reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejka, melduję się.
Jakoś przeżyłam :sorry: Wdrażam się powoli. Boszzz wiecie czego nie cierpię?? Człowiek wraca sobie na luzaka do pracy i pierwsze co robi to musi walczyć o swoje :wściekła/y: Któraś mnie chciała wyc****ć z "moich" dni i godzin pracy :eek: Ale spoko - sytuacja opanowana :tak: Jednakże od poniedziału zaczynam obstrzał pytań by się dowiedzieć która to taka cwana chciała być! A jak sie dowiem że moja menago maczała w tym swoje pazurki to ubije normalnie rudą sucz!!

A tak to co jeszcze...dziś zakupy odpędzlowane, jutro sprzątanie, sobota leże odłogiem, a w niedziele se może i lać cały dzień :-p bo w planach aquapark. O ile wcześniej mnie stary z równowagi nie wyprowadzi (bo ostatnio mu się zbiera!)...

Yyyyy a ja mam jeszcze takie nieśmiałe pytanko :sorry:
Czy któraś z Was pracuje 3 dni w tyg i ma ten dodatek z socjala JB?

reklama
dziewczyny a mi się przypomniało (czas najwyższy) chciałam zrezygnować z ESB i po zminie adresu wziąść rachunek na prąd z innej firmy ..
czy wiecie jak to zrobić?? bo co mam zadzwonić do esb gdzie mam konto i powiedziec poprostu że zamykam rachunek na moje konto i koniec?? a tam zadzwonić że chce otworzyć od tego dnia czy tego rachunek i to wystarczy??
nie wiem jak sie z tym uporać:sorry:

Barmanka ja miałam do maja, od maja mam pełen etat.

Margaritta no właśnie od maja pracuje na pełen etat i nie jest to łatwe, tym bardziej, że się z mężem wymieniamy przy dzieciach. Ale dajemy radę. 2 m-ce był u nas mój tata do pomocy, ale w poniedziałek już wrócił do Polski. Ja mam teraz urlop, po którym chciałam mieć tylko pół etatu, ale szefowa w niedzielę poprosiła mnie, że w miarę możliwości, abym została na pełen etat i chce abym awansowała. Zapewniła przy tym, że jak będę potrzebować to da mi więcej dni wolnych. Zobaczymy jak to będzie. Poza tym wszystko dobrze, dziewczynki są cudowne, dobrze się rozwijają, teraz Zosieńkę dopadł krup, ale ogólnie nie chorują. A Natalka poszła dopiero do przedszkola, za rok do szkoły. Jest naprawdę wyjątkowa, z wielką chęcią wstaje każdego dnia i idzie do przedszkola, ani razu nie zapłakała, wręcz przeciwnie, jest przeszczęśliwa.

Gastone moja Zośka tez ma 6 ząbków. 1-ki i 2-ki na górze i 1-ki na dole.:-)

Ostatnia edycja:
anineczka - "rozwiązywałam" ten teścik na kreseczki....., pytania były łatwe hihihi

No i jaki wynik? Bo chciałam gratulowac ;-)

Vikamcia musisz miec spisany licznik z prądu i gazu (jeśli gaz masz) i MPRN i GPRN numer.Na rachunkach znajdziesz.Dzwonisz do nich i mówisz,że się wyprowadzasz,podajesz nowy adres i dane,no i Twój landlord musi do nich zadzwonic i przejąc konto.
A później to otwierasz sobie konto u kogo chcesz,ale też podajesz te numery(nowego domu) i liczniki nowego domu.To tak w skrócie.Na ich stronach powinna byc zakładka "Moving House" i tam jest napisane wszystko. :-)
Właśnie to przerabialiśmy ;-)

Ostatnia edycja:
czyli nie mogę tego zrobić wcześńiej niż 20 (dzień przeprowadzki) tak??

no gazu na szczęscie nie ma ani w jednym ani drugim domu :-p

jeszcze to samo czeka mnie z internetem ale to musże do tego upc i do smarta zadzwonić i spytać czy u nas daja radę a jak nie to znów eircom:confused2:

Vikamcia chyba na 14 dni przed przeprowadzką,ale to airtricity :tak::tak: Ale nie wiem jak to się będzie imało zużycia prądu,w końcu przez te 20 dni dalej będziesz zużywała ich prąd :sorry:
A no i znalazłam na stronie ESB:
http://www.esb.ie/esbcustomersupply/residential/manage-your-account/moving-in.jsp

A my zadzwoniliśmy w dniu czy jeden dzień po wyprowadzce zmieniając to wszystko.
U mnie smart jak na razie pięknie chodzi :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry