asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Według najnowszych norm żywieniowych gluten wprowadzamy w ilości 2-3 g przez dwa miesiące dla dzieci cyckowych w piątym, a dla butelkowych w szóstym miesiącu. I potem przez kolejne dwa miesiące 4-6 gram dla dzieci utelkowych a potem już bez ograniczeń To jest ekspozycja na gluten, żeby uniknąć celiakii. Tylko że jeśli Marta nie wprowadziła w 6 to teraz może dopiero w 10:-), się wymądrzyłam;-);-);-)Marta mały może jest za mały na gluten,bo do 9-10 miesiąca nie powinno się go wprowadzac.
Moja bratowa ma tutaj przydział na jedzenie bezglutenowe,ale ona ma celiakie i dostaje z apteki furę żarcia bezglutenowego,normalnie nie przejada tegna to dostaje bo ma stwierdzoną chorobę.
musiałabyś się popytac lekarza lub w aptece jak to jest
Ja gotuję Ani zupki raczej z mrożonek, bo tych ichniejszym warzywom to ja nie ufam. Tylko ziemniak i pietruszka świeże:-). Pietruszka, seler uczulają najbardziej.
Martuś bardzo Ci współczuję
Witam tak w ogóle:-)
My dzisiaj na nogach od 6.30, bo Ania stwierdziła, że się wyspała. Mam@ i fatalnie się czuję, ale nikt za mnie dzieckiem i domem się nie zajmie, bo M w pracy. Mam nadzieję, że tylko do 12, bo chyba padnę. Ale to tylko jeden dzień a potem super będę się czuć
Miłej soboty