reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
salome comunity centre jest: jadac od miasta kolo G hotelu i eye cinema jedziesz dalej na rondo przy GMIT na rondzie skrecasz w lewo i pozniej mijasz wjazd na osiedle i zaraz za tym skret w prawo czyli 2 od ronda jedziesz prosto mijasz zolte budynki po prawej biblioteke i zobaczysz kosciol okragy czarny po prawej i przed nim skrecasz w prawo i w lewo i tam sie spotkamy jakby co.

larcia spoko ja mam auto takze mozemy sie zgadac za tydzien bede sama bo lukasz jedzie do polski a ty salome masz auto bo jakby co razem sie zgadamy i pojedziemy?

mam do was pytanie mojmaly chyba zlapal alergie ma katar (niedawno bral antybiotyki i bylo juz ok) łzawia mu oczy nie wiem czytalam cos w necie ze to pewnie uczulenie na pyłki np trawy .. mialyscie kiedys taka sytuacje?
no i ponawiam moje pytanie czy ktoras z was byla w tej nowej polskiej klinice w Galway bo chyba sie przepisze do pol GP? i w sprawie alergii poradze sie polki.

dzieki za pomoc

Kamcia - ja mam wrażenie, że to alergia. Kajek od mniej więcej trzech tygodni ma okropny katar, leje mu się woda z nosa i pokasłuje, ale tak sucho, mówi, że go coś drapie. Dałam mu trzy dni pod rząd zyrtec w kroplach i przeszło. Dzisiaj u nas pada, ale będę kontynuować terapię przez jakiś tydzień, a za chwilę i tak jedziemy na bilans sześciolatka, to poradzę się lekarza.
Jeśli chodzi o klinikę w Galway, to niestety ja osobiście Ci nie pomogę, ale koleżanka, którą spotkałam dziś, bardzo sobie ją chwali i ja sama zastanawiam się czy się nie przeniosę, bo jednak dużo bliżej mi do Galway, niż do Dublina...

Salome - niestety nie znam Beatki, ale nikt nie powiedział, że nie poznam:))) Ma dzieci?

Kamcia a jaką klinike masz nam myśli?? Polmed?

Salome mozesz przysc kiedys do mnie i razem pójdziemy do cc ode mnie to bliziutko :-) a jakby co to ja czopki glicerynowe mam :-)

tak mam na mysli polmed i dzwonilam tam dzis ale okazalo sie ze oni nie maja dofinansowania z panstwa i na karte medyczna tez trzeba placic troche lipa no i sie zastanawiam a ktoras z was jest u moniki cudo?
a zyrtec to tu mozna kupic w aptece na recepte czy jak?

pozdr

reklama
Nie wiem czy Polmed, bo koleżanka nazwy nie podała, ale jest tam pani ginekolog, którą sobie bardzo chwali... Ja za to posprawdzałam sobie odległości i okazało się, tak na oko, że ode mnie do Galway jest prawie tak samo jak do Dublina (he,he.. różnica może z 20km) To może ja już nie będę kombinować:)))
Śjakiś taki dziwny dzień dzisiaj...

Do góry