W lidlu sa do wyboru dwie gofrownice. Jedna na cienkie, druga na grube. Dlatego Wam tak roznie wychodzi!Ja sie czaje na ta gruba.
Aha i ja zawsze robilam z tego jedynego przepisu: 2szklanki maki,2szklanki mleka,1lyzeczka proszku do pieczenia,szczypta soli,1/3 szklanki oleju,2 jajka(oddzielnie bialka z zoltkami).Rozgrzac gofrownice.Ubic wszystkie skladniki oprocz bialek.Nastepnie ubic bialka na sztywna pianke i delikatnie wmieszac lyzka w ciasto. Gofry sa bez cukru,ew mozna dodac z lyzke.
Ja tak wpadam i wypadam, ale czasu nie mam ostatnio. M dlugo pracuje, zaczyna od 6,a wraca praktycznie nocami, ale jeszcze tylko pare dni i bedzie juz normalnie konczyl.
Aha i ja zawsze robilam z tego jedynego przepisu: 2szklanki maki,2szklanki mleka,1lyzeczka proszku do pieczenia,szczypta soli,1/3 szklanki oleju,2 jajka(oddzielnie bialka z zoltkami).Rozgrzac gofrownice.Ubic wszystkie skladniki oprocz bialek.Nastepnie ubic bialka na sztywna pianke i delikatnie wmieszac lyzka w ciasto. Gofry sa bez cukru,ew mozna dodac z lyzke.
Ja tak wpadam i wypadam, ale czasu nie mam ostatnio. M dlugo pracuje, zaczyna od 6,a wraca praktycznie nocami, ale jeszcze tylko pare dni i bedzie juz normalnie konczyl.
Ostatnia edycja: