reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia bo w szpitalu nie badaja na fotelu, ja chodze do Polmedu w Galway i na każdej wizycie bezpłatnie mam badanie na fotelu, mierzenie cisnienia, ważenie, a jeśli chcę to dodtkowo usg za opłatą 40e
Ostatnio miałam tez wymaz z pochwy (nie płaciłam nic dodatkowo) bo mam upławy, wyszło że muszę iść po receptę bo wymaz wyszedł do leczenia

AsiaSzym ale miałas przeżycia :szok:
to pogadaj z lekarzem, abyś do szpitala jechała spokojna, ale myślę że w takich przypadkach to robią cc odrazu

reklama
A mnie dopiero zaczyna kopac malenstwo....np. wczoraj wieczorem nie moglam zasnac takie bylo aktywne i skopalo dlon tatusia..(nigdy nie zapomne jego wyrazu twarzy- taka szczesliwa i rozemocjowana!) :) Dziewczyny w ktorym tyg dowiedzialyscie sie plci bobasa? Ciekawa jestem czy na tej mojej wizycie wtorkowej w szpitalu beda mi mogli juz powiedziec.....

ja bede tez we wtorek 27.01 w spitalu o 9:30 ..mam glukoze

Misia, ja byłam na usg w szpitalu w 17tyg i lekarka powiwedziała, że obstawia dziewczynke ale nie na 100%
a jak byłam później w 20 tyg w PL u mojego lekarz to juz powiedział, że na 100% jest pewien płci
Z pierwszym dzieckiem na 99% powiedzieli mi w 21tyg bo akurat tak wypadła wizyta, sprawdziło sie że chłopczyk ;-)

Misia powiedz czy ty dalej pracujesz w Smithsie??

Didi- a ja mam na 13.45, takze ty juz pewnie bedziesz po wszystkim.

Mondian- Tak, dalej tam pracuje. Obecnie od poniedzialku zaczynam po miesiecznej nieobecnosci- 2 choroby przerywane wakacjami:) Takze....rozleniwilam sie troche...Jestem bardzo ciekawa co oni ze mna teraz zrobia...ruchu nie ma..czasem 4 klientow na sklepie, takze chyba mnie zdejma z tych kas bo nie ma kogo kasowac. Niewykluczone, ze mnie przezuca na gore na niemowlaki.

Ja plec poznalam w 23tyg jak bylam w medicusie w Dublinie.A mialam tez usg w 15tyg w Pl to nie bylo widac,w 16tyg mialam pierwsza wizyte w szpitalu i pan doktor powiedzial ze nic nie widzi bo maly ma raczke miedzy nogami.
Potem w 28tyg potwierdzono na 100%ze to synek.

No wlasnie ja ostatnio bylam badana na fotelu w 23tyg:szok:i wszystko bylo ok i mam nadzieje ze od tamtej pory nic sie nie zmienilo.troche daleko mam do dublina a do Galway to juz wogole.
Wymaz z pochwy mialam jakies 3tyg temu bo mialam straszne uplawy i okazalo sie ze mam jakiekas infekcje,dostalam czopki dopochwowe i juz jest ok.

Misia wysłałam ci maila
Dzis pojechaliśmy karmić łabędzie, ale okazało się że zapomnieliśmy zabrac chleba a na dodatek parkomat był popsuty i nasz spacer z łabędziami zamieniliśmy na spacer zakupowy, a pozniej po shop street
Kupiłam małemu skarpetki w Next, sa super, i plecaczek do przedszkola na lunch, bo mój synek od zeszłego tygodnia chodzi do przedszkola!!!!!! :-):-):-)
Na razie 3 dni w tygodniu i jest zadowolony, ostatnio przyjechałam po niego, a on nie chciał ze mna wracać, bo sie bawili w namiot ;-)
A widziałyście te skarpety takie grube w Dunnes store po 3e sa super, kupiłam sobie ostatnio i mój M je czasami ubiera, smiesznie wygląda i dzis dokupiłam sobie kolejny trójpak

Witam mamy z irlandi :-) Czy orientujecie sie moze jakie jest tu dostepne mleko dla dzieci ze skaza bialkowa??? ale bez recepty. Gdyby ktoras z was mogla mi podac konkretna nazwe takiego mleczka bylabym bardzo wdzieczna:-)

Wkoncu siadlam do kompa;-)
Ale wkoncu mam szafe i wkoncu moglam rozłozyc ciuszki dla synka . Wiem przynajmiej co mi braku bo tak to caly czas wyciagalam to z lekalmowek i wkladama...

Co do badan "podwozia" to ja bylam badana w 20 tc jak bylam w PL tez tam gin na 4D powiedzial ze chlopak i zrobil super foteczke;-)
A to fotka ktora mowi sama za siebie...

Sprzeczek na forum nie lubie i nie bede nawet na ich temat sie wypowiadac. Zreszta dlatego juz nie pisze na kwietniówkach :baffled: przez takie cos...szkoda mi bylo nerów.

Sylwia nie pomoge , bo nie wiem :baffled:

dziekuje za info w sprawie szczepionek...;-) bede pytac tu dziewczym jakie sie daje...

Didi moj synke tez czesto mnie kopie tam na dole, czasem tez mysle ze zaraz mi wyjdzie. Ale lekarz mowi ze to normlane czasem kopnie tu czasem tam...
Wogole juz sie nie moge doczekac 19 lutego mam kolejne USG...

A tak to jestem wogole chora biore antybiotym bo moje zatoki tak zapchane ze nie moglam w nocy oddychac...

Wow Sofik!!!! Ale okaz!!!!! Hahaha...Dobra, dobra ta fota, choc na poczatku sie w niej nie polapalam. Ja tez juz bym chciala wiedziec i sie przekonac czy mnie instynkt nie zawodzi :)

reklama
Wow Sofik!!!! Ale okaz!!!!! Hahaha...Dobra, dobra ta fota, choc na poczatku sie w niej nie polapalam. Ja tez juz bym chciala wiedziec i sie przekonac czy mnie instynkt nie zawodzi :)

A Jak Ci instykt podpowiada ??
Ja w 1 ciazy wiedzialam ze bedzie Corka boo dowiedzilam sie 8 marca wiec mowie nie moze byc inaczej i jest corka...
A w drugiej pwoiem szczerze ze planowalismy SYNKA i robilismy wszytko zeby go niec;-) i sie udalo;-)
Wsumie 4 gin potwierdzilo plec wiec nie powinno byc pomyli na ostani usg 8 stycznia znów babeczka pokazla mi siusiaczka...
Wsumie mam juz cala wyprawke dla Młodego a jak by byla mloda nic mi juz po corce nie zotsalo:-D

Ostanio ogladalam wozki i powiem Wam ze strasznie drogie ale za to z UK wychodzi taniej duzo taniej...;-)

Do góry