reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Moich znajomych coreczka ma paszport irlandzki, to popytam. Ale z tego co sie orientuje to oni wszystko korespondencyjnie zalatwiali. Podstawowy warunek to taki,ze jedno z rodzicow musi udokumentowac, ze przed narodzinami dziecka bylo legalnie w Irlandii 3 lata.
U nas juz troszke lepiej ze zdrowkiem,jeszcze kaszlemy ale ogolne samopoczucie oki. Jutro jakas sale zabaw planujemy nawiedzic, bo dziecko za duzo energii ma i wylatac sie musi:-).
Moj "Aniolek" ostatnio jakis spozniony kryzys dwulatka przechodzi, rozki jej wyrosly i rozrabia ze szok:szok:. No i wszystko na NIE, lacznie z jedzeniem:crazy:.

reklama
Delfinek dzieki za odpowiedz:-)jesli mozesz to popytaj....wlasnie dziewczyny czy mialyscie robiona tutaj cytologie w szpitalu po porodzie,,,,ja wlasnie przed swietami bylam na badaniach pobrala mi wymaz itd kazala czekac na wynik 4tygodnie....ale poszlam bo mialam problem z uplawami w sumie kolor jasno zolty,,,powiedzialam jej o tym a ona mi na to ze tutaj u nich to jest ok i wszystko w porzdaku,,,,i teraz sama juz nie wiem co myslec,,,,poczekam na wynik z cytologi:-)

julia28 no to samo u mnie.Miałam robioną cytologie i wynik byl okUpławy tez mnie nie ominęły a pani na to , ze jest wszystko w porzadu ze mna i zdrowam jak yba:-):dry::-D

To widze ze nie tylko ja mialam takie podejscie:-)widac jestesmy zdrowe:-)no zobacze Cytologie jeszcze co powiedza:angry:a bylas moze u Polskiego Ginekologa tutaj??czy robilas znowu badanie i bylo ok:-)pozdrawiam

Nie kochana do polskiego nie chodziłam .Tylko szpital i moja pani GP:tak: Wiem tylko,ze jak jest ok to tak własnie jest. Bo gdy sie coś dzieje to na prawde stają na rzęsach , zeby było wszytsko w jak najlepszym porządku:tak: Zobaczysz ze cytologie bedziesz miała ksiązkową.
Buzka

ja też osobiście byłabym zainteresowana tą informacja odnośnie paszportu irlandzkiego bo moja kolezanka sie stara:)
pozdro

hej mamuski, jesli chodzi o paszport irlandzki to wszysstko zalatwia sie przez poczte i po zadnych ambasadach nie trzeba z dzieckiem jezdzic, na poczcie wybiera sie tylko wniosek o paszport i go wypelnia, trzeba isc tez na garde by potwierdzili tozsamosc dziecka na odwrocie zdjec, trzeba tez wypelnic formularz A ktory moze podpisac np twoj lekarz GP(wszystko bardzo dokladnie jest napisane w instrukcji dolaczonej do formularza o ten paszport wlasnie), paszport jest na 3 lata i wszystko przychodzi poczta, wyrobienie kosztuje jakies 25 euro,
mojej malej wyrobilam wlasnie irlandzki paszport bo nie musialam wloczyc jej i meza po Dublinie( w dodatku co rok bo polski paszport tylko rok wazny...)no i czekalam na niego tylko tydzien,
pozdrawiam serdecznie i powodzenia zycze

witam, ja mam pytanko do doświadczonych mam z Irlandii :-) jaki rodzaj materacyka wybierałyście do łóżeczka dziecinnego?
Ciężko mi tutaj jest uzyskać jakąś opinie, a niestety w Polsce materace są zupełnie innego rodzaju :baffled:

paszport jest na 3 lata i wszystko przychodzi poczta, wyrobienie kosztuje jakies 25 euro, mojej malej wyrobilam wlasnie irlandzki paszport bo nie musialam wloczyc jej i meza po Dublinie( w dodatku co rok bo polski paszport tylko rok wazny...)no i czekalam na niego tylko tydzien,

a powiedz mi czy na tym paszporcie byłaś już z dzieckiem w Polsce? bo słyszałam że celnicy tak czy siak wołają jakiegoś polskiego dokumentu dla potwierdzenia tożsamości, i że podwójne obywatelstwo ich nie interesuje :wściekła/y:

reklama
Do góry