reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

znalazlam, to jest lokalny provider wylacznie na Longford poza tym oni maja cos takiego jak contention ratio czyli wspolczynnik dzielenia 20:1 przy najtanszej opcji czyli jesli z internetu w tym samym czasie kozysta 20 osob to jest dzielony na 20... chociaz przy 9MB to i tak maz transfer wiekszy niz modemowy :p

reklama
Paulineczko przez pierwsze kilka dni leci siara a nie mleczko tak wiec nie martw sie.Wszystko bedzie okey.
Pochwalisz sie Michalkiem?
I powiedz czy nie robili Wam problemu w Registred Office z jego imieniem?
Chodzi o Ł w imieniu.
Czytalam kiedys artykul ile to sie przeszli rodzice coreczki o imieniu Małgosia :szok:

Matko jedyna!!! Ja wlasnie wrocilam z rejestracjii i teraz mysle, ze ja tam poprostu wpisalam z przyzwyczajenia MICHAL- nazwisko mam z ł zawsze pisze L wiec teraz wpisalam bez ł !!!!!!!!!!! Kurcze co ja mam teraz zrobic??

Jak bedziesz umiejscawiac akt urodzenia dziecka w Polsce to poprosisz o uzupelnienie polskich znakow. Chyba jakies pisemko sie do tego pisze czy cos w tym stylu juz nie pamietam, przedstawia sie tez akt slubu, nie robia problemu, przynajmniej u mnie nie robili.
W urzedzie stanu cywilnego na pewno ci powiedza

Matko jedyna!!! Ja wlasnie wrocilam z rejestracjii i teraz mysle, ze ja tam poprostu wpisalam z przyzwyczajenia MICHAL- nazwisko mam z ł zawsze pisze L wiec teraz wpisalam bez ł !!!!!!!!!!! Kurcze co ja mam teraz zrobic??
O kurcze :sorry2:

Dziewczyny rodzace w Galway.Czy dostalyscie kiedykolwiek ksiazeczke Child Health Record?

Byla u nas pielegniarka srodowiskowa.Chciala zobaczyc dzieciaki,ktore bedzie miala teraz pod opieka.
Musze zaszczepic ich na BCG (ale nie teraz bo w calej Irlandii brak tej szczepionki,jestesmy zapisani na liste oczekujacych).
I powiedziala mi,ze juz na lato-jesien bedzie obowiazkowe,darmowe szczepienie na pneumokoki :tak:
Mlody wazy juz 7300 i strasznie nie lubi naszej pielegniarki.
Wpada w histerie jak tylko ja zobaczy :-D:-D

Kurcze dziewczyny mojemu malemu podeszla ropa pod pepowine, kikut juz odpadl i w tym miejscu zostala ropka!!bylam juz wczoraj u lekarza- dal mi proszek do zasypywania jej, ale ponizej pepka mial dzis takie czerwone- juz tego nie ma, ale nie wiem co to moglo byc- moze otarcie od pieluszki, a moze infekcja? Chyba pojade z nim zaraz do szpitala

Paulineczka normalnie cudo synek, ale my tez na akcie urodzenia mamy wpisane l zamiast ł i n zamist ń w nazwisku i nie robili w PL problemow. a co do tego zaczerwienienia mysle ze histeryzujesz ^__^ ja wiem ze to sie na poczatku wszystko wydaje bardzo powazne ale jesli michas nie ma goraczki i nie ma innych objawow to mozesz poczekac i poprostu jutro isc do lekarza.

Paulineczka nic sie nie martw zadnymi plamkami. Popieram Aniay!!!!! Kazda nowa mamusia jest bardzo przewrazliwiona i sie wszystkim przejmuje ( nie zrozum tego zle, tez taka bylam).Twojemu synkowi sie nic nie dzieje, noworodek w pierwszych chwilach swojego zycia, co rusz ma jakies plamki, zaczerwienienia itp. Skora dopiero dojrzewa. Prawdopodobnie bylo to otarcie od pieluszki lub cus takiego(czyt nic wielkiego). Skoro dzidzius zachowuje sie jak zawsze, to nie ma czym sie martwic!!Synek sliczny, jeszcze raz gratuluje!A jakie ma wloski:)

Jak moja Amanda miala 3 ni tez spanikowalam, bo pociagnelam niechcaco za klips na jej pepuszku(przy drugim dziecku powiem, zeby zawiazala jakims sznureczkiem czy czyms) i wyciagnelam pepuszek ze srodka. Ale wtedy ryczalam, ale sie trzeslam. Myslalam, ze zaraz umre ze strachu.Mala nawet tego nie poczula, bo nie wyrzadzilam jej zadnej szkody, wrecz przeciwnie- przysluge, bo pepuszek zagoil sie szybciej :)

Hej Hej

Opowiem Wam cos...
Wczoraj wieczorem zabralam sie w koncu za sterte prasowania.Marek zasiadl obok i sobie pykal w gierki na laptopie.
Ogladalismy tez film na cyfrze.
Gdzies po 23 zobaczylismy na dworze straz pozarna,karetke i policje.
Myslelismy,ze cos sie pali,wyszlismy na zewnatrz.
Wtedy zauwazylismy ze u sasiadow,dwa mieszkania dalej kreci sie sporo policji.
Podszedl do nas jeden z nich i zapytal czy nie widzielismy czegos podejrzenego,jakies odglosy itp.
Oczywiscie,ze nie.
I wtedy powiedzial,ze bylo morderstwo :szok:
Zastrzelono sasiada a sprawca uciekl :szok::szok::szok::szok:
Przesluchal nas,wzial nasze dane,date urodzenia.Beda sprawdzac czy bylismy notowani (ha ha Marek ma 3 mandaty-na szczescie zaplacone).
Cala noc prowadzili sledztwo,daje siedza pod oknami
A ja nie moge w to uwierzyc :szok::szok:
3 metry od mojego domu zabito z zimna krwia czlowieka.
A dzis w radiu mowili,ze zastrzelony zostal 29 letni mezczyzna a drugi zostal postrzelony w szyje ale zyje.I to sie dzialo wtedy kiedy dzieci tego faceta spaly na gorze.
Nie znam tych sasiadow.Nawet niewiem czy dobrze kojarze ich twarze.Nic nie mowili o zone lub dziewczynie tego faceta..
Mam kilk zdjatek,ale slabo sie wgrywaja.
Marek jeszcze wczoraj sie pytal czy bedzie mogl ruszyc auto,bo do pracy trzeba.Zabronili mu,ale dzis spisali tylko numeryi jego dane i go puscili.
Wszystko jest obwiazane tasma policyjna,mowie Wam straszny widok :-(
No i ten strach...bo zabojca na wolnosci a niewiadomo jaki mial motyw zabojstwa...
Zamknelam sie na klucz,choc teraz jestem najbezpieczniejsza na swiecie...w koncu mam przed oknami tuzin Gardy :-D:-D

Ufff ale sie opisalam :sorry2:

reklama
Anineczka co za wiadomości :szok::szok::szok: straszne...

Paulineczka i jak tam Michaś, plamki zniknęły?

Mój własnie zrobil kupe i nie chce dać się przebrać :wściekła/y: to ten bunt dwulatka wrrr

Do góry