reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

hejka

jeny juz w srode bede na wyspie..:-D ale co ja slysze ze pogoda bleee...no ale coz..tylko mam nadzieje ze na Patryka bedzie slonko a nie jak rok temu wielki deszcz

no i widze ze nasze 2w1 powoli zaczynaja sie rozdwajac :tak: powodzenia kochane ale macie fajnie..zazdroszcze jak nie wiem co..i tan zapach niemowlaczka..mmm..bezcenne :tak:

juz niemoge doczekac sie spacerku po promenadzie:-)

reklama
Dzien dobry! Co za piekny poranek - slonce, prawie nie wieje.... super dzien by urodzic! Dzisiaj przylatuje mama pomoc mi przy dziecku a dziecko dalej w brzuchu!!! Do dzis mialam urodzic - po badaniu w szpitalu - ha ha.
Pozdrawiam i zycze milego dnia!:-D

Dziendoberek, u mnie dalej nic.........

sim77 fajnie ,ze sie odezwalas juz myslalam ze sama z tym oczekiwaniem zostalam fajnie ze bedziesz miala mamusie przy sobie moja dopiero na wielkanoc tu przyjezdza na pare dni:(
magdalena dzieki tez juz bym chciala.........:tak:chociaz boje sie piekielnie tej porodowki.........:baffled:

rosania pierwsze usg mialam w 13 lub 14tyg nie pamietam dokladnie, w szpitalu zadnych rewelacji tutejszy standart: probka moczu,cisnienie, wazenie , no i ja przy pierwszej wizycie mialam tez pobranie krwi.

rosania, pierwsze usg masz jakoś między 16 a 20 tygodniem ciąży. Po pierwszej wizycie u GP powinnaś otrzymać list z terminem wizyty w szpitalu. Podczas takiej wizyty zrobią USG, pobiorą krew, zbadają mocz, poza tym będziesz miała spotkanie z lekarzem, który będzie prowadził Twoją ciązę, zbada Ci piersi, pobierze wymaz do badania cytologicznego jeżeli nie miałaś niedawno robionej. To chyba wszystko, o ile dobrze pamiętam. Aaaa! i posłuchasz bicia serducha Dzidzi:-).
Jak się czujesz Rosania???

Dziewczyny, ponawiam pytanie. Miałam w zeszła srodę wizyte w szpitalu (nic konkretnego, to samo co u gp), nie zjawilam sie, ale zadzwoniłam i poprosiłam o zmianę terminu. Dostałam termin na następny tydzień, ale też nie będę mogła się pojawić. Czy myślicie, że mogą mi z tego tytułu jakieś problemy robić??? Była któras z Was w Podobnej sytuacji???

Witam w pochmurną, deszczową i wietrzną sobotę...
Mam kupione bilety do PL:happy2::happy2::happy2:
lecimy ja i Eryk, 2 kwietnia powrót 17, ten przelew do mojej przyjeciółko doszedł dośc szybko 2 dni i bank nie wziął ZADNYCH opłat więc aż tak bardzo nie spieszy mi sie z ta kartą kredytową

Mnie w ciąży raczej nic nie bolało, mój urwis kręcił się baaaaardzoooooo!!!!!!!
Naprawdę non stop fikał i brykał, ale jakoś tak sie układał, ze było ok

Zyczę miłego po południa

didi no niestety pogoda nie dopisuje tutaj :( co postanowilas z prawkiem?bedziesz jeszcze raz zdawac w pl, czy tu sprobujesz?

magdalena81 nikt nie zrobi ci problemu, bo niby czemu?To nie szkola podstawowa, ze trzeba sie usprawiedliwiac :) Nawet sie nie tlumacz im tylko zmien date i juz.Az tak dobrze ci w pl?nie tesknisz za mokra, wietrzna Irlandia? :) Kiedy wkoncu wracasz? Uwazaj, bo jeszcze urodzisz tam hehe :)

rosania ja pierwsze usg mialam w 20tyg ciazy dopiero. Taka mi dali date. A pierwsza wizyta hmmm mocz, cytologia, usg, ogolne badanie brzucha, cisienie i bicie serduszka dzidzi. Krew pobierala mi wczesniej Gp.

Ale dzis nuda, wyszlysmy z corcia na dwor, a zlapal Nas deszcz w polowie drogi. I kupilam wiekszy fotelik samochodowy, bo z tamtego wyrosla.Rany dzieci tak szybko rosna :/ Juz ma 1 zabek, a jeszcze niedawno byla malutkim niemowlaczkiem, ktory tylko jadl i spal. A teraz maly urwisek. Dobrze, ze chociaz mozna poklikac tu, w tv jak zawsze nic nie leci :/

Witam dziewczyny, ja tylko na sekundke sie zameldowac. 27 lutego o 15.07 urodzil sie Miachlek. Wazyl 3540 i na moje oko mierzyl 55-6 cm. Jestem juz w domku, wlansie wykapalismy maluszka. Porod mialam, straszny wiec opisze go dopiero jak wszyskie sie rozdwoja. Pozdrawiam

reklama
Paulineczka GRATULUJE synka...sliczne imie..MIchal to tez moj ulubiony kuzyn..wiec..napewno synka bedziesz miala cudnego bo Michaly to swietne chlopaki :tak:

a co do porodu to powiedz prawde..ze warto bylo przez to wszystko przejsc aby zobaczyc taki skarb..;-):-)

Do góry