reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

magdalena81 tak cała ciaze tu mialam prowadzona i tu rodziłam córe ale w innym szpitalu... po przeprowadzce teraz w styczniu mieszkamy blizej innego szpitala i go wybralam ale zastanawiam sie nad zmiana ale zobacze jak bedzie na kolejnej wizytcie 13 listopada ;-)
A za 2 tyg. jade do Pl i chyba 13 pazdziernika pojde na USG;-)

reklama
Wiatm sie w kolejny sloneczny dzien :-)

Dzis niestety siedzimy w domu, ale za to jutro jedziemy razem z M. Wkoncu kupie sobie stolik jakis ladny do salonu i firanke dla Amandy do pokoiku.
A i jak bedzie pogoda to planujemy pojechac do tego parku w Oranmore. Magda moze sie akurat wybieracie tam jutro lub pojutrze?Moze na niedziele bysmy sie spikneli tam?

Czesc kobietki:-) Sofik nie ukrywam,ze tez gdzies tam gleboko czekalismy na synka;-) Jednak jest jak jest-mam druga corcie i znow spineczki, sukienusie i takie tam.Jednak jak widze jaka jest slodka i zdrowa przede wszytskim to az lza sie w oku kreci.Moze jeszcze kiedys bede miala synka. ;-) A co do Twojego drozdzowca to nie watpie,ze pyszny jest- mialam na mysli to,ze chyba nie umialabym go zrobic.
magdalena81 wrzuce Ci na priv jak mala zasnie latwy i szybki przepis na pyszne ciacho.Goscie beda zachwyceni . A tego Frania to masz przeslodkiego:rofl2: Jak sie naucze wstawiac tu fotki to pokaze Wam moje corcie :) No i pomniejszyc te zdjecia chyba musze.
A jesli chodzi o USG tutaj to ja akurat mialam jedno i to ostatnie pod koniec ciazy, a to dlatego,ze bylam w PL na poczatku ciazy.Czyli o opiecetu ciezarnej raczej nie moge sie wypowiedziec-mialam ja jakies 4 miesiace i bylo ok. Natomiast zadowolona jestem bardzo z samej opieki podczas porodu i zaraz po nim.Dodam,ze rodzilam w Rotundzie :)

Witam!
Magdalena81 mam autko więc moge bez problemu podjechac do Oranmore tylko nie wiem w którym miejscu jest ten park?? Jakby co to mój telefon 0851183213

Sofik to dziwne ze nie zmierzyli długości, ale nie przejmuj sie, z tego co pamiętam to mierzy sie od głowy do pupy i w 13tc spokojnie moznan podac długosc bo dziecko jeszcze nie jest takie duże żeby nie dało sie zmierzyć
Ja teraz chodzę do Polmedu, wizyty darmowe tylko za usg dopłacam

Dziewczyny a jakie robiłyście tutaj badania z krwi w ciaży, bo np za 30e w Polmedzie robią wszystko, myślę ze to nei duzo, jak robia odrazu grupę krwi, przeciwciała różyczki, toxo, hiv, glukoza, żelazo itp i jeszcze mogę sobie dodatkowo powiedziec co chce miec zrobione, bo jest jedna cana za wszystkie badania

Wczoraj mieliśmy 4 rocznicę Slubu, byliśmy na kolacji, było super, pogoda piekna, spacer koło zatoki, hmm :-)
Miłego dnia wam życzę

moniadan tak samo mysle jak Ty bo ja w 1 ciazy miałam zmierzona corke, no ale juz sie umowilam za 2 tyg. do gina w PL na USG 4 D wiec nie bede marudzic..
Ja poszłam na badania do szpitala i na toxo do GP... A 30 e to nie duzo wiec warto zrobic....;-)
Myslam zeby isc tu na polskiie USG ale jesli jade to 2 tyg. wytrzymam do 13 pazdziernika;-)
Gratuluje fasolki;-) Kochana!!! Jak sie czujesz wogole?
Widze ze na forum przewaga mama z Galway :-)

Larcia, weekend odpada, bo przyjeżdza do mnie psiapsiółka z Anglii, której ponad rok nie widziałam. W następnym tygodniu jak najbardziej o ile pogoda pozwoli.

Moniadn, oby pogoda w przyszłym tyg dopisała, na pewno się wybiorę do parku, wcześniej zadzwonię:-).

Styrałam sie dzisiaj strasznie, padam z nóg. Ale jutro przyjeżdża wspomniana psiapsiółka, już nie mogę sie doczekać :-). Imprezowałyśmy "trochę" razem jak jeszcze singielkami byłyśmy:-), więc będzie co wspominać...

Margaritta, dzięki za przepis. Szkoda że dopiero teraz weszłam na forum,bo już jabłecznik się studzi... Ale z przepisu na pewno skorzystam.

Młodzież śpi, więc idę po zimne pifko:tak:, potem prysznic i lulać :-).

Miłego weekendu:-).

Hej dziewczyny ja powracam do tematu Powrot do szkoly,,,,,,mimo tego odmownego pisma dostalam czek,,,,,:-)to teraz juz nie wiem o co chodzi,,,,,i na Fis tez sie doczekalam wreszcie przyznali w tym miesiacu juz wszystko jest na kacie,,,,pozdrawiam:-)wszystkie mamusie

pewnie dlatego, ze dostalas fis, przyznali automatycznie dodatek na ubrania (bo przeciez jeszcze mozna skladac wnioski). Wydaje mi sie, ze po prostu znalazlas sie w ostatniej chwili w bazie danych i dostalas. Gratuluje. Mozesz przypomniec jak dlugo czekalas na FIS?
Juz doczytalam, od lutego, prawda?

Ostatnia edycja:
Witam
Weekend chyba bedzie łądny, ale jak an razie u mnie za oknem mgła i zimno tlyko 10 stopni...

Czy moge Was prosic o głosik - link jest w podpisie z góry dziekuje ;-)

reklama
Do góry