_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
z tego co wyczytałam to jest radiówka tak???
moje córki nie miały ciemieniuchy ale musisz smarować oliwką porządnie i wyczestywać szczotką dla dzieci z miekkim włosiem jadąc pod włos czyli od czoła w tył głowyTichonku,GosiuB,Asienko dziękuje bardzo.To teraz już wiem i sie nie bede martwić tą szczepionka.
Mamaya Witaj.A gdzie ty mieszkasz?Długo już jesteś w Irlandii?
Dzis mój mały markotny coś,nasmarowałam mu teraz główke oliwka bo ma ciemieniuche.Mam nadzieje ze szybko mu to zejdzie.
najlepiej po kąpieli kiedy ciemieniucha jest miękka. mocno jej w tej wodzie wymocz główke, polewaj wodą a później łatwo zejdzie rób tak kilka dni i będzie po sprawie
widziałam raz irlandzkie dziecko co miało ciemieniuchę (dokładnie na całej głowie!!! )
myslę że opaska nie pomoże w odstającyh uszkach..Aureliamarcel W niedziele moze bedziemy w Athy bo pojedziemy do brata mojego P. Zuzia nie nawidzi czapek i opasek. chcialam zeby nosila opaske bo jej uszu zaczynaja odstawac a to dlatego ze jak jej zeby dokuczaja to ciagnie sie za nie.
O zapomnialam sie przywitac wiec WITAJCIE
no i tak przy okazji to nie zauważyłam żeby Zuzi odstawały..
zawsze troszkę muszą odstawać uszka
a my wczoraj wkońcu przebiliśmy Emci uszy .. nie wiem z Vi problemu nie było i przebiliśmy jak miała 3 msc
a Emmie .. musieliśmy poczekać do szczepienia na 4 msc i odczekać jeszcze 2 tyg po szczepieniu bo nie chcieli wcześńiej przebić..
bez sensu...
mała nie płakała i aż się babki zdziwiły e dziecko się cieszy zamiast płakać hehe
dop[iero chwilę zapłakała jak przetarły jej uszy watką ze spirytusem (pewnie ją zazczypało) i po sekundzie znów się śmiała :-)