reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
h@nah wez wyluzuj...zakazdym razem jak jestes na forum jest jakas jazda..bo czepiasz sie. gdybys byla madrzejsza to niepisalabys kolejnyc i kolejnych czepliwych postow to sprawa ucichlaby szybko i bylby spokoj

Szkoda slow.Przestancie pisac ze soba, skonczcie ten temat. Jak jest to silniejsze od was, to piszcie sobie na priv. Odmienne zdanie jest normalna sprawa, po to to forum jest. Zeby sie wymieniac wlasnymi doswiadczeniami i spostrzezeniami. Ale troche zaszlo to juz za daleko. Kazdy pisze tu, co chce. Wkleja, co chce. Nikt do niczego nikogo nie zmusza. Trzeba liczyc sie z tym., ze cokolwiek sie tu napisze, ktos moze to wykorzystac potem, przytoczyc te slowa lub zrobic z tym cokolwiek innego. Wiec nie piszcie rzeczy, ktorych potem mozna zalowac. To jest TYLKO forum internetowe, wyluzujcie.
Kazdy ma odmienne zdanie i ma prawo je miec.

Przepraszam...ale w Polsce standardowo tez przysluguja ci 3 usg, na reszte trzeba biegac prywatnie. Czemu uparcie porownujecie polska PRYWATNA sluzbe zdrowia do PANSTWOWEJ irlandzkiej????????????????:crazy:
O przepraszam ja nie porównuje :no:
Doskonale wiem co się należy na państwową służbe zdrowia w Polsce
;-)

I sorry Anineczka....po Tobie jako moderatorze oczekuje nieco wiecej oglady i obiektywnosci.
Moderator też może mieć swoje zdanie
:-p

Jak widze polskie zagladanie i ocenianie jak kto wydaje swoje ciezko zarobione pieniadze stoi niktorym koscia w gardle, szkoda ze tez moderator daje sie w takie klocki wciagnac. :crazy:

Coz, Magda i Ty biegalyscie do polskich klinik na usg i za to placilyscie kase,
Ani razu nie byłam tutaj w Polskiej klinice,przychodni w czasie ciąży :-)
Fakt byłam na usg4d ale to nie było usg diagnostyczne.Nie latałam specjalnie do Pl do lekarza a bywałam u niego "Przy okazji" pobytu
ja za to placilam w irlandzkim szpitalu. Czy naprawde ma dla was znaczenie gdzie kto wydaje swoja pieniadze? Nie mam zaufania do polskichkonowalow wiec wybieram innych i za to place. Wy nie macie zaufania do konowalow irlandzich to wydajecie w polskiej klinice. Przeciez nie dostalam i wy tez niczego za darmo... Proste jak budowa cepa :-)
No chyba ze chodzi wam o to ze chcialybyscie miec wszystko za DARMO i tu boli ze Irlandia daje ale za malo daje i ze moglaby jeszcze wiecej Przykre,ze tak twierdzisz :szok: Obrażasz mnie w tym momencie :dry:
(bo to dawanie nie spelnia standardu polskich kobiet :-)), ale darmo niestety nie ma ani w polskiej klinice, ani w Polsce ani w Irlandii. :-)

A teraz moje pytanko do obydwu pan: Czemu ciaze ktore teraz mozna prowadzic DARMO w polskich klinikach nie przewiduja darmowych usg? Czemu o to nie macie pretensji?
Nie wiem i nie obchodzi mnie to bo nie bywałam w takich klinikach
Jesli nie robia tego w irlandzikim szpitalu to jest be a jesli tego samego nie robia w polskiej klinice to jest ok?

Roznica jest w szerkosci lozek, standardzie sali po porodzie i kilku usg wiecej, krotszym czekaniem w kolejce bo jest sie umowionym na wizyty. Ale lekarze i polozne sa mili wszedzie.
Ale niektorych tu bardzo boli ze ktos wydaje swoje pieniadze tak jak chce i miast na polskiego to na irlandzkiego placi :no:. Zagladnij w watek o prywatnej opiece w szpitalu.

O mylisz sie kochana...nie chcialam cie urazic. Jako moderator jest sie obiektywnym zawsze dopoki masz tam napisane moderator. To do czegos zobowiazuje
.
Po pierwsze przepraszam,że użyłam słowa Panna.Bije się w pierś.Ale uwierz mi moderator też może być człowiekiem i mieć swoje zdanie.
Nie wyzywam Cię,nie używam niecenzuralnych słów i nie czuje się tutaj winna.

I sorry na prawde po tobie oczekiwalam czegos wiecej.
Juz nie jako od moderatora ale jako osoby ktora wydawala mi sie rozsadna i rozwazna. Ale ta "panna" zaniza poziom.
Coz...widocznie zmienilas sie ostatnio dosyc bardzo...nie ja jedna w koncu to zauwazylam. Ktos inny tez juz ci na to zwrocil uwage. Szkoda ze nie moge powiedzec ze na lepsze :-(
A może mi powiesz kto jeszcze? Rzucasz tekstami,że żalą Ci się dziewczyny na priva.Szkoda,że nie są tak odważne i nie powiedzą wprost :baffled:
Salome zarzuciła mi ,że nagle przestała mi się podobać Irlandiato po tym jak niechcący zaczełam narzekać na wynajem mieszkań w Irlandii.Sama niewiesz kto i dlaczego :sorry2:
Dalej bronie i będe bronić Irlandii.Kocham ten kraj i pewnie nie wytrzymam i wróce tutaj.
Jak każde państwo ma swoje wady i zalety.Nie podoba mi się tutaj kilka rzeczy i pewnie w Polsce też będe na coś narzekać.I nie mów mi,że tylko my polacy na coś narzekamy :sorry2: Nie bądzmy naiwni :no:
I jeden jedyny jaki mam żal do Ciebie,to to,że zaniim zaczełaś gadke nad opieką kobniet w ciąży to nie zaznaczyłaś,że ty miałaś opiekę prywatną ;-)
Bo nie wierze,że skusiłaś się na nią przez wzgląd na czekanie w kolejce :szok:;-)

No cóż wiesz pomimo tego lubie Cię,zgadzamy się w kilku kwestiach oprócz tej nieszczęsnej służby zdrowia :baffled:
Ale nie musisz pałać miłością do mnie , wystarczy tych najazdów na mnie.:rofl2:
Pozatym napisałam jedno zdanie a w nim ani Cię nie zwyzywałam,oczerniłam,wyśmiałam.
A ty pojechałaś po mnie jak po bandzie.Wypomniałaś mi wszystko.Uważam,że to nie fair z Twojej strony.Że ktoś mnie nie lubi,że się zmieniłam.Jak ktoś mnie nie lubi trudno,Nie powiesze się przez to a ludzie z wiekiem i z większym bagażem doświadczeń się zmieniająJa nic nie pisałam na Ciebie.Zdziwiło mnie tylko,że tak bronisz opieki w ciąży a nigdy nie byłaś Państwowo tutaj u lekarza będąc w ciąży.I jeszcze ganisz dziewczyny jak się żalą,że miały tylko jedno usg.Nie powinnaś tak robić bo ty miałaś usg co wizyte.Pewnie innaczej byś patrzyła na tą sprawe gdybyś miała jedno usg w 10 lub 12 tygodniu ciąży.
Tylko i wyłącznie o to mi chodziło w tym wszystkim.

No i będe bronić też Magdaleny bo to fajna dziewczyna i nie zauważyłam,żeby prowadziła tutaj wojny z forumowiczkami :no:

P.S temat uważam za zamknięty.Nigdy się nie dogadamy w kwestii służby zdrowia
.

Ostatnia edycja:
ja nie wiem tak dokladnie o co tu chodzi w tym sporze ale wiecie co jeszcze nigdy na zadnym forum na ktorym bylam nie zdarzalo sie cos takiego...takie sprawy dziewczyny powinnyscie zalatwiac na priva bo naprawde nie zachecacie do rozmowy nowych forumowiczek...

ale jesli temat jest juz zamkniety to moze uda nam sie normalnie o czyms innym porozmawiac..

Ostatnia edycja:
ja nie wiem tak dokladnie o co tu chodzi w tym sporze ale wiecie co jeszcze nigdy na zadnym forum na ktorym bylam nie zdarzalo sie cos takiego...takie sprawy dziewczyny powinnyscie zalatwiac na priva bo naprawde nie zachecacie do rozmowy nowych forumowiczek...

ale jesli temat jest juz zamkniety to moze uda nam sie normalnie o czyms innym porozmawiac..

Popieram koleżankę.......mnie też to męczy :tak:

Zazdroszczę anineczka pogody. U nas pada i zimno, więc lenimy się na sofach przed tv:-). Ale ma to swoje uroki.

Nie wracam do dyskusji z wczoraj, bo napisałam już, ze pasuję. I również uważam temat za zakończony.

Miłego Dnia Mamuśki :-):-).

reklama
U nas w Midleton jest dzisiaj festyn ..na razie siedzę w domku i włączyłam ogrzewanie bo zamarzam.. brrrrr:wściekła/y:
Rano mój synek był pierwszy dzień w szkole polskiej i jest bardzo zadowolony...no i ja tym bardziej:-D:-D:-D
A słońca już niestety nie ma :-(

Do góry