reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka, a dlaczego nie chcesz nas odwiedzać na forum????

Mam nadzieję, że Wasze plany wypalą i szybko wrócisz do Krainy Deszczowców:-)

3razyM
, dziękuję za odpowiedź:-)

reklama
anineczka jeszcze sa buleczki wiec zapraszam...
niedawno wstalysmy z niunia i rece mi opadly jak zbaczylam przez okno znowu deszcz...wrrr biedne dziecko znowu dzien spedzi w domku no ale postaram sie jej zajac czas...

Hej hej

Magdalena po głębszym zastanowieniu się jednak będe Was odwiedzać.
Odechciało mi się jak ktoś :cool2: powiedział,że jest to kółko wzajemnej adoracji i gadamy tylko o d*** marynie :-D
No ale nie będe siać zamętu.I nie powiem kto to taki :sorry2:
Po zastanowieniu zdecydowałam,że jednak zostane a te osoby ,które mnie nie lubią będe musiały znieść moje towarzystwo.

Ja dalej czekam na kuriera.Znalazłam też innego w razie co,który odbiera paczki we wtorki i środy:tak:

U nas pochmurnie ale nie pada.Pewnie to tylko kwestia czasu :rofl2:
Ale w Polsce to dopiero zimnica.Dzieciaki chorują bo z 30 stopni zrobiło się 10 :baffled:

My dzisiaj idziemy do lekarza z Mateuszka guzkiem na ręku.Ciekawe co zaproponuje.Antybiotyk,który dał lekarz nie zadziałał.I do tego maść sterydowa nie przyniosła skutków.
No i musze powidzieć,że mój lekarz James Clarks to jest fajny gość :-p

Sulwusia a te bułeczki to sama Twoja robota?
Mniammm,
Ja właśnie upiekłam bułeczki śniadaniowe,ale z półproduktów :sorry2:
Jestem antytalent w pieczeniu własnych wypieków:rofl2:

Kasia jak Staś?

te spotkania sa dla wszystkich dzieci od 6 miesiecznych do 4 latków i ładnie sie razem bawia wiec wiek nie ma znaczenia:) Zaraz sie wybieramy na 10.30:)
Tylko Olivier musi wstać hehe gotuje mu kompot z jabłek i ze śliwek mam nadzieje ze mu pomoze od kilku dnie daje mu rodzynki herbatki na trawienie i uspokojajace żoładek a kupki ani śladu i widze ze go brzuszek boli i jesc nie chce....??
Wiec chyba dzis po południu pójdziemy do lekarza bo nie wiem co robic czopek mu dałam to zaledwie 2 bobki wyleciały wiec coś jest nie tak , może ma pasożyty cholera wie:(

Pozdro

Kasiu, czopki nazywają się Paralink suppository. W Posce są też czopki nurofen, nie wiem jak tutaj, ale na pewno jest syrop Nurofen dla Dzieci, który podobno jest skuteczniejszy niż Calpol ( u Frania wyleczył zapalenie gardła, no ale On nie gorączkował)..
Dzieki. Wczoraj po poludniu mial 38.9 st,a godzine po podaniu syropu bylo 38.1, takze troszke wolno. W nocy tak samo, tylko temp wyjsciowa byla nizsza, ale tez dlugo i strasznie sie spocil.
:-):-)
Kasiu zdróweczka dla Stasia.
To można tutaj kupić Tantum Verde? Bardzo dobry środek na gardełko.
Oby antybiotyk nie był potrzebny :tak:
Nie martw się buntem dwulatka,później będzie bunt trzylatka :sorry2::-D:-D
Tak mozna kupic tantum verde tylko nie dodalam ze nazywa sie tu inaczej tzn Difflam Spray, ale substancja czynna i buteleczka z atomizerem jest taka sama jak w PL. To kiedy ten moj syn przestanie sie buntowac... Tak z drugiej strony jak patrze na siebie to odp jest jedna. Nigdy :p
Hej hej
Kasia jak Staś?
Hej, znow mu temperatura rosnie, i jak zakaszlal po zakrztuszeniu sie sokiem to wyraznie slyszalam taki typowy odglos dla zapalenia krtani. DR mowil ze dopiero cos moze sie rozwinac...takze moze jeszcze sie do niego przejdziemy...no i niestety antybiotyk.No ale jeszcze czekam, moze mi sie tylko zdaje.

dzisiaj bylam na badaniu u gina, skierowal mnie moj GP. Powiedzial, ze jest zalecane po porodzie, aby zrobic "smir test" ( nie wiem czy dobrze pisze). Ginka pobrala materialy do badan i powiedzila, ze wyniki przesla. Powiedzcie, czy to jest cytologia?, probowalam cos znalezc w int, ale nic nie ma. A tak w ogole to juz odzwyczailam sie od badan ginekologicznych i mialam ogromnego stresa :szok:, na szczescie wszystko poszlo gladko.

Dziewczyny, ten Difflam, to od jakiego wieku można podawać?? Czy takiemu Maleństwu jak mój Franio już można???

anineczka, no i dobrze, ze zmieniłaś zdanie. Powodzenia u lekarza i z tym nieszczęsnym kurierem.

pati 77, smear test to cytologia :-)

dzisiaj bylam na badaniu u gina, skierowal mnie moj GP. Powiedzial, ze jest zalecane po porodzie, aby zrobic "smir test" ( nie wiem czy dobrze pisze). Ginka pobrala materialy do badan i powiedzila, ze wyniki przesla. Powiedzcie, czy to jest cytologia?, probowalam cos znalezc w int, ale nic nie ma. A tak w ogole to juz odzwyczailam sie od badan ginekologicznych i mialam ogromnego stresa :szok:, na szczescie wszystko poszlo gladko.

Pati smear test to dokładnie badanie cytologiczne szyjki macicy;-) I jak napisze poprawnie to na googlach znajdziesz mnóstwo wyników;-)

reklama
dzieki dziewczyny za szybka odpowiedz.
mam nadzieje, ze wynik nie bedzie tak zly jak po poprzedniej ciazy, bo wtedy ciagali mnie po szpitaach, pobierali wycinki. Na szczescie okazalo sie, ze to falszywy alarm.

Do góry