reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej,

lubiczanko sasiadka polecila mi polskiego lekarza w Sword, tylko on mi pomogl jak mnie ten okropny kaszel meczyl w ciazy:tak:, za wizyte bierze 40 euro, a jak musisz przyjsc na kontrole to juz nic nie placisz:tak:. A ta moja sasiadka ze swoim synkiem tylko do niego chodzi, a u Gp tylko na szczepienia.

ale ponuro za oknem:-(,
sasiadka namawia mnie na babski wieczor u nas w miescie w hotelu, kupujesz bilet sa pokazy mody, drinki:-p, fryzjerzy, kosmetyczki a na koniec dj i dyskoteka. Zastanawiam sie czy isc ale w tedy bede musiala Zuzie z mezem zostawic. Maz mowi zebym poszla;-).
ja bym poszla :tak::tak::-pjak mezowski sie godzi ....

mnie sie kolezanki pytaly czy w ta sobote idziemy...ale mnie chyba m nie pusci:sorry::sorry::eek::no::no:a poszla bym z mila checia na balety;-):dry:
ja sie tylko boje czy po tym leku mala nie bedzie miala jeszcze wiekszych problemow z kupka.:-(
Tichonek dobrze, ze nie dzwonili i dla mnie tez narob nalesnikow:-p:cool2:
problemow z kupa na pewno nie bedzie miala/...szym to bral i robil kupy normalnie...
ten gaviscon jest po to zeby dziecko nie ulewalo...a nie po to zeby nie s**ło-sorki za wyrazenie ale mi sie zrymowalo;-):-D:-D:-p:zawstydzona/y:

Witam,
Ciesze sie, ze znalazlam ten watek:-) Mam na imie Magda, od 3,5 roku mieszkam w Dublinie, mam synka z grudnia 2008, rodzilam go tutaj co bardzo dobrze wspominam:-)
Pracowalam tu tylko chwile przed ciaza, od tamtej pory nie pracuje i jakos dobrze mi z tym;-) Od pazdziernika wybieram sie do szkoly, chcialabym tez miec drugie malenstwo:-)
Poczytam troche, postaram sie lepiej Was poznac jesli pozwolicie.
Pozdrawiam.
witamy,witamy w naszych skromnych progach:)

Ewelcia-żebyś na anorektyczkę mi nie wyglądala!!!
...
Vikamciag-jak tam u Ciebie(Was)-hooop hooop
Lubiczanko daleko mi jeszcze do anorektyczki....;-):tak::tak:
widzialas mnie na zdjeciu???

no wloasnie Vikamcia A ty gdzie??

siemano

Lubiczanko ..kurcze wydawalo mi sie ze dzisiaj sie tutaj witalam... chociaz mozliwe ze nie bo od rana jakas taka wczorasza ..niedospana i jak tylko wrocilam do domu po odwiezieniu Ala to myk jeszcze podzemalam troszke bo na wiecej Ewa nie dala ..czyli kilka razy zasypialam i budzilam sie a raczej mloda mnie sarpala bo przezywala bajki

witam Nowa mamuśke

lubiczanko-ja nie z tych co lubia glodowac, wrecz przeciwnie z kuchni bym nie wychodzila:-D:-Dtylko tak jakos dzis braklo rano czasu na sniadanko :sorry2:
Ollena-witaj wsrod Nas:-) widze, ze tak jak ja lubisz latac na dluzej do Pl. Ja juz sie nie moge doczekac wakacji,wybywam na 1,5mies.:-):-)
AsienkaM-nie masz na co czekac, tylko stroj sie na imprezke:-)zobaczysz, ze tatus swietnie sobie poradzi z mala:tak:
Tichonku- kibelki nie uciekna;-)wiec smialo odpoczywaj a na obiad zamow pizze:-D

ewelcia a ten GAVISCON infant jest na recepte??
Moze warto sprobowac bo tak sie denrwuje jak jej sie wraca.

Chyba tak bynajmniej my dostalismy go na recepte.Odnośnie co do tego ulewania to ja bym na twoim miejscu sprobowała ztym lekiem:tak:.Moj Kacper to malutko ulewał i to dostał,ale za to z moja Julcia to mialam problem ona to az przez puł pokoju ulewala i rzaden pediatra z pl(bo taqm ja rodziałam)nic mi na to niedal kazdy tylko mowi ze niektore dzieci maja refluks az do 6mies zycia i tak bylo z moja Juleczka.Okropnie bylo patrzec jak zjada a potem wszystko oddaje:-(.

Witam

Pogoda się poprawia,ale ten wietrzyk nie za miły :dry:

AsieńkoM mój Antek ulewał do 10 miesiąca życia,nie było to jakieś małe ulewanie,a całkiem spore.Pamiętam,że przebierałam go kilka razy dziennie.Ale jeśli są leki na ulewanie to podaj,ale obawiam się,że u Zuzi po prostu ma osłabiony zwieracz przełyku.
Ja kładłam Antka tylko na boczki,bo na wznak mógł się udławic,kurcze pamiętam jakie to było męczące,nawet 2-3 godziny po posiłku potrafił zahaficic całe ubranie.No ale musicie to przejśc,kiedyś minie :tak:
Aha,sprawdzaj czy mała dobrze przybiera na wadze,jeśli tak to w zasadzie wszystko ok..

Tichonku dobrze,że nie dzwonili :-):-)

marcysiu jak bym widziała Antka z zapaleniem ucha.A nie myślałaś o konsultacji z laryngologiem? Fakt,na wizytę tutaj czeka się kilka miesięcy,ale może się przyda?
Czytam,że lecicie do Pl,koniecznie tam odwiedź laryngologa :tak::tak:
Mój Antek dzięki tym częstym zapaleniom na już płyn w uszach :dry:

Ollena witamy,witamy.

Kurcze rozlał mi się sok z buraków w lodówce :wściekła/y: i nie umiem wyciągnąc dolnych szuflad z lodówki,a one całe różowo-czerwone :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry