę o tych dwóch rodzajach (różnią się grubością, więc chyba chodzi o "włosie" choć pewności nie mam bo nie macałam ich jeszcze ;-)).
ÅDUM Rug, low pile - red, 133x195 cm - IKEA
HAMPEN Rug, high pile - red, 133x195 cm - IKEA

Asienka, dzięki za nazwę sklepu, popatrzę na ich ofertę.

Lubiczanka, ja właśnie obecny dywan mam z argosa :-( i mam go dosyć..

Tichonku, buziaczek dla Matta na ten 4 miesiąc.

Margaritta, właśnie chcę kupić dywan bez wzorów :tak: ostatnio mam faze na gładkie, jednokolorowe.. Czyżby oznaka starości czy jak?:eek::baffled::-D
Ale Ci fajnie że lecisz na wywczasy :tak: Jaka temperaturka tam będzie?

Asienka_r
, hmmm jeśli to skaza co Ci dziewczyny podpowiadają to niestety dermatolog nie pomoże (nie rozpozna). Alergolog na takie coś. U mnie Marcel ma skaze (przypomnę jakbyś zapomniała ;-)) i takie hopki klocki ze skórą są mi znane, niestety. Ale u nas rozpoznano skazę więc mi łatwiej jest "opiekować" się jego skórą. Jakbyś miała jakieś pytania to pytaj.

Dzindusia, Gosia, łooo matko jakie te Wasze wybredne :-p:rofl2: mój na szczęście nie wybrzydza. Bo inaczej guma i wąskie drzwi :-D:-D

lubiczanko no przeciez ja ino zartuje - nie wybrzydam coś TY. Zakochałam się w tym zakątku świata i jesli miałabym latać tam co rok to sama radość ;-) odkładaj odkładaj:tak:

GosiaB- no tez własnie jak w/w. Byliśmy tam w tamtym roku i... wracamy- mnóstwa rzeczy tam jeszcze nie zdązylismy zobaczyc;-)

barmanko oznaka starości? :eek: ze niby jak mam to odnieśc do siebie:confused2: walne Ci zobaczysz:confused2: Nie wiem jak ten dywan co zapodałaś link się "ugniecie"- bo wiesz ładny bo nowy :-D ale moze on z tych nie kładących się.A co do wzorów na dywanach...a zresztą są gusta i guściki i o nich się nie dyskutuje;-) bieri kolezanko
A na naszym holideju bedzie tylko 28- ale dobre i to :-D:-p

Tichonkowa zaje***te focie- ta w ręczniczku kąpielowym wymiata:tak:

A i mój mąż niewybredny - na szczęscie. Ba- nawet sam w kuchni lubi się pokąrztać ku mojej radości;-)

lubiczankoooo
sie mi przypomniało- podaj mi prosze nazwe tej masci na opryszczke- bo niedługo nosa mi nie bedzie widac:confused2: oxi? dobrze pamiętam? :sorry:

AsienkaM1986- ja tez pajace polecam.Wikta teraz śpi w polarowych,bo się rozkrywa co chwile.Śpiwory dobre,ale dla spokojnych i mało ruchliwych dzieci..;-)..a ze w poprzek-nie przejmuj się-niech śpi jak jej wygodnie ;-)

lubiczanka-
a jednak :-pJak muszę to się łamę,ale tylko wtedy,gdy seryjnie nie mam wyjścia :sorry::confused2:;-)
Tichonek
-buziol klusce na 4miechy

Gosia B.-staraj się go na bok układać.Ja zawsze spie z Wikta jak ja poważnie rozłoży. Spróbuj pryskać woda morska do nosa.Nawet na sile. Ulży mu i rozrzedzi wydzielinę. Poza tym smaruj czymś rozgrzewającym klatę i plecki.

Z tymi lekarzami nie jest tak strasznie moim zdaniem ;-):sorry:Po prostu ostrożniej podchodzą do przepisywania silniejszych leków ;-) I pilnuj żeby się nie odwodnił skoro wymiotuje.. Zdrowka!

barmanka79
- 'Bo inaczej guma i wąskie drzwi' - o co cho,bo ja nie czaje :eek::sorry:;-)
Moj tez nie wybredny na szczęście.A jak nie smakuje,no cóż,przecież nie zmuszam do jedzenia..
Dobrze żeś poogarniala tematy w pracy :happy:

Margaret-ależ Ty aktywna dzisiaj :szok:;-)Nie mam kiedy przejrzeć tych ciuszków tak konkretnie :confused2:Sie napracowałaś a ja nic,co? :sorry:;-)Z kasa ciężko się zrobiło poza tym:sorry::-(Ten samochód..:wściekła/y:
Dobrze Ci,się urlopować będziesz.Tylko 28st. powiadasz?Jak Cie grzmotnę zaraz...!!!;-)

Landlord mi wczoraj pralkę inna przywiózł.Nie pisze nową,bo używana.Te 'coś' od otwierania już nadłamane..:confused2:Do tego zero instrukcji i piorę na czuja.Uwielbiam to.Jeszcze z rodzajem tkanin jakoś doszłam,ale skąd mam wiedzieć jak długo trwa konkretny program? :confused2:Na necie tez instrukcji brak :confused2:
Sie skarżył ze rent tani,a on kilka chat ma na wynajem i ciężko,bo każda w kredycie.Poza tym jakaś rodzinka mu wymówiła niedawno,kupują swoja.A.milczał jak grób,ze my tez mamy taki plan..:baffled:Wiadomo ze każdy wolałby 'na swoje' płacić,a nie komuś.Zycie :sorry:

Margaritta-tak dokładnie:)i jeszcze jedna(specialnie 4U biegłam do góry;)firmy blistex"Relief Cream"...nO JA TEŻ ŻARTUJĘ Z TYM WYBRZYDZANIEM-PRZECIEŻ SAMA PAMIETAM JAK cI SIĘ(MNIE TEŻ)TAM PODOBAŁO:))))Oby i tym razem Hiszpania zostawiła w Waszych sercach takie niezapomniane przezycia:)))
Gosia-ahaaaa-tak się zastanawiałam nad tym skrótem,bo moja też Mikusia;)Zreszta nie tylko taki skrótowiec uzywamy;)No to cmok Mikołajkowi-zeby juz lepiej było;)
Barmanka-takie wizyty w sW do przyjęcia sa;)))A jak długo"cieszyłaś sie"tym dywanikiem?
Madbebe-ale Wam radość landlord sprawił;)długo pewnie nie pociągnie;))))Tfu,tfu;)A ta guma-mniemam,że szanowny za wybrzydzanie gume w "kapciach"by palił,że w drzwiach by się nie zmiescił;))))))

A my spacerek z Igorkiem zaliczyliśmy
biggrin.gif
.Byłismy na mieście i nad morzem.Fajnie i cieplutko.
yes2.gif
Jeszcze na chwilke wystawiłam Igorka na ogródek,sprzyja mu świeże powietrze.Śpi jak suseł.Za niedługo M bedzie z pracy,to moze pojdziemy na spacerek jeszcze.
Gosiu B zdróweczka dla synusia.
Tichonku super zdjęcia,ślicznego masz synusia.
Barmanko dobrze ze w socjalu poszło bez problemowo.

Ale się obżarłam obiadu :ninja2: zrobiłam więcej więc na kolację mam poprawkę :-D
Zrobiłam pranko ciuszków, firanki zmieniłam, poprałam.. Jeszcze muffinki zostały się do upieczenia dla Marcela. I robota na czwartek odbębniona :-p

Margaritta, boszz, zapodaj se kawke cooo? :sorry:Bo liter nie widzisz :-p Siebie miałam na myśli z tą starością :-D:-D

Madbebe, takie określenie stosowano w odniesieniu do, hmmm, tłumacząc to łopatologicznie - do zbicia pupy paskiem (gumą) w momencie ucieczki z pokoju (czyli łapiesz takiego delikwenta w drzwiach) :-)

Lubiczanka, hihi Twoja interpretacja gumy też mi się podoba:-) A dywan miałam/mam 2 lata. Stary nie jest, ale jest koszmarny. W zeszłym roku już ledwo na niego patrzyłam, ale miałam wtedy inne rzeczy na głowie i sobie odpuściłam..

Ania, pamiętam że pytałaś o możliwość spotkania. Ta niedziela u nas odpada. Na następną nie mamy planów. Mam nadzieję że się będę dobrze czuła bo w poprzednią niedzielę całą przeleżałam pod kocykiem, wypluta z życia :-(

Witam

Melduję się tylko i odpowiadam Margaricie,nie jeszcze nie zalegałam na kanapie.
Wizyta w szpitalu,odbiór dzieci,obiad,pranie i dopiero teraz kawka i nie powiem,kanapa kusi.
Nie chce mi się pisac,tak więc dziś jako podglądacz jestem,no chyba,ze mnie coś zaciekawi,to odpiszę :-D

reklama

Ania, pamiętam że pytałaś o możliwość spotkania. Ta niedziela u nas odpada. Na następną nie mamy planów. Mam nadzieję że się będę dobrze czuła bo w poprzednią niedzielę całą przeleżałam pod kocykiem, wypluta z życia :-(

To jak Wam pasuje to na przyszla niedziele zapraszam tj 2 listopada

Dzindusia nie nie ja do Krakowa nie lece tylko do Warszawy

Madbebe u nas to juz tylko kwestia miesiecy bo juz postanowione ze kupujemy mieszkanie tutaj jeszcze dzis dzwonili do J z banku powiedziec co i jak takze na spokojnie mysle ze w przyszlym roku bedziemy na swoim wroc ja wiem ze bedziemy na swoim;-)
Zycze Ci powodzenia :-)

Moj J jak ma wolne to usiedziec na miejscu nie moze wymysla jakies prace wczxoraj pol dnia w ogrodzie dzis przemeblowanie robil :tak:
Lenus spi w ogrodeczku,dzis zaliczyla pierwsze jedzonko smakowalo jej jak nie wiem;-)
Zmykam zaraz znajomi maja wpasc my mielismy isc do nich ale jakos nie chce mi sie dzis wychodzic wczoraj sie wybiegalam na plazy za latawcem i dzis chrycham chyba mnie przewialo ale Nacia za to miala frajde :tak:

Do góry