reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Paulineczko przez pierwsze kilka dni leci siara a nie mleczko tak wiec nie martw sie.Wszystko bedzie okey.
Pochwalisz sie Michalkiem?
I powiedz czy nie robili Wam problemu w Registred Office z jego imieniem?
Chodzi o Ł w imieniu.
Czytalam kiedys artykul ile to sie przeszli rodzice coreczki o imieniu Małgosia :szok:

reklama
Cześć Mamusie.
Jestem nowa wśród Was, ale przeczytałam wszystkie 253 strony postów i strasznie chciałabym dołączyć:))))
Mam na imię Anka, jestem w Irlandii od prawie roku. Doleciałam do męża, który spędza tu już 4 rok.
Mamy 5,5 letniego syna Kajetana, a teraz, wszyscy troje, czekamy na okruszka, który powinien pojawić się we wrześniu.
Jak to w Irlandii bywa, po wizycie u GP otrzymałam appointment na wizytę u ginekloga, wizyta za tydzień, ale ponieważ miałam plamienia byłam w Dublinie (Home Care Clinic) u polskiego ginekologa. Polecam jeśli ktoś poszukuje, ja jestem zadowolona.Zrobił mi usg i pomachała do mnie malutka istotka, płci nieznanej jeszcze.
Mieszkam w Longford, małej miejscowości w samym centrum Irlandii, jeszcze pewnie pomieszkam, ale 17-go, po raz pierwszy od roku lecę do Polski:)))
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom i pozdrawiam wszystkie mamy i wasze pociechy!!!

witamy anaklim milo miec kolejna mamuske z Irlandii na forum

A ja zdradze tajemnice ktora od kilku dni sie rozwiazywala. Przeprowazamy sie poza galway, prawdopodobnie do Birr lub Roscrea Mezulo po swietach ma zaczac tam prace, i tu wlasnie pytanie do dziewczyn ktore moga sprawdzic czy jest w okolicach mozliwosc wziecia neta ze Smart Telecom

Zal mi zostawiac Galway no ale co poradze... Lepsza kasa, mniejsze oplaty, to mowi samo za siebie, trzymajcie kciuki dziewczyny.

anaklim witaj na forum!!! Im nas wiecej tym lepiej :tak::cool2:

aniay z wczesniejszych Twoich wypowiedzi, myslalam ze albo A- myslisz o wyprowadzce, B-spodziewasz sie drugiego Szkraba. Widze, ze pierwsza mysl byla wlasciwa (a szkoda :-p). Jestem pewna, ze na nowym miejscu bedzie Wam dobrze(lepiej). Powodzenia!:-)

Aniay - my mamy neta w kablu z crossana, chodzi jak chce, ale zwykle nie ma problemu, a o Smarcie to nie słyszałam.
Za to byłam dzisiaj jako tłumaczka z koleżanką u ginekologa........... Dziewczyny, ja już sporo żyję na tym świecie, urodziłam jedno dziecko w Polsce, ale to co zobaczyłam mnie przerosło....
2 godz w poczekalni, koleżanka 35 tydzień, wczoraj wymiotowała, ma bóle brzucha. Pani doktor obmacała jej brzuch, zrobiła łaskę, że uruchomiła usg, takie co chyba jeszcze zarazę ziemniaczaną pamięta, powiedziała: Everything is ok. CU!!! Wizyta trwała jakieś 5 min.
A ja za tydzień mam pierwszą wizytę.
Trochę jestem w szoku....

No niestety. Juz tu tak jest. Gdy ja bylam w ciazy, tez wysiadywalam po 2 godziny w poczekalni. Pod koniec ciazy zemdlalam w szpitalu oczekujac az ktos mnie wkoncu wezwie. A wizyty...dla nich to rytuna. Jednak podczac porodu zajeto sie mna idealnie, bylam milo zaskoczona. Porod wspominam cudownie, wlasnie dzieki dwom kobitkom, ktory przyjmowaly moj porod. Nie urodzilabym nigdzie indziej.

No niestety. Juz tu tak jest. Gdy ja bylam w ciazy, tez wysiadywalam po 2 godziny w poczekalni. Pod koniec ciazy zemdlalam w szpitalu oczekujac az ktos mnie wkoncu wezwie. A wizyty...dla nich to rytuna. Jednak podczac porodu zajeto sie mna idealnie, bylam milo zaskoczona. Porod wspominam cudownie, wlasnie dzieki dwom kobitkom, ktory przyjmowaly moj porod. Nie urodzilabym nigdzie indziej.
Mam identyczne wspomnienia :tak::tak::tak:
Tylko,ze nie zemdlalam ;-)
Wizyta krotka,rutynowa.
Raz chcielismy dodatkowe usg,nie dali.W desperacji pojechalam do Castlebaru i wybulilam 160e.Warto bylo.
Albo pytania doctorka o rozmiar stopy:dry::confused::baffled:
Ale porod...miodzio.
Bylo ciezko,a nawet bardzi ciezko.Z pierwszym meczylam sie 25 godzin,z drugim juz tylko 5 ale za to jak :szok:
Ale ta opieka,te polozne.Cudo.

Podpisuje sie pod waszymi opiniami recami i nogami, tyle ze ja chyba w osmym albo pod koniec siodmego dostalam jakis dziwnych skorczy (potem sie ookazalo ze to zapalenie pecherza) i tez tego nie zignorowali.

anaklim a czy macie jakis limit(na sciaganie, wysylanie itd)? bo ja szukam czegos bez limitow a smart jest jedynym rozasadnym operatorem bez limitow. a co do wizyt to trzeba sie przyzwyczaic i tyle...

Aniay - zero limitów, wysyłasz, ściągasz ile chcesz. Kosztuje to 39e miesięczie. Masz do tego pakiet telewizyjny, za który płaciliśmy tylko raz 60e na cały rok przy podpisywaniu umowy na internet.

Pocieszyłyście mnie z tym porodem, ja od moich dwóch sąsiadek o porodzie słyszałam to samo. Tym bardziej, że obie rodziły wcześniej w Polsce i obie poweidziały, że w Irlandii jest bez porównania lepsza opieka, rodzi się dużo milej i w bardzo komfortowych warunkach:)))

A na wizytę pójdę, muszę, ale nie będę prosiła o scan, tylko poczekm na wizytę w Polsce. Lecę 17-go na święta. Wprawdzie tylko na 10 dni, ale wystarczy żeby pójść do ginekologa:))

reklama
Do góry