reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hey
Ja dzis byłam u lekarza myslalam ze przepisze mi cud lek ale trzeba być powaznie chorym aby cos dostać
Wyczekalismy sie ponad godzinę i na daremno
Pytałam dokładnie o okres zarażenia i jest to 48h przed wysypka do przyschniecia wszystkich wykwitow
W ekstremalnych przypadkach mozna kogoś zarazić na kilka dni przed wysypka 4-5 wiec póki co jeszcze nikogo nie zarazilam!

Martuśka nie wiem czy byłaś juz u lekarza jesli powiesz ze macie zaplanowany lot to powinni wam cos przepisać jest lek Zovirax należy go przyjąć do 48h od pojawienia sie wysypki ja go chciałam ale ze znoszę w miarę dobrze ospe i nie mam żadnego wyjazdu to mi nie potrzebne
Ale moze wy dostaniecie Wtedy czas trwania choroby znacznie sie skraca
Sz juz dzis do pracy nie poszedł i jutro tez ma wolne
Zrobił obiad a teraz odpoczywamy :-)

reklama
Witam

Anineczko lepszego humorku zycze

Wisienko dobrze ze corcia ma sie lepiej

Tichonek powiadasz ze Twoj szanowny malozonek ma jutro urodziny :-D To jakie ciacho w koncu robisz?

Dzis jaka leniewa jestem ale to po szpitalnej wizycie jakas taka wypompowana wrocilam :baffled:nic mi sie nie chce

Monidan-a no własnie sobie poczytałam w neciedosłownie tak jak piszesz--czyli na 2dni przed wysypką można zarażać do wyschnięcia ostatniej"krostki":))))To co?Do soboty wysuszysz;)))?
Aaniu-ja też leniu..ję:)Na obiad tylko ryż z sosem(sobie kus kus zrobiłam)...od wczoraj dosłownie się toczę:((((
Anineczko-no ja mysle,że z bronia w ręku nas nie przyjmiesz;)A co masz dla Dawidka????Bo insze inszości to ja wiem,ale czyżby on czegos zapomniał???

Lubiczanko, ooo nieee!!!
ja juz z nikim sie nie spotykam teraz, nie chce znów byc posądzana o roznoszenie "obcego" :growl:
a tak na pwaznie, to wątpie aby do soboty wszystkie wyschły bo moga mi jeszcze wyjsc nowe :rolleyes2:
poza tym Emcia bedzie teraz małym rozpylaczem, ale dzieki za propozycje, jednak nadal uwazam ze powinnas teraz unikac ospy :dry:

to ja cora marnotrawna i chyba musze podkulic ogonek i schowac rozki
oto co mi odpisal na moje pytania kolega lekarz..Monia tez go znasz
cyt :
''Witaj
generalnie ospe mozna zlapac od osoby chorej na ospe lub polpasiec
zakaznosc jest na kilka dni przed wysypka i konczy sie z chwila wysuszenia wszystkich zmian (strupy)
srednio wysyp trwa 7dni
zaraza 2-3dni przed wysypka
w czasie wylegasnia nie infekuje''

a wiec zwracam honor

1155-1374sorry-posters.jpg

Lubiczanko a co to insza inszośc? Nieee niczego nie zapomniał.
I oczywiście broń schowam jak przyjedziecie...gorzej z moim mężowskim,się napatoczyc może,ale ciii ;-)

Aaania83 a dziękuje,umyłam podłogi,wyżyłam się na nich :nerd:

Moniadan szybkiego kurowania się.:tak::tak:
Ja już nie będę wnikała kiedy byłaś na imprezie i kogo zarażałaś.;-)
Po prostu dajmy już spokój.Atmosfera się zrobiła nie miła po prostu :blink:

Didi no córo marnotrawna :-D:-D

Anineczko to ja zapraszam do mnie jak juz u siebie pomylas :-)ja dzis mialam w planach ale len gigant mnie dopadl nic jutro tez jest dzien :-)

Lubiczanko no ja mialam wczorajsza zupe pieczarkowa...mam nadzieje ze len mnie do jutra opusci

Napisalam skarge jutro jedziemy do Dbulna dostarczyc pismo i zobaczymy jaka odpowiedz dostaniemy,mam nadzieje ze dlugo czekac nie bedziemy musieli.

Heja
Ja dziś mam coś słaby dzień:/
Pojechałam na Knocnacare do koleżanki po leki na ospe i sie troche wystałam w korkach://///
Dostarczyłam je Martuśce wiec mam nadzieje że szybko sie uporaja z ospa:)
JA już temat wczoraj zamknęłam bo dziewczyny sobie tego życzyły, więc ciesze sie że sytuacja sie wyjaśniła, i Monia została "oczyszczona z zarzutów"(jak to mi w sms napisałas:))))
Mam nadzieje że szybko ta ospa przejdzie i niech nie wraca!! Oliego dziś swędzi i lamentuje mi i marudzi:///
Zrobiłam sobie drinka (MArtini z sokiem jabłko mieta) na rozluzowanie:)) Może ktoś dołaczy do mnie??:)

Oto zdjecia jednego z syropów .. koszt ok 7euro za butelke

Załączniki

• IMG_1346.jpg
    IMG_1346.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_1345.jpg
    IMG_1345.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Hej.Dopiero teraz pisze:-)bo wczesniej jakos natchnienia nie miałam.
Dzionek szybciutko minał.Dzis byłam popilnowac moja ulubienice:-)Ani83córeczke.
Pozniej obiad,pod wieczor gołąbki z mężem robiłam,jeszcze sie gotuja.
Aniaa i masz racje z ta skarga,ze do nich napisałas.
Tichonku czytałam ten artykuł,ale juz wczesniej o tym sie dowiedziałam.Smutne wydarzenie i to bardzo.
Milego wieczorku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry