reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczko na facebook ja pamietam haslo tylko za chiny sie dostac nie moge:wściekła/y:nie wiem co jest grane....mialam zalozyc nowy profil ale dalam sobie siana...zaczelam grac w "wiejskie zycie " na NK i doooopa tam tez sie teraz nie moge dostac:angry::angry:ja to mam szczescie:rofl2::confused2:
Do GP dzis dzwonilam i mam termin UWAGA na 24stycznia...ale to dla tego ze to Polka i do niej przewaznie jest tyle ludzi,a jeszcze teraz dopeiro co w urlopu wrocila to tym bardziej.......ale ja sie chyba jutro wybiore do innego GP....

a może masz problem z przeglądarka??
ja tak czasem miałam , włanie że mi wszystko siadło i na nic wejść nie mogłam ... a się okazało ze to przeglądarka... zmieniłam na inną i dzialalo..

ostatnio tez mi się bb nie ładowało i też tak 2 dni , aż zmieniłam przeglądarkę i dziala:-D
poza tym musiałam trochę oczyścić kompa bo za dużo miałam tam bzdetów itp..
ale to już inna droga:-D bo mi mulił

aaaaa co do ucha to ja zawsze wkładam sobie wack nasaczony olejkiem kamforowym
bądź smaruję dookoła amolem i kładę się na tym boku żeby mi wygrzało

reklama
Asienka nie miej absolutnie zadnych wyrzutow sumienia!Ja rozumiem ze mleko matki najlepsze tylko nie rozumiem tej ciaglej nagonki i presji wywieranej na nas matkach.Szanuje bardzo matki karmiace piersia ale my matki butelkowe nie jestesmy gorsze.Zapomnij o znajomych czy rodzinie i ciesz sie wspanialym macierzynstwem.Zadowolona i szczesliwa mamusia to szczesliwe dziecko.Ja Maxa wykarmilam Butelka i blizniaczki tez karmie i nie mam wyrzutow sumienia. Nikt nie ma prawa nas osadzac.

siema laski

Ewelcia nie zazdroszcze bolu ucha:-(jesli masz mozliwosc popros aby ktos(Tichonek) na przyklad kupila Ci krople otinum,kiedys byly bez recepty....rewelacja i dla dzieci,niemowlat i doroslych.....
ja bym nie pchala do ucha wacikow z olejkiem kamforowym:eek::baffled:mozna wyrzadzic wiecej szkody niz pozytku niestety...a wiem co mowie....

Laseczki Olivier własnie mi placze obudził sie z bólem nóg, pewnie ból wzrostowy, co ja moge mu podac żeby mu ulżyc? Nurofen coś da?

jestem:)
Anineczka - ulalalaaa jaki romantic - weekend w Paryżu... mmmm... się będzie działo :p
Ewelcia - ja też nie mam problemów z logowaniem na NK i FB, a co do ucha, to niestety nie pomogę
Pauletta - to przez swoje głodomorki możesz linię trzymać:)
Moniadan - i znowu kusisz niedobra :p
Kamcia - spróbuj z tym Nurofenem - w sumie to on przeciwbólowy, więc może pomoże

hej, ja juz dzisiaj w lepszym humorze. Rano udalo sie troche wczesniej wstac i tym samym Oliva po 21 zapragnela sama juz isc do lózka spac i jedna bajka jej wystarczyla a zazwyczaj musze czytac ze trzy!! wiec sobie teraz odpoczywam i napawam sie ciszá ahhhhh. Na dodatek przed chwilká odkrylam ze wylosowano mnie w zabawie blogowej i prezencik mi sie skapnie:-) bardzo przydatny w mych robótkach.
AsienkoM Zuzinka jest sliczna taka malenka kruszynka przeslodko wyglada w tych za duzych ciuszkach. A innymi sie nie przejmuj, macierzynstwem powinnas sie cieszyc a nie robic cos na sile -bo tak mówiá inni. Ja z poczatku tez chcialam karmic piersiá,mloda nie potrafila sie dobrze przyssac i strasznie mnie poranila az do krwi ze jak karmilam to az lzy mi lecialy z bólu, nakladki tez wyprobowalam,wiec odciagalam i dostawala moje mleko z butelki(jak wypila z butli to do 4 h spala a z cyca to co 30minut sie budzila bo sie nie najadala),poxniej przyszlo zapalenie, w nocy dreszcze poxniej antybiotyk i mleczko zaczelo sie konczyc a Ona wiecej potrzebowala.Wiec od 3 tygodnia juz pila modyfikowane.
Anineczko ohhhh Paryz... no pozazdroscic.

Andzia no MoniaD kusi kusi:) MoniaD może wpadniesz jutro do mnie z tymi babeczkami , i moze jakies inne babeczki sie skusza na kawe??:) Andzia bedzie o 15 wiec śmiało:)
Olivier na chwile ucichł może zaśnie a jak nie to dam nurofen zobaczymy..

Juz sobie poczytałam w necie co nieco ale za to ciekawostke znalazłam:
Co ciekawe, stosowanie karmienia piersią niemowląt (dłużej niż 40. dni) wpływa na zmniejszenie częstości występowania bólów wzrostowych w starszym wieku.

I jeszcze cos o olejkach bo chyba ktoś pisał o kamforowym :
U małych dzieci powinniśmy także unikać stosowania olejku terpentynowego, jałowcowego, szałwiowego, sosnowego i jodłowego oraz piołunowego czy wrotyczowego. Szczególnie niebezpieczna jest kamfora, jeżeli przypadkiem dostanie się do ust dziecka albo na błonę śluzową nosa. Śmiertelna dawka u małych dzieci wynosi ok. 1g (u dorosłych ok. 7g).

Ostatnia edycja:
A ja mam takie pytanie, pewnie juz gdzies ktos o to pytal... ale zdubluje ;) Jakich pieluszek uzywacie najchetniej dla swoich pociech? I jakie sa najlepsze [wiem, wiem, zalezy tez od dzieciaczka itd.] ale Waszym zdaniem... zwlaszcza takie dla noworodka, bo nie wiem jakie kupic? ;) Slyszalam, ze huggisy sa niebardzo... (?)

A ja tam zlego slowa nie powiem na Huggissy,od noworodka ich uzywalismy i chusteczek i Oliva nie miala zadnego uczulenia od tych pieluszek, no i wtedy bylo o wiele wiecej promocji na Huggisy niz na Pampersy wiec sie bardziej oplacaly, a nawet gdy sie Pampersy trafily promocyjnie to tez kupowalismy i nic sie nie dzialo. Ale fakt kazde dzieciatko jest inne kup na poczatek jakoms mala paczuszke i zobaczysz jesli wyskoczy uczulenie trzeba bedzie wyprobowac inne.Za to np chusteczek z Lidla nie polecam po nich Oliva miala tylek czerwony jakby miala odparzony.

reklama
no więc właśnie,co pupa to opinia...tzn.co pupa dziecka :-D
ja np. używałam chusteczek z lidla i były ok.
No i huggisy dla maluszków też były dobre,ale jak już młody był starszy i więcej sikał to już nie były takie fajne bo się strasznie szybko krystalizowały i przeszliśmy na Pampersa.
A teraz na noc spokojnie mu z Lidla wystarczają i też się nic nie dzieje :tak:

Do góry