reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

To dobrze, ze nie musze byc na czczo, bo wizyte mam o 13.45 i moglabym do tego czasu wykitowac z glodu ;)

Mondian- czuje sie zawstydzona...:) Wiem, ze powinnam robic te badania. Odkad jestem w Irlandii ciezej jest zadbac o te wszystkie sprawy (wiem, ze to niewystarczajace usprawiedliwienie). Ja sie nie obawiam przeszkod jezykowych tak generalnie, w koncu tatusiem fasolki jest irlandczyk:). Chodzi mi tylko o nazwy chorob...(takie slownictwo w zyciu codziennym ,domowym nigdy nie bylo mi potrzebne ;))

No i co ja mam zrobic jak nie mam tych wynikow badan krwi, mimo, ze mialam je robione....? Glupio mi teraz bedzie w tym szpitalu, ze nie mam wlasnych wynikow badan...

reklama
Misia..idz do Polmedu i powiedz ze chcesz te wyniki...ja poszlam je odebrac sama i dali mi je ..

wlasnie do mnie dzwonila babka ze szpitala i mowila cos ze jak przyjde w wtorek na ta glukoze to oni mi jakas formuje dadza albo ze wyle i teraz juz sama nie wiem o co jej chodzilo..w kazdym razie jakis chyba druczek do wypelnienia..

Did dokładnie. To była tylko ironia z mojej strony jak można być takim rasistą? Dalszy ciąg mojej wypowiedzi świadczy o tym jasno. Mój narzeczony jest nigeryjczykiem i pracuje tutaj jako neurochirurg więc wyobrażasz sobie takie komentarze po operacji: murzyn mnie operował?

Olivca zdenerowalo mnie to co napisalas!!!!
Nie jestem RASISTKA!!!!jak mnie nie znasz to mnie nie oceniaj.
Napisala tak ze murzyn mi pobieral krew bo jak mialam to ujac inaczej,a zla bylam bo byl nie delikatny.
Jak by Ci ktos podczas pobierania szarpal reka i ruszal igla to tez bys byla wsciekla,Bolalo mnie okropnie,bo nawet na niczym reki mi nie oparl tylko musialam ja trzymac w powietzru!!!!!
Nastepnym razem glupie komentarze zatrzymaj dla siebie.

Hej Misia nie martw sie tymi wynikami. W szpitalu jak ja chodzilam nikt mnie o takie badania nie pytal. Wszystko co potrzebowali robili mi na miejscu sami.
Wiec glowa do gory.

Hej Misia nie martw sie tymi wynikami. W szpitalu jak ja chodzilam nikt mnie o takie badania nie pytal. Wszystko co potrzebowali robili mi na miejscu sami.
Wiec glowa do gory.

Dokładnie:tak: Nie ma się czym martwić;-) Te badania z polskich przychodni są dla Twojej wiadomości, oni nawet na nie nie popatrzą i zrobią jeszcze raz to samo, ale po swojemu:-p Przynajmniej w Dublinie tak jest:-p

Moniadan mam nadzieje ze Ty bedziesz miala lepsze doswiadczenia z opieki przedporodowej w szpitalu:tak:. Ja tylko opisalam to czego doswiadczylam ja osobiscie i kilka dziewczyn siedzacych ze mna w oczekiwaniu na wizyte. To byla moja pierwsza ciaza i dla mnie bylo ogromnym zaskoczeniem, ze co wizyta mam kontakt z innym lekarzem:-(. I ja mialam maly klopot podczas ciazy, o konsekwencjach ktorego nie poinformowal mnie zaden z tych lekarzy. Dobrze ze jest net, kolezanki i nr tel. do mojego lekarza w PL ktorego odwiedzam jak tylko jade na urlop.:-)
Ale co do samego porodu i opieki poporodowej to jest naprawde super :-);-)Choc, jesli twoj lekarz nie bedzie mial dyzuru jak bedziesz rodzila( ja wyladowalam na porodowce o 22.30 a urodzilam o 4.07 nad ranem) to wezwa kogos kto taki dyzur prowadzi.:sorry: a swojego lekarza prowadzacego zobaczysz po porodzie na porannym obchodzie. :-);-):tak:

No dokładnie przy porodzie bedzie lekarz, który bedzie miał dyżur, dlatego sie nie martwie kim jest mój lekarz prowadzący
Chodze do Polskiego GP i jestem jak na razie zadowolona, poza tym byłam w PL u mojego lekarza, w lutym tez ide bo lece do PL na tydzień

Misia to masz dwa wyjścia albo iść do polmedu po wyniki albo w szpitalu ci pobiora krew, ja na Twoim miejscu bym powiedziała, że miałas robione badania ale zostały i twojego GP po prostu prawdę :-) a powiedz w ogole widziałas swoje wyniki? na co ci robiła?
A jeśli Twoj partner jest irlandczykiem i na codzien mówicie po angielsku to nie musisz sie absolutnie niczego obawiac, wszystko zrozumiesz, my tez przeciez nie mamy do czynienia z medycznym ang. a jakos zrozumielismy wszystko
Poza tym ta stronka z tymi terminami co ostatnio była wklaja na forum fajniei opisuje
no i mozesz wziąć słowniczek w razie czego
My nie widzielismy co to jest "placenta preavia" ale jak powiedzieli że jest "low"
to się domyśliłam że chodzi o łozysko
Ciekawe czy juz sie podniosło, dowiem sie 5 lutego

Olivca zdenerowalo mnie to co napisalas!!!!
Nie jestem RASISTKA!!!!jak mnie nie znasz to mnie nie oceniaj.
Napisala tak ze murzyn mi pobieral krew bo jak mialam to ujac inaczej,a zla bylam bo byl nie delikatny.
Jak by Ci ktos podczas pobierania szarpal reka i ruszal igla to tez bys byla wsciekla,Bolalo mnie okropnie,bo nawet na niczym reki mi nie oparl tylko musialam ja trzymac w powietzru!!!!!
Nastepnym razem glupie komentarze zatrzymaj dla siebie.
I właśnie przez takich rodaków jak Ty mamy tak zszarganą opinię. Polecam powrót do szkoły albo choćby streszczenie zasad kultury osobistej.Wiele osób nie ma pojęcia, iż używając stwierdzenia " Murzyn" mogą kogoś urazić.
Mój komentarz nie jest absolutnie głupi bo to świadczyłoby że ja taka jestem więc skąd "Twoja ocena skoro mnie nie znasz"? Poczytaj kilka razy zanim zamieścisz cokolwiek na forum.
Generalizowanie ludzi jest niecywilizacją, bo jak w twoim światopoglądziku ma się w takim razie stwierdzenie że wszystkie polki to puszczalskie a polacy to złodzieje?

Mondian - tak widzialam moje wyniki. Odebralam je w Polmedzie, potem bylam z nimi na wizycie u lekarza i wtedy - jestem pewna na 99% je tam zostawilam. Nie pamietam, czy zostawilam je przez pomylke, czy e lekarz mi je zabrala...dosc, ze ich nie mam.
A badanie mialam robione na wszystko, wlacznie z rozyczka i grupa krwi- to jedno ciagle mam bo jest na osobnej karteczce. Wiem, ze wszystko bylo absolutnie ok.
Mialam tez robione badanie krwi pod wzgledem chorob genetycznych i to badanie akurat mam.

reklama
Dziewczyny tak czytam i czytam.
U Was byli lekarze przy porodzie?
U mnie same położne,rzadko się zdarza,żeby lekarz był przy samym porodzie:tak:
Pamiętam,że lekarka przyszła do noworodka,ale przy porodzie połozna ze studentką:tak:

Do góry