reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
cześć mamusie
szukam pomocy...jestem w 22tyg ciąży. Mieszkam w portarlington i czeka mnie poród w portlaois. boje się i nie wiem co robić...czy lepiej rodzić tu czy wracać na poród do polski? czy wiecie coś na temat tego szpitala?
z góry dziękuję za pomoc!:-)
pozdrawiam
Olga

witam mamusie a zwłaszcza madzię71,
mam na imię olga i mam 27 lat. jestem mamą 2 letniego alexa i jestem w 23tyg ciąży. jestem z portarington,ale jstem bardzo samotna bo mój partner ciągle pracuje a ja tu nikogo nie znam...też go zamęczam obawami o przyszłość i strachem odnosnie porodu.
1 ciąże spędziłam w szpitalu w kielcach całe 7miesięcy i teraz też nie jest dobrze. Mam krwawienia. w szpitalu w Portlaois mam rodzić...czy któraś z was wie coś na temat porodu lub lekarzy z tego szpitala? czy może waszym zdaniem lepiej na poród wrócić do PL?
pozdrawiam Was gorąco

Czesc Dziewczyny! Jak ja dawno tu nie zagladalam:szok: (bo pisalam wogole malo).
U nas Swieta fajniutko, pierwszy i drugi dzien Swiat goscinnie. Za to Sylwestra jeszcze takiego nie mielismy....cala trojeczka w lozeczku, z kaszlem,katarem i goraczka:szok:. Z napojow musujacych byla...aspiryna z witamina C:-D. Ale w Nowy Rok juz mielismy gosci wiec trzeba bylo sie pozbierac do kupy...i tak zbieramy sie do dzisiaj,eh. Kaszelek dalej meczy:-(.
Zdrowka wszystkim w Nowym Roku zycze!!!

Pozdrawiam

Cześć.Ja mieszkam w okolicach kilcullen.Termin mam za 11 dni i również rodzę w Portaloise.Nie masz się co obawiac porodu w tym szpitalu moje wszystkie znajome tam rodza i są zadowolone.Napiszę Ci jak będę już po.

Delhinek to nie jesteś jedyną ktora Sylwestra spędzila z chorobą:) my tez i kupe moich znajomych równiez jakis wirus sie panoszy i nam plany psóje...
my dzis wielkie sprzątanie po świetach hihihi w koncu

pozdro

Cześć.Ja mieszkam w okolicach kilcullen.Termin mam za 11 dni i również rodzę w Portaloise.

A gdzie dokładnie, jeśli mogę zapytać;-) Chętnie poznałabym jakieś Mamy w moich okolicach:tak: Ja za to termin mam na 07.02, więc jeszcze trochę, a będę rodziła w Coombe w Dublinie, tak jak za pierwszym razem:tak:

czy lepiej rodzić tu czy wracać na poród do polski?

Ja bym została, bo tutaj opieka jest naprawdę świetna:tak: Przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń. Nie masz się co martwić - wszystko będzie dobrze:happy::tak:

Hej Dziewczyny jak teraz beda placic to kwartalne???ponoc co miesiac czy to prawda??:-)

Tak od nowego roku będzie wypłacane co miesiąc, w drugi poniedziałek miesiąca:tak: Ale za styczeń będzie dopiero w lutym, a dokładnie 09.02;-)
"From January 2009, the Early Childcare Supplement is worth €1,104 per child, per year. You will get €92 per month. It is paid in arrears on the second Monday of each month. For example, January's payment will be paid to you on the second Monday in February."

Zdrówka dla wszystkich Chorowitków:tak:
Trzymajcie się ciepło i zdrowo:happy: Miłego dnia:happy:

reklama
kamcia dzieki za odpowiedz:-)pozdrawiam

Wlasnie dziewczyny przypomnialam sobie czy ktoras z was skladala wniosek o Paszport Irlandzki dla Dziecka???chcialabym wiedziec jakie Dokumenty sa potrzebne co trzeba im wyslac,,,,,:-)jesli ktoras z was mogla by pomoc to dzieki z gory:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry