reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

dzindusia i tego się trzymajmy " jak się nie ma co się lubi..." :-D
Jak tylko wejdzie UPC na to osiedle to na bank znowu będę ich klientem :tak:

Aaania83 jest mała amnestia jeśli chodzi o becikowe.Trzeba się tylko pospieszyc,bo to do stycznia 2012 bodajże jest.
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m2&ms=416&ml=pl&mi=0&mx=0&mt=&my=0&ma=014946

Przedmiotowa nowelizacja zawiesza do dnia 31 grudnia 2011 r. obowiązek dołączania do wniosku o wypłatę „becikowego” lub jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka zaświadczenia, które potwierdzałoby, że kobieta pozostawała pod opieką medyczną w okresie od 10 tygodnia ciąży do porodu.

Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku
a tutaj szerzej :-)
Ministerstwo Zdrowia

Ostatnia edycja:
reklama
Aaniu-a dziękuję-daję radę:)))a u Was?no poza tym,że ciągle w biegu jesteś;)))
Ogolnie ok choc przyznam ze bywalo lepiej jeszcze wczoraj dostalam pierwsza @ po porodzie,fatalnie sie czuje a tak bylo dobrze bez

Dzindusia my dzis bylismy ogladac kolejne przedszkole prywatne babka liczy sobie 4,5 euro za godzine

Anineczko o widzisz to jednak w urzedzie nie sa dobrze poinformowani na to wychodzi...

Ostatnia edycja:
ania dzieki za info Widze ze mieszkasz pod dublinem Heh ja w limerick wiec mysle ze ceny beda podobne Nio ale pojde to sie dowiem..... moze jeszcze w tym tyg Bo sie wlasnie dowiedzialam ze w tym przedszkolu co by mnie najbardziej interesowalo to od jutra zaczyna pracowac nazeczona kolegi mojego meza z pracy wiec bede miec info z pierwszej reki (choc to irolka wiec niewiem:eek:)

anineczka oki oki ;-);-) gdyby do mnie upc tez dotarlo to odrazu zmieniam na :tak::tak:nich

kurcze suwaczek zabkowy nie chce sie uaktualnic:crazy: mamy juz 12 zabkow a nie dwa:laugh2::laugh2::baffled::baffled:

Dzindusia-hmmm-ode mnie nic nie chcieli...płaciłam co tydzień w piatki...myślę,że żadnych zaliczek nie powinni rządać:)Dobrze,że bedziesz miała info od kogos wewnątrz;)))
Larcia-no to i Twojej Niuni powodzenia w nowym rozdziale zycia:)
Aaniu-no ja mam nadzieję,że dopóki będe karmić żadna @się nie przyplacze-przynajmniej 3razy tak miałam;)a Tobie zyczę lepszego samopoczucia-głowa do góry:*

siemanko

miłego dnia laseczki

w powietrzu czuć już zapach jesieni

rok szkolny czas zacząć hihi.bułki w piekarniku ..dziecko jeszcze śpi...
jeny jak się cieszę hihi teraz bedzie gadała jak nakręcony w szkole..
milego dnia jeszcze raz .lece prasowac koszule młodemu

Witam.
Aniaa dziwnie tak z tym okresem,tyle czasu nie miałaś,ciekawe kiedy ja dostane.
Wszystkim dzieciaczką życze udanego dzionka w szkole.:tak:
A ja wstałam po 7 nakarmiłam Igorka i teraz spi smacznie.Pomyłam podłogi,zjadłam śniadanko.Zaraz ide wziąść prysznic i trzeba sie ubrać,bo jeszcze chodze w piżamie.
Miłego Dzionka.

Witam

Witam

No 1 września,czas do szkoły.
Powodzenia dla dzieciaczków.

Ale piękna pogoda :-D:-)

Wczoraj coś miałam jeszcze napisac,ale lapek mi się sam wyłączył i kicha.Chyba na jakąś reanimację trzeba go oddac,bo szwankuje coraz bardziej :confused2::confused2:

Aaa znalazłam forum dla pracowników opieki społecznej i podczytuję sobie jak załatwiają sprawę becikowego.Widac,że wszystko zależy tam od "widzi mi się" pracownika:
http://ops.pl/forum.php?page=0&category=24http://ops.pl/forum.php?page=0&category=24

Piję kawkę i idę szukac papieru bo tax trzeba opłacic :tak:

helloł

wszystkim dzieciakom zaczynającym dziś szkołe- powodzenia ;-) i tym co zaczęli wczoraj i przedwczoraj tez :-D

jaka błoga cisza w domu mmmm...

wybywam trochę się pociągac po vilidż - buty jakies bym se chciała kupić,ale znając moje szczęscie i rozmiar stopy to :confused2: se tylko polatam

miłego kobiałki

Witam,
No i poszedł synek do przedszkola.. Tak radośnie się szykował, pomógł spakować lunchboxa, plecak. A jak przyszło co do czego to płakał jak wychodziliśmy... A mamusia druga durna płakała pod oknem :-( Byłam jedyną matką która ryczała pod oknem :zawstydzona/y:
Wogóle to żeś niewiniątek była :-( tyle dzieci płakało...
Musiałam się szybko do domu zawinąć bo - jak to ja - zostawiłam tel w domu, a pani w przedszkolu powiedziała że jak będzie źle to będą dzwonić.
Ide se pochlipać w rękaw...

reklama
Witam
No i moje dziecie w szkole... śniadania nie zjadł bo już chciał jechać:) Podekscytowany jak nic:))
Lece sprzątać i szykować pokój dla gości:)
Miłego dnia

Do góry