reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

bylam na tym tescie obciazenia glukoza.
MURZYN mi pobral!!!!tak sie wkul ze mam teraz wielkiego sinca!!!!byl nie delikatny.
Murzyn? I się dałaś czarnemu?
W szoku jestem że nasz naród jest wciąż tak niecywilizowany:no:
Mysia ja byłam na rejestracji w maternity w poprzedni wtorek, Zaskoczył mnie wyraz KIN co pani mi wytłumaczyła że chodzi o najbliższe osoby które chcę powiadomić gdybym trafiła do szpitala, nie pytają kiedy choroby były ale czy wystąpiły-tak lub nie, również w rodzinie partnera i o dane partnera (też gdzie pracuje i chyba jego pps), czy masz upławy i czy są normalne a nie np. koloru zielonego, czy masz zatwardzenia teraz w czasie ciąży, chyba jeśli korzystasz z social welfere to o opiekuna, czy chcesz uczęszczać na szkołę rodzenia i jakie badania do tej pory miałaś u gp, któ jest twoim gp i adres ośrodka acha i czy chcesz karmić piersią.

reklama
:eek:
przeciez to tez czlowiek..i kazdmu moze zazyc sie zle wklucie..a czasami nawt jak dobrz klue sie to sa since..
Did dokładnie. To była tylko ironia z mojej strony jak można być takim rasistą? Dalszy ciąg mojej wypowiedzi świadczy o tym jasno. Mój narzeczony jest nigeryjczykiem i pracuje tutaj jako neurochirurg więc wyobrażasz sobie takie komentarze po operacji: murzyn mnie operował?

Lajfik super stronka :tak:

Misia83 nie martw sie, jeżeli nie będziesz wiedziała jakiejs nazwy to oni srróbuja ci to opisac
Najważniejsze to smear test -cytologia i Rubella - rózyczka
Jezeli nie masz dokumentu ze przechodziłas lub byłas szczepiona na różyczke to i tak ci pobiora krew

A Twój GP robił ci jakieś badania?
Ja miałam wszystko zrobione własnie oprócz tej różyczki i nie obeszło sie bez pobrania krwi

Ostatnio temat kręci sie wokół porodów, bo dużo ciężarówek sie nazbierało ;-)
Ja mam jeszcze pytanie, czy oni tu robia lewatywę???

Jak ja rejestrowałam sie w szpitalu na ta pierwsza wizyte padlo ze moim lekarzem prowadzacym byl murzyn dr Gubara czy jakos tak. Dla mnie nakgorsze bylo to ze widzialam go na mojej pierwszej wizycie tam i na ostatniej przed planowa data porodu. :wściekła/y:I tyle. Reszta wizyt to lekarze bedacy statystami pod okiem dr Gubary. Niestety wszyscy byli murzynami i pakistankami. I nie zrozumcie mnie zle - nie chodzi mi o ich pochodzenie ale o to ze o cokolwiek nie spytalam wszystko bylo ok ,nawet jak powiedzialam ze dzis taka brzydka pogoda. :crazy:
Najbardziej wkurzylam sie wtedy gdy bylam na wizycie poporodowej w szpitalu ktora wyznaczyli mi na 14 lutego :tak:i lekarz zapytal tylko jak sie czuje fizycznie i mi podziekowal. Wiec udalo mi sie tylko spytac o antykoncepcje dla matki karmiacej na co uslyszalam odpowiedz iz jak DLUGO BEDE KARMIC PIERSIA NIE ZAJDE W CIAZE!!! :baffled:Myslac ze cos ja zle spytalam, ponowilam pytanie a PAN DR powtorzyl ta sama odpowiedz.
Wiec ja osobiscie nie mam dobrej opinii o lekarzach z czarnego ladu. :sorry:

Witam.
Ale tu ruch :szok:
Dziewczyny, na pewno Was nie będą cięli jak nie będzie takiej potrzeby, więc spokojnie.
Monia, dlaczego chcesz rodzic w Pl?

Co do pępka, to faktycznie tutaj lekarze każa przemywac wodą. U nas to się nie sprawdziło niestety i pępuch się babrał, używaliśmy więc gazików nasączonych spirytusem i było już ok.
W związku z tym, ze gazików musiałam kupi 200 sztuk, bo tak były tylko pakowane, chętnie podzielę się z którąś z przyszłych mamusiek. Mam też do oddania zasypki do pupy.

Anineczka, miło że wracasz :)

Magdalena to ja chetna jestem na te gaziki... bo juz atakuje mame o nie..ale jesli nie potrzebujesz ich to odkupie..powiedz ile masz i ile chcesz za nie

a co do lekarzy to wczoraj na wizycie badala mnie wlasne pakistanka..sympatyczna...posciskaa mi brzuchol aby sprawdzic jak dziecko jest ulozone a w zemscie mala mnie skopala za to porzadnie i teraz znowu odpoczywa moj leniuszek..hehe..

No wiec ja nie mam zielonego pojecia kiedy mialam ostatni raz cytologie......dawno.....wiem tylko, ze byla ok...wtedy....No i co oni mi na to powiedza? Robic beda?
A tak wogole to czy przy tej pierwszej wizycie robia USG?
Co do badan to ja mialam robione badania krwi, ale moja lekarz- A.Sempka, powiedziala mi, zeby im powiedziec, ze nie mialam, bo jak powiem, ze mialam to oni mi juz nie zrobia, a zawsze warto sprawdzic, czy wszystko dalej ok. Wiec mam utrzymywac, ze nic nie mialam robione....

reklama
No wiec ja nie mam zielonego pojecia kiedy mialam ostatni raz cytologie......dawno.....wiem tylko, ze byla ok...wtedy....No i co oni mi na to powiedza? Robic beda?
A tak wogole to czy przy tej pierwszej wizycie robia USG?
Co do badan to ja mialam robione badania krwi, ale moja lekarz- A.Sempka, powiedziala mi, zeby im powiedziec, ze nie mialam, bo jak powiem, ze mialam to oni mi juz nie zrobia, a zawsze warto sprawdzic, czy wszystko dalej ok. Wiec mam utrzymywac, ze nic nie mialam robione....

ja tez chodze do Smpki..i robilam badania u niej sama..a jak poszlam na pierwsza wizyte do szpitala to pokazalam im ze mam...ale nie mialam zrobionej i potwierdzonej grupy krwi wiec pobrali i zrobili..tez jak bdziesz to przy stanowisku polonych jest koszyczek z pojemniczkami na mocz i tez sprawdzaja wiec wez jeen i zapelnij go;-) co do USG tak rbia na pierwszej wizycie :tak:

Do góry