reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

tak to prawda zaczeli nas ostro sprawdzac ja mialam ta sama sytuacje w sierpniu zmienilam adres i wyslalm im powiadomienie ale oni prawdopodobnie tego nie zmienili wiec wyslali mi aplikacje na stary adres a ja nie wiedzialam i nie wplynely pieniazki ale wyslalm im list tylko od lekarza a w nastepnym miesiacu wszystko nam zwrocili :-D

reklama
:-)wlasnie,,,a co do mnie to ja wogole nie powiadomialam o zmianie adresu sami znalezli moj nowy adres,,,,ale fakt sprawdzaja teraz :tak:widac musza,,,,,mam nadzieje ze wszystko dojdzie i mi nic nie wstrzymaja,,,,,pozdrawiam mamusie

Witam!
No i zrobiła sie normalna pogoda :sorry2: a tak ładnie było
Dziewczyny słyszałyście o zatrutej ołowiem wodzie w Galway?? Ja jestem tym przerazona, taka woda nie jest w ogóle zdatna do spozycia nawet po przegotowaniu, my pijemy i gotujemy teraz na mineralnej, orientujecie sie moze gdzie mozna zbadać wodę, czy jest cos takiego jak sanepid w Polsce?? chcielibysmy oddać próbke do badania.

Dzien Dobry dziewczeta...Moze kawki ??
1574R-22246.jpg
Nie wiem czy pisalam ze Stasiu mial podejrzenie o alergie na roztocza i w zwiazku z tym wczoraj mial robione testy alergiczne i okazalo sie nie jest czysciutki. Nie ma zadnego uczulenia. Uffff, no i jeszcze druga pozytywna wiadomosc- dostal wczoraj bezplatna szczepionke na pneumokoki. Zalapal sie jednak, a juz myslalam ze nie. I jeszcze zlozylismy wczoraj wniosek na paszport biometryczny, takze dzien very busy ale wszystko pozytywnie zalatwione.

Witam u Nas dzis słonko nareszcie...

Kasia to dobrze ze nie ma alergii, widze ze lecimy do Pl tego samego dnia ;-)
Fajnie ze udalo sie wam dostac ta szczepionke, mi lekarka mowila ze tu nie szczepia na to :szok:

A co to jest ten paszport biometryczny ??? bo ja troche zacofana jestem...

HEj Sofik -u nas w Dublinie tez slonko.
Paszport biometryczny jest na 5 lat wystawiany, potrzebny jest do niego pesel dzieciaczka i musi byc do niego specjalne zdjecie tzn duuuza twarz, praktycznie cale zdjecie zajmuje twarz dziecka, kosztuje 36 euro i trzeba czekac na niego troche dluzej.
A na szczepionke zalapuja sie dzieci urodzone we wrzesniu 2006 i mlodsze..
A lot do Polski rzeczywiscie tego samego dnia,A dokad lecisz, bo ja do Bydgoszczy z Dublina... juz mozemy rozpoczac wielkie odliczanie..... 10.....

Aha , to juz wiem moja ma paszport na 10 lat :szok: a zdjecie ma jak miala pol roku ;-) No to moja dlatego sie nie lapie bo urodizla sie listopad 2005
Ja tez lece z Dublina ale do Katowic... Mozemy odliczac , ja juz sie nie moge doczekac tego wyjazdu, lece co prawda tlyko sama z corka bez M ,ale pobyt w PL dobrze mi zrobi...
Pozatym pojde na USG 4D i wszytiego sie dowiem co z maluszkiem bo tu to nic konkretnego nie mowia , nawet nie slychac serduszka tylko widac nawet nie powiedzac ile bile na minute... nie wiem ale w 1 ciazy bylam bardziej spokojna niz teraz....

A o ktorej masz lot??Bo my rano o 6.10 moze sie gdzies miniemy w korytarzu albo na shoppingu w strefie wolnoclowej :)... Ja tez jak jestem w PL do przeglady i badania sobie robie, choc jak bylam w ciazy, to akurat nie. Przebiegala ksiazkowo i starczyl mi tutejszy schemat postepowania. A w Pl wszyscy sie mocno dziwili hehehe...

reklama
Kasiu to Ty juz bedziesz w PL, a ja bede dopiero leciec mam lot o 16:00
Juz sie doczekac ,nie moge!!!
Wiesz ja tez nie poszła bym na USG, ale po tym co mi tu zrobili to wsumie nic nie wiem, wiec chce w Pl choc raz to skontrolowac i dowiedziec sie kto siedzi w moim brzuszku ;-)

zmykam do sklepu...

Do góry