reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

HA! HA!
Z drugiej strony- jak mam zginąć,to zginę. Może mnie np.rozjechać rower...
A tak poważnie,to wypadki samolotowe zdarzają sie DUŻO RZADZIEJ niż wypadki drogowe!

reklama
eee.. tanie linie nie sa zle! komfort mniejszy, ale mi to akurat roznicy nie robi. zgadzam sie, ze za porzadne loty placi sie wiecej, choc promocje znalezc naprawde mozna. rzecz nie w tym, ze my az taka burzuazja, choc ok, stac nas poki co, ale w tym, jakie polaczenia sa najlepsze. jak juz mowilam - ja z poznania nie mam nic bezposrednio. a i zanim dojade na lotnisko z malym to sa to prawie dwie godziny w samochodzie.. tak wiec patrzymy raczej na czas.

jak na razie dla mnie tanie linie kojarza sie tylko z tym, ze za wszystko na pokladzie kaza placic ;) bo nawet samoloty miewaja lepsze, niz te na krotkich tarsach w kraju. z londynu do dublina lataja porzadne, duze maszyny ryana, a to, co daja z poznania do warszawy to jakies nieporozumienie. gabaryty dwa na dwa.. :p

To faku naju ze czasami polaczenia sa do bani a czasem wogole ich nie ma!
My w zeszlym roku tez mielismy spore problemy z dostaniem sie do Polski, a konkretniej do miasta gdzie mieszkam.
Mieszkam na dolnym Slasku, 80km od Wrocka.
Jedyne polaczenia najblizsze byly do Pragi i Berlina.
Raz lecielismy do Pragi "Czech Airlines"
I tu byl blad! Bo lecielismy zima, na swieta i musielismy przejechac gory. Drogi zasypane,sniegu po pachy, lod na ulicach.
Koszmar. Pokonanie tej drogi zajelo nam jakies 6 godzin!!! A to tylko 280km!

Nastepnym razem lecielismy do Berlina bo tez jest blizej niz Warszawa lub Katowice.
No zajmuje nam to ze 3 godzinki samochodem.

A teraz ku naszej uciesze lataja i do Wroclawia!!!
I to tylko godzinka jazdy do domciuu. Lotnisko malutkie to i przyjmuje malutkie samolociki tak wiec LOt lub inny kolos tam nie laduje.

A niewiem czy wiesz otworzyli loty Aerlingusa kierunek Dublin-Poznan. ;)

a nam te loty, szczesliwie, wlasnie teraz wprowadzili. do dublina z lodzi lataja (a wlasciwie beda latac od konca marca) centralwings i ryanair. ceny porownywalne, ryanair jakby troche tanszy, ale za to jest oplata za niemowlaka, wiec wychodzi na to samo.
ja wiem, ze lata sie bezpiecznie. nie o to chodzi. dla mnie to jest NIEPRZYJEMNE. brrrrr.
pawel wlasnie dzwonil. najadl sie zeberek baranich. dobrze mu tam, cholera, a ja tu jakies resztki jem. a on? daja im jedzenie z restauracji. czy to jest sprawiedliwe???
ponawiam pytanie: na czym polega rent allowance?

Kobitki!!! Pomocy!!!
Ja całkiem w innym temacie...
Moja mała ma coś z oczkami. Od soboty ma strasznie przekrwione oczka i stale wycieka z nich jakaś żółta wydzielina...
Nie wiem co robić? Czy mam iść do lekarza?
Nawet nie wiem co kupić na to w aptece...
Kropiłam jej krople ze świetlika i Biolan (trzy razy) i nic...
Ona tak biednie wygląda...
A rano ma całe oczka sklejone tą wydzieliną.Nic nie widzi....
Poradżcie coś ,prosze!!!

Ale dobrze twojemu mezulkowi ;D
A chwalil sie jak mu ogolnie jedzenie smakuje ??
Bo mi tak sobie!
Qrcze, szczerze to niewiem co ten rent allowance oznacza.
Mi sie wydaje ze to jest doplata panstawa do czynszu.
wiem ze moja kuzynka ma taka doplate(ale nie jestem pewna czy to sie tak nazywa)

A ja lecac do Irlandii w Grudniu nabralam tyle rzeczy,ze mialam 20 kg nadbagazu! ;D ;D ;D ;D
Ale przemily pan w Centralwings,ktory siedzial przy nadawaniu bagazu darowal mi 10 kg (za reszte zaplacilam groszowe sprawy) :laugh:
Bo w Aerlingusie placi sie za dzieciatko do 2 lat. tylko 2 euro a mozna wziasc bagaz 10 kg.na niemowle. :)
W Centralwings nic nie placisz a i bagazu nie ma na dzieciatko. :p

adusia0503 pisze:
Kobitki!!! Pomocy!!!
Ja całkiem w innym temacie...
Moja mała ma coś z oczkami. Od soboty ma strasznie przekrwione oczka i stale wycieka z nich jakaś żółta wydzielina...
Nie wiem co robić? Czy mam iść do lekarza?
Nawet nie wiem co kupić na to w aptece...
Kropiłam jej krople ze świetlika i Biolan (trzy razy) i nic...
Ona tak biednie wygląda...
A rano ma całe oczka sklejone tą wydzieliną.Nic nie widzi....
Poradżcie coś ,prosze!!!

O ludzie adusia!!
Ja niewiem co to moze byc!!
Qrcze!!
Moj brat odstatnio kupowal jakies krople do oczu ale jest teraz w pracy.
Jak przydzie to ci napisze co sobie kupil
Probowalas rumianek???

adusia, jak tam malenstwo? cos sie polepszylo? daj znac!

co do lotow to owszem, ale beda. od kwietnia zdaje sie, i poczatkowo tylko w soboty. zaden wybor. ale dobre i to :)

u nas zimy ciag dalszy, ale wiosna jakby gdzies sie czaila. przynajmniej u mnie widac - laze po sklepach i szukam wiosennych ciuchow :) o dziwo z powodzeniem!

reklama
czesc
widze ze ten watek przezywa oblezenia i ciche dni - na zmiane :)
ja ma dola. okazalo sie, ze pawel musi przyechac do polski na jeden dzien, 4 kwietnia, bo jest swiadkiem na pewnej sprawie karnej. dupa blada. nie jest to moze jakis straszny problem, ale za to spory wydatek i nie wiem czy w zwiazku z tym moje plany wyjazdowe sie udadza. a tak sie cieszylam... tak chcialam tam z nim posiedziec...
w ogole to zmeczona jestem. pol dnia zapieprzalam po miesciez dzieciakiem (10 kg!) w chuscie i wszystko mnie boli. no i mialam isc na manife, ale juz nie mam sily :( a lubie takie "imprezy". jestem mloda gniewna.
jeszcze sie do mnie jakas baba przyczepila w banku, ze dziecko jak cyganka nosze. nie mialam nawet sily na nia naflugac

Do góry