reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Bry:-)
Ale się szkolnie zrobiło:-D
I mój Radek już się edukuje od 1,5 godziny:tak:Podnieta była niezła jak szedł do szkoły:-DA jaka radość ze spotkania z kolegami:-)W zeszłym roku tylko jedna klasa była a teraz tyle ludzi,że szok:szok:
Wracając ze szkoły zdążyłam kawę z koleżanką wypić a teraz kończę pranie,obiad mam od wczoraj,co tu robić?:-DCieszyć się spokojem:-)Poodkurzam może,ale to jak Matt wstanie bo padł mi w drodze powrotnej:sorry:
Barmanko przejdzie i Marcelkowi i Tobie:tak:Tylko mu to na dobre wyjdzie,wierz mi:tak:Szybciej się zaklimatyzuje niż sądzisz:tak:A i język zacznie szybko łapać więc nie chlip tylko wykręć rękaw i głowa do góry,co Ty baba jesteś?:-D

witajcie:-)
hehe u mnie tez cisza,choc jeden w domku. Moj mlody podekscytowany,ze do przedszkola wraca,nawet mi "pa" nie powiedzial tylko odrazu do dzieci uciekl:tak:ach i juz sie zacznie wczesniejsze wstawanie :-(
Ja tez bym chciala miec upc ale niestety na mojej wiosce to tylko tv dostepne :/
asienkoR-GRATULACJE super,ze bedziesz sie spelniac zawodowo :-)
madbebe-spakowana??
asienkaM-jak tam podroz?mala pewnie spokojniutka?
Aniaa-mala super rosnie,widac,ze ma apetycik :tak:
barmanko-zobaczysz, ze mlody wroci szczesliwy,z wielkim bananem na buzce :-D moja mlodsza latoras nie chciala wyjsc z przedszkola,wpadl tam i wola ha la ju do wszystkich ahhh moze od stycznia go posle, bo taki smutny byl jak wychodzilismy :-(
no nic tymczasem.......;-)

i ja witam wrześniowo:)
dzieci wyszykowane,odstawione,zakupki zrobione,pranie też,obiad przygotowany-o odpowiedniej godzinie ino nastawić trzeba...ufff-czyli można:)))teraz Nisia się dossała,Daniel szaleje a ja staram się odsapnąć;)
Anineczko-masz ci los-jak nie net to laptop siada:/
Margaritta-obyś jakieś ciżemki jednak upolowała;)))
Barmanka-nawet nie pół roku,a miesiąc Wam daję na oswojenie się:)Będzie dobrze,albo jeszcze lepiej:)
Didi-już sobie wyobrażam Albercika po dniu w szkole:))))Dobrze,że tak pozytywnie nastawiony:)
Tichonek-fajnie,że się szkoła"rozwija"
Miłego dnia Wam:)

Barmanko no nie becz no :tak:
Właśnie jak Matta prowadziłam do przedszkola dzisiaj to była taka śliczna czarnulka,która ryczała.Ojciec był zdezorientowany,mówił,że wczoraj nie ryczała.Ale odstawił i jak tylko panie się nią zajęły to łzy znikły :-D
Marcel świetnie się będzie bawił,a ty nogi na stół i relaks :-)

dziendobry

nio szkolno przedszkolnie jest :tak::tak:

barmanko za rok tez bede ryczec jak bobr Juz teraz na sama mysl ze patryka bede musiala zostawic w przedszkolu to mi sie na placz zbiera:-:)-:)-(

nio wlasnie dziewczyny jak to z tym jezykiem?? uczyc malego angielskiego czy rzucic go na gleboka wode i niech sam lapie angielski w przedszkolu
nie mowie ze teraz go zaczne uczyc bo narazie to i po polsku tylko pare slow mowi hihi

Cofam słowa gdy mówiłam "mój synek jest nie znośny, upierdliwy itp" :eek: chcem go z powrotem :-( Echhh dobrze że choć do pracy na razie nie chodzę to jakoś tak luźniej to przejdzie...

Margaritta, ja wiem że później będzie dobrze, ale teraz miejsca nie moge sobie znaleźć..

Tichonku, gratuluje moderatorswa! :tak::tak: A jaki wątek/temat moderujesz?
Wiesz mnie martwi to że Marcel nic nie mówi jeszcze, w żadnym lengłiczu :-(i nie wiem czy Panie domyślą się jego potrzeb:-(

Marcysia, glutek wcześniej chodził ze mną na takie spotkania raz w tyg, tyle tylko że tam mamy z dziećmi zostawały, i on się teraz trochę przeraził że sam zostaje...

Lubiczanka, Anineczka
, dzięki za wsparcie.

Ostatnia edycja:
Hej mamcie.Poczytuje was ale ja ostatnio nie w najleszym stanie emocjonalnym.Problemy mnie przerastaja poprostu..
A moj Maniek od poniedzialku chodzi do szkoly.Ja tak sie balam a on w ciagu kilku dni wydoroslal! Do przedszkola chodzil bez wiekszych emocji.A szkola,to jest cos.Strasznie przezywa i chetnie chodzi.Mowi ze ta sie trzeba uczyc a nie ciagle bawic no! No i rano juz ciagle pyta ktora godzina jest bo sie spozni.Moj uczniaczek kochany.

barmanko a poslalas marcela do irlandzkiego przedszkola czy polskiego

nio ja mam taki plan zeby patryka jakos od kwietnia raz , dwa razy w tygodniu juz posylac tak zeby sie przyzwyczail bo od wrzesnia 2012 to juz codziennie bedzie musial chodzic

gastone oby problemy szybko sie rozwiazaly i poprawy humorku zycze ;-)

reklama
Witam

Barmanko glowa do gory choc wiem ze sie tak latwo mowi,ja pewnie tez za jakis czas bede ryczec jak TY gdy Nacia pojdzie do przedszkola
ale widze po jej reakcji ze ona bardzo chce do dzieci codziennie mnie pyta kiedy do szkoly,ze bedzie sie bawic,uczyc podejrzewam ze gdy nastapi godzina W to ona bedzie szczesliwa

Dzindusia powiem Ci ze wczoraj jak bylismy w przedszkolu kobieta ktora prowadzi przedszkole jest rowniez psychologiem i mowila ze nie dobrze jest uczyc dziecka od razu obydwu jezkow gdy nie mowi dobrze w jednym to sa jej slowa a i mowila ze wypisuje co tydzien dziecka postepy a na koniec roku obszerna relacje jakie dziecko postepy zrobilo takzewydaje mi sie ze takie informacje sa cenne dla Rodzica

Milego dnia:-)

Do góry