reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Hey
Ja dzis byłam u lekarza myslalam ze przepisze mi cud lek ale trzeba być powaznie chorym aby cos dostać
Wyczekalismy sie ponad godzinę i na daremno
Pytałam dokładnie o okres zarażenia i jest to 48h przed wysypka do przyschniecia wszystkich wykwitow
W ekstremalnych przypadkach mozna kogoś zarazić na kilka dni przed wysypka 4-5 wiec póki co jeszcze nikogo nie zarazilam!

Martuśka nie wiem czy byłaś juz u lekarza jesli powiesz ze macie zaplanowany lot to powinni wam cos przepisać jest lek Zovirax należy go przyjąć do 48h od pojawienia sie wysypki ja go chciałam ale ze znoszę w miarę dobrze ospe i nie mam żadnego wyjazdu to mi nie potrzebne
Ale moze wy dostaniecie Wtedy czas trwania choroby znacznie sie skraca
Sz juz dzis do pracy nie poszedł i jutro tez ma wolne
Zrobił obiad a teraz odpoczywamy :-)

reklama
Witam

Anineczko lepszego humorku zycze

Wisienko dobrze ze corcia ma sie lepiej

Tichonek powiadasz ze Twoj szanowny malozonek ma jutro urodziny :-D To jakie ciacho w koncu robisz?

Dzis jaka leniewa jestem ale to po szpitalnej wizycie jakas taka wypompowana wrocilam :baffled:nic mi sie nie chce

Monidan-a no własnie sobie poczytałam w neciedosłownie tak jak piszesz--czyli na 2dni przed wysypką można zarażać do wyschnięcia ostatniej"krostki":))))To co?Do soboty wysuszysz;)))?
Aaniu-ja też leniu..ję:)Na obiad tylko ryż z sosem(sobie kus kus zrobiłam)...od wczoraj dosłownie się toczę:((((
Anineczko-no ja mysle,że z bronia w ręku nas nie przyjmiesz;)A co masz dla Dawidka????Bo insze inszości to ja wiem,ale czyżby on czegos zapomniał???

Lubiczanko, ooo nieee!!!
ja juz z nikim sie nie spotykam teraz, nie chce znów byc posądzana o roznoszenie "obcego" :growl:
a tak na pwaznie, to wątpie aby do soboty wszystkie wyschły bo moga mi jeszcze wyjsc nowe :rolleyes2:
poza tym Emcia bedzie teraz małym rozpylaczem, ale dzieki za propozycje, jednak nadal uwazam ze powinnas teraz unikac ospy :dry:

to ja cora marnotrawna i chyba musze podkulic ogonek i schowac rozki
oto co mi odpisal na moje pytania kolega lekarz..Monia tez go znasz
cyt :
''Witaj
generalnie ospe mozna zlapac od osoby chorej na ospe lub polpasiec
zakaznosc jest na kilka dni przed wysypka i konczy sie z chwila wysuszenia wszystkich zmian (strupy)
srednio wysyp trwa 7dni
zaraza 2-3dni przed wysypka
w czasie wylegasnia nie infekuje''

a wiec zwracam honor

1155-1374sorry-posters.jpg

Lubiczanko a co to insza inszośc? Nieee niczego nie zapomniał.
I oczywiście broń schowam jak przyjedziecie...gorzej z moim mężowskim,się napatoczyc może,ale ciii ;-)

Aaania83 a dziękuje,umyłam podłogi,wyżyłam się na nich :nerd:

Moniadan szybkiego kurowania się.:tak::tak:
Ja już nie będę wnikała kiedy byłaś na imprezie i kogo zarażałaś.;-)
Po prostu dajmy już spokój.Atmosfera się zrobiła nie miła po prostu :blink:

Didi no córo marnotrawna :-D:-D

Anineczko to ja zapraszam do mnie jak juz u siebie pomylas :-)ja dzis mialam w planach ale len gigant mnie dopadl nic jutro tez jest dzien :-)

Lubiczanko no ja mialam wczorajsza zupe pieczarkowa...mam nadzieje ze len mnie do jutra opusci

Napisalam skarge jutro jedziemy do Dbulna dostarczyc pismo i zobaczymy jaka odpowiedz dostaniemy,mam nadzieje ze dlugo czekac nie bedziemy musieli.

Heja
Ja dziś mam coś słaby dzień:/
Pojechałam na Knocnacare do koleżanki po leki na ospe i sie troche wystałam w korkach://///
Dostarczyłam je Martuśce wiec mam nadzieje że szybko sie uporaja z ospa:)
JA już temat wczoraj zamknęłam bo dziewczyny sobie tego życzyły, więc ciesze sie że sytuacja sie wyjaśniła, i Monia została "oczyszczona z zarzutów"(jak to mi w sms napisałas:))))
Mam nadzieje że szybko ta ospa przejdzie i niech nie wraca!! Oliego dziś swędzi i lamentuje mi i marudzi:///
Zrobiłam sobie drinka (MArtini z sokiem jabłko mieta) na rozluzowanie:)) Może ktoś dołaczy do mnie??:)

Oto zdjecia jednego z syropów .. koszt ok 7euro za butelke

Załączniki

• IMG_1346.jpg
    IMG_1346.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_1345.jpg
    IMG_1345.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Hej.Dopiero teraz pisze:-)bo wczesniej jakos natchnienia nie miałam.
Dzionek szybciutko minał.Dzis byłam popilnowac moja ulubienice:-)Ani83córeczke.
Pozniej obiad,pod wieczor gołąbki z mężem robiłam,jeszcze sie gotuja.
Aniaa i masz racje z ta skarga,ze do nich napisałas.
Tichonku czytałam ten artykuł,ale juz wczesniej o tym sie dowiedziałam.Smutne wydarzenie i to bardzo.
Milego wieczorku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry