reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

Naja jeszcze troche i twoj synio wsiadzie i odjedzie :laugh:

Nie jestem do konca w temacie czym sie zajmujesz ale z tego co piszesz to wynika ze jestes wykładowca na uczelni w trakcie doktoratu, tak??
Takze czym sie przejmujesz prace masz i to dobra :)

Pozdrawiamy i miłego dnia zyczymy!!!

reklama
jego ojciec jest genialnym kierowca, mam nadzieje, ze syn odziedziczy zdolnosci :)

poza tym, ze duza czesc mojej pracy zajmuje praca dla ojca mojego dziecka ;) to wykladam na uniwerku, to sie zgadza. robota niby dobra, bo musze tam byc na dobra sprawe raz w tyg., gora dwa i za to mi placa. procz tego pisze do gazet, tylko ze..

dlatego, ze jestem uwiazana do uczelni nie moge z polski wyjechac! artykuly zawsze moge mejlem wyslac i wszystko jedno, skad. teraz tez wysylam do dublina i jest w porzadku. a ja mam dosc polski zwyczajnie. tym bardziej, ze ja jestem tu z dzieckiem teraz sama.

wczoraj dostalam telefon i propozycje pracy w sekretariacie w dublinie wlasnie. czego wiecej chciec! tylko, ze do wrzesnia jestem tu zobowiazana siedziec. umowa i tyle. moge sobie poejchac na tydzien czy miesiac, ale poki mi tu placa mam byc i tyle. szlag mnie trafia.

czesc Dziewczyny!!!
domeczek5hh.gif

to ja moze tez pokaze moja Niunie...
186.gif

lyzeczka4zp.jpg

186.gif

wata14wn.jpg

186.gif

ztata3kw.jpg

186.gif

wata24zn.jpg

186.gif

a tu jesli ktos chce zobaczyc cos fajnego, to niech sobie sciagnie :) WARTO :

***http://www.megaupload.com/?d=P7ZAZJHN***
dz21dz.gif

Dziękuje Dziewczyny za wytłumaczenie!!! Teraz już wiem, co to ostracyzm. HA!
Naja! Twój synuś słodki!!! Ale szybko rośnie! Pamiętam Jego poprzednie zdjęcia. A teraz??? Już prawie kawaler...
Moja Paulinka była dziś trzeci dzień w przedszkolu. Chodzi na 4 godziny dziennie. Rano-przy odprowadzaniu -jest płacz i nawet wrzask! Ale potem wspaniale sie bawi z innymi dziećmi. Wczoraj zapytałam ją,co mówi pani w przedszkolu,a ona zawołała : "kam-kam!" wnioskuję,że to "come,come" .
Ale ciesze sie,że nie jest najgorzej z barierą jezykową. Dziś nawet na pożegnanie pomachała swojej pani i powiedziała "baj-baj" .super!
Ja od poniedziałku zaczęłam poszukiwania pracy. Zobaczymy co z tego wyniknie... Trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam gorąco!!!

CO TU TAKA CISZA I PUSTKI???!!! HALO!!!
U nas dziś KOSZMARNY wiatr!! Aż drzewa zgina... Brrr...
Moja pociezh dziś od 9rano w przedszkolu a ja robie przedświąteczne porządki.
Tutaj wogóle nie czuję świątecznej atmosfery...to smutne...
Zwykłe kilka dni wolnego i tyle. Eh! Brakuje mi tej polskiej Wielkanocnej atmosfery oczekiwania....
Następne świeta MUSZE spędzić w Polsce!
Całuje gorąco!!!
Piszcie,bo tak pusto sie zrobiło....

To i ja sie dzis witam :D
U nas nawet fajny dzionek sie zapowiada, swieci słonce choc i wiatr tez jest
Czy tu zawsze wieje??
Co do swiat to na razie obmyslam co upichce ;D A z ta swiateczna atmosfera to mam tak samo,
wydaje mi sie ze tu jakiekolwiek swieto zwiazane jest z zakupami, pełno w sklepach jaj z czekolady.
Ciekawa jestem czy oni tu robia pisanki, ja chciałabym jajka pomalowac ale nie wiem czy tu
jakies barwniki znajde :-[ No i chyba pokarmu tu sie tez nie swieci :-[

Anilamcórcia jak zwykle slicznota, a jak sie czule do tatusia przytula :)
Filmik obejrzałam, smieszny :laugh:

Adusiatwoja mała to zuch dziewczyna, swietnie sobie radzi w przedszkolu.
A ze płacze to normalne w koncu to nowa sytuacja dla niej i obcy ludzie, bedzie dobrze.
Tez planuje Jagode posłac do przedszkola jak dwa latka skonczy,a sama gdzies do pracy wyruszyc,
a jak bedzie to czas pokaze.
Póki co to musze sie za jezyk wziac porzadnie, a potem myslec o pracy!!!
a powiedz Paulinka jest w grupie dwulatków??

Ewelinus!!!
Ja właśnie po to chce iść do pracy!Musze wreszcie ruszyć do przodu z moim angielskim.Siedząc w domu wiele sie nie naucze...A w pracy będe musiała.
Chciałabym bardzo coś znależć.Zobaczymy.
Z Paulinki też jestem dumna! Ciesze sie,że tak szybko i pomyślnie przebiega zaadoptowanie sie do nowego miejsca i ludzi.
Zaraz po nią ide do przedszkola. A widze,że wiatr POTWORNIE wieje i zacina deszcz.Super...
Ale ta pogoda mnie zniechęca do wszystkiego...
Chwile słońca a za moment deszcz....
Co do wiatrów,to chyba można na palcach policzyć bezwietrzne dni w Irlandii.
U nas w Cavan są zawsze wiatry,mniejsze lub wieksze.Ale ten dzisiejszy to chyba jakiś churagan! Straszne! A ja musze już pędzić po małą...
Ale nas wywieje.........
Ewelinius! Co do jajek,to nie wiem czy oni malują. Ale w sklepach nigdzie nie widziałam...
Ja właśnie ugotowałam kilka w skorupkach z cebuli. Potem coś na nich skrobne i będzie choćby namiastka polskich pisanek...
Pokarmów tutaj wogóle nie święcą. Szkoda,bo to taka ładna tradycja....
No i moja mała poszłaby z koszyczkie. Ale trudno.
Dobra,lece po córcie. Dosłownie "lece",bo tak silny wiatr może mnie porwać.....HA!!!!
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki!

Adusia wskakuj na miotłe co sie bedziesz szarpac ;)

Cos mi sie wydaje ze mamuski wpadły w szał przedswiateczny >:D

A ja sie pochwale ze kupiłam sliczne kurczaczki z prawdziwych piór i to z przeceny 8)
a jaja tez w cebuli zabarwie,
tez załuje ze moja mała baranka w koszyczku nie pójdzie swiecic :(
Pamietam ze jako dzieciak strasznie przezywałam to zeby niesc koszyk prosto zeby czegos nie zgubic,
a zadanie było niełatwe bo do koscioła było z 2 kilosy, no i jeszcze zdobienie pisanek, to była frajda !!!

trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie pracy oczywiscie fajnej
pozdrawiamy

wiosna47lm.gif
Czesc Dziewczynki!!!
wiosna56bk.gif

nie pisalam dzisiaj, bo kurde...
bylam rano w miescie, a jak wróciłam nie mialam necika :(.jak sie okazało okolo 18-ej moja kolezanka tez nie miala,podobno byla jakas awaria nio i ... dopiero teraz siadlam :)
ja tez dzis zrobiłam małe zakupki, szczególnie Kingusi: kupiłam bluzeczki i kapelusik juz na wyjazd do Polski, jescze kupilam nowe poszewki na posciel :D...
dobra narazie spadam, bo facet mnie goni z kompika (dlatego tez tak chaotycznie pisze :) )...
postaram sie jeszcze dzis odezwac :-*

reklama
Do góry