reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam o poranku:)
dranissimo-ja tam na huggisy tez nie narzekam,a husteczki to w ogóle dla nas najlepsze(pampersowe takie badziewiarskie-grrr),ale pampersów używamy też.Właściwie te dwa rodzaje na zminę i są dobre-moje dzieciaki nigdy problemów z pieluchami nie miały-w pl mogłam używać każdych,nawet biedronkowych czy auchanowskich-byle rzep a nie taśmę miały,bo jak oliwkowałam to te z taśmą za cholerkę się nie trzymały:(((
Ewelcia-współczuję bólu uszka....straszne to jest:(((
Kamcia- i jak tam nocka Oliviera?
Tichonek-szczuj nas tu biedne matki Polki takimi wyjsciami;)))Fajnie Wam:)
Po rozmowie z pewną jakże sympatyczną i bliską mi Mamusią z BB ,do której przyjeżdżaja siostrzeńcy na ferie pomyślałam sobie,ze zadzwonię do swojej siostry żeby też c córą przyjechały:)))Może się skuszą-a ja będę miala towarzystwo:)))
No brykam śniadanka poszykować-a Wam milusiego dnia(PIĄTKU:)))))życzę

reklama
Hejoo :-) dżizass jaka ja dzisiaj połamana wstałam:dry: ale nie chorobowo tylko hmmm starościowo :eek::-D krzyż mnie boli okrutnie i mięśnie ramion i szyi chyba musiałąm spać nie tak jak powinnam :dry::sorry2:
dranissimo mi huggisy się przelewały z Wiktorkiem to z Zuzką już ich nie używałam:sorry2: ja od zawsze pampersy tylko ;-) pomijając fakt że od pół roku Witia ma ze służby zdrowia najzwyklejsze pampki i też zdają na nim egzamin;-) po prostu musisz wypróbować które Wam podchodzą najlepiej ;-)
Andzulina no właśnie nie mogę :sorry2: bo po całym dniu taka wygłodniała obżeram się na noc :zawstydzona/y::no:

Dobra zmykam Witię odstawić cmok :-)

Andzia no MoniaD kusi kusi:) MoniaD może wpadniesz jutro do mnie z tymi babeczkami , i moze jakies inne babeczki sie skusza na kawe??:) Andzia bedzie o 15 wiec śmiało:)
Olivier na chwile ucichł może zaśnie a jak nie to dam nurofen zobaczymy..

Juz sobie poczytałam w necie co nieco ale za to ciekawostke znalazłam:
Co ciekawe, stosowanie karmienia piersią niemowląt (dłużej niż 40. dni) wpływa na zmniejszenie częstości występowania bólów wzrostowych w starszym wieku.

I jeszcze cos o olejkach bo chyba ktoś pisał o kamforowym :
U małych dzieci powinniśmy także unikać stosowania olejku terpentynowego, jałowcowego, szałwiowego, sosnowego i jodłowego oraz piołunowego czy wrotyczowego. Szczególnie niebezpieczna jest kamfora, jeżeli przypadkiem dostanie się do ust dziecka albo na błonę śluzową nosa. Śmiertelna dawka u małych dzieci wynosi ok. 1g (u dorosłych ok. 7g).

no to ciekawe te ciekawostki;-)
a o olejku ja pisałam , ale to miał być chyba dla samej ewelci.. bo ją ucho bolało a nie jej dzieckko;-)
no i jak się daje 2-3 kropelki na wacik to nie powinno być śmiertelne:-p;-)
ja tam jeszcze żyję .. a zawsze mi tym ucho leczono jak bolało:-D:tak:

dranissimo u mnie podobnie jak u Pauletty huggiesy sie przelewaly,u Maxa i dziewczynek tez.Ostalam przy pampkach.Jednak husteczki jak dla mnie the best Huggies sa.Teraz sa caly czas tez promocje na nie;-)

A tak wogole to dzien dobry.:-)

Bry:-):cool2:
Ewelcia współczuję bólu ucha
Dranissimo my używamy chusteczek i pieluch pampersa, nam najbardziej podeszły, ale jak jesteśmy w Polsce to biedronkowe idą w ruch i nic się nie dzieje.
Pauletta ależ masz małe głodomorki:-D:cool2:

U nas nocka taka sobie, bo odsmoczkowujemy Anię:-):tak:, jak na pierwszą noc nie było najgorzej, budziła się tak jak zwykle kilka razy:dry:, ale nad ranem wołała "momo", ale zagadaliśmy ją i jak na razie się nie dopomniała.

witam Dziewczynki:)
Dranissimo - my też od urodzenia używamy pampersów - hugiessy mi przemakały;/ ale ostatnio przyzwyczajam małego do pieluch z aldika i w sumie nie ma żadnej reakcji alergicznej.
Pauletta - ja też jakaś taka połamana i bez życia dzisiaj - więc zaraz mykam na basen, żeby się rozruszać;P
Lubiczanka - :p
miłego dnia Laseczki:)

Młody odstawiony Zuza śpi a ja uciekam do jakże ekscytujących zajęć czyli sortowanie prania robienie obiadu i sprzątanie jupiiii :baffled::eek::confused2:
Andzulina Tobie to dobrze ja też tak chcę :sorry:
Asinka_r powodzenia w pozbyciu się "momo" ;-)

A właśnie chusteczki to mi najbardziej podeszły pampersa a P woli huggiesy :sorry2: ale że ja robię zakupy więc...:-D

Hejka,
ja dzisiaj w lepszym nastroju:-). Moze dlatego ze mala zaczela cyca ssac:tak:. W nocy dostala moje mleko odciagniete a o 6 i 9 to juz bezposrednio z cyca:-). ale zeby podac jej cyca to najpierw musze chwilke laktatorem wyciagnac sutka i wtedy ssie. Jakos mi ulzylo.
Asienka_r powodzenia i trzymam kciuki
Anineczka, Paryz ulala.
Moja mama ,jak bylam mala, nazywala mnie paryzanka:-D bo mialam taka mala walizke i zawsze sie w nia pakowalam i mowilam ze jade do Paryza. A najlepsze, ze nie wiadomo z kad mi to sie wzielo:shocked2:.

Trzeba sie dzisiaj za prasowanie brac i moze jakis obiadek ugotowac, bo osatnio to maz bardziej w kuchni rzadzil:-p.
Ale wczoraj byl zly na mnie, ze wyjelam odkurzacz i odkurzalam w domu, powiedzial, ze ja mam odpoczywac a sprzatanie jemu zostawic.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam
Moj szalony maz nie dal mi spac wczoraj do 2 w nocy i
Dzis wstac nie umialam nawzajem sie wyganialismy z lozka a ze on musi do pracy jechac a ja nie to musial wstac a ja jeszcze zostalam tylko E Emma dlugo nie pospala

Kamcia dzieki za propozycje ale dzis odpada ale chetnie wpadne w inny dzien jal Eryl wczoraj zobaczyl na twoim suwaczku Tomka to caly czas gada ze chce jechac do Oliwiera ;)

Ja zawsze uzywam pampers i nawet nie mam porownania jakoe sa inne z tych jestem zadowolona to po co eksperymentowac
Dla noworodka pampers zolte najlepsze te 2-5 kg czy jakos tak

Lubiczanko i co siostra na twoja propozycje?

reklama
Do góry